Verlegen schatjes / buitenkatten

Bent u op zoek naar boerderijkatten of buitenkatten?
Wij zoeken altijd naar buitenruimte voor deze katten, hebben wij op het moment zelf even niks dan regelen wij voor u dat een andere zwerfkatten organisatie deze aanvraag van ons overneemt.
Die dan samen met u gaat kijken naar de mogelijkheden.
Stuur een mail naar: info@superkatten.nl o.v.v Buitenkatten gezocht.


Wij zoeken het hele jaar rond naar woonruimte voor buitenkatten, heeft u plaats meld het ons even: info@superkatten.nl

De Stichting Superkatten vraagt u om uw hulp om volwassen en moeilijk te socialiseren jongvolwassen ex-zwerfkatten een goed tehuis te geven.
In dorpen en op boerderijen vermeerderen katten zich soms razend snel.
Dankzij de hulp van een groep vrijwilligers worden verwilderde katten en kittens na meldingen gevangen met een vangkooi. De volwassen katten worden gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van identificatie chip en meestal weer terug gezet op de plaats waar ze zijn gevangen zodat er in elk geval geen jonge katten meer bij kunnen komen.
Op sommige plaatsen veroorzaken de katten echter overlast, bevinden zij zich in een beschermd natuurgebied of is de leefsituatie niet veilig genoeg en dan gaat de Stichting Superkatten op zoek naar nieuwe woonruimte zodat de katten kunnen worden herplaatst.

Voor deze katten zoeken we zogenaamde buitenhuizen.
Een schuur of stal en een tuin bij het woonhuis zijn vaak al voldoende want deze katten kunnen (willen) niet in huis gehouden worden. Het enige wat we voor de kat vragen is een plekje waar ze beschut en veilig kunnen slapen en voldoende te eten krijgen want alleen van muizen kan de kat niet leven!
Deze jong-volwassen katten zijn vaak bang voor mensen maar onze ervaring leert dat ze na een tijdje toch uit hun schulp kruipen en het leuke buitenkatten kunnen worden die erg op hun eigen baasje zijn gericht. Een huiskat wordt het zelden maar dat is meestal ook niet de bedoeling.

De katten worden bij voorkeur minimaal per duo geplaatst. Ze zijn voor plaatsing inmiddels geholpen, gechipt, ontwormd en ontvlood.
De chip mag gratis op de naam van de nieuwe baasjes gezet worden of kan blijven staan op Stichting Superkatten.
In het werkgebied van de Stichting Superkatten dat is omgeving Tiel/Geldermalsen , Leerdam/ Culemborg Neerijnen/Lingewaal en het Land van Maas en Waal worden de katten gratis gebracht maar een vrijwillige bijdrage hiervoor is natuurlijk van harte en meer dan welkom!
Buiten dit gebied vragen wij u een vrijwillige reiskosten vergoeding.

Wij zorgen er samen met u voor dat de katten kunnen wennen aan hun nieuwe woonruimte en aan hun nieuwe verzorgers.
Zij krijgen van ons voer en eventueel een kattenbak en kattenbak-vulling voor de eerste weken mee.
Heeft u geen goede afgesloten ruimte om ze de eerste periode te kunnen laten wennen dan lenen wij u onze handige draadkooien voor deze tijd.
En hebben wij op het moment van uw aanvraag geen eigen katten die een huisje zoeken dan zorgen wij er voor dat een van onze katten-hulp-collega’s deze aanvraag voor ons invult.

Voor meer informatie over de adoptie van deze buitenkatten kunt u bellen met Miranda Heijdra 0611085516 of een e-mail sturen naar info@superkatten.nl

Voor deze katten vragen wij geen adoptie bijdrage maar een vrijwillige bijdrage is altijd zeer welkom.


Buitenkatten zoeken schuur met werk.

 

 

 

 

 

Heeft u ruimte of weet u ruimte?

Heeft u een tuinhuis, schuur of stal die u geheel milieuvriendelijk ongedierte vrij wil houden of vraag het anders eens bij een boerderij of manege in de buurt. 
Katten en kippen gaan ook heel goed samen en daarbij houden ze de muizen, ratten en andere rovers weg.

Bij voorkeur worden de katten per twee of meer geplaatst maar soms hebben we eenlingen, ze zijn volledig nagekeken door een dierenarts en inmiddels gecastreerd (m/v)

Is de schuur, tuinhuis of stal niet tijdelijk volledig af te sluiten geen probleem ze worden bij u gebracht in speciale wen-kooien om de eerste 14 dagen bij u te kunnen wennen aan u en aan de nieuwe woonplek.
Daarin staat naast een slaapplaats hun voer, water en kattenbak.

Het enige wat deze dieren van u vragen is even rustig tijd om aan elkaar te wennen en elke dag een bak met brokken.
Deze dieren zijn verder volledig zelfstandig maar een leuke en vriendelijke binding met het voer-baasje achten wij absoluut niet uitgesloten.

Voor het adopteren van deze katten zijn geen kosten verbonden, ze zijn gratis maar de instantie die de katten bij u brengt zal een vrije donatie voor de gemaakte kosten enorm waarderen en heel goed kunnen gebruiken.

 

 

 

 

Stuur een mail naar: 

info@superkatten.nl o.v.v. Ruimte voor buitenkatten.

Zet hierin alstublieft de soort woonomstandigheden en woonplaats waar de katten een thuis krijgen zodat er een passende match gemaakt kan worden.

 


Buitenkatten voorbeeldBuitenkat voorbeeld

Buitenkatten voorbeeld