Volwassen katten > 1 jaar

 Lieve volwassen schatten die wel een beetje extra geluk kunnen gebruiken!
Wij vragen voor deze volwassen katten geen vaste adoptie bijdrage, een gouden mandje daar is waar wij het voor doen.
Maar een vrijwillige donatie wordt altijd wel enorm op prijs gesteld.

Wij vinden het altijd erg jammer dat volwassen katten zo moeilijk een nieuw thuis krijgen terwijl kittens wel heel snel een baasje vinden. Een volwassen kat adopteren heeft grote voordelen. Natuurlijk is een babykatje aandoenlijk en schattig maar voor je het weet zijn ze ook een jaar oud. Een kat kan wel 15 of 20 jaar worden, oud genoeg om er heel lang veel plezier van te hebben. Ook als je een kat adopteert die “al 6″of “al 8” is kun je er in principe nog 10 jaar van genieten.

Onderstaande katten zijn zonder uitzondering pechvogels. De ene dag hebben ze nog een lekker warm mandje bij de kachel, lekkere hapjes in hun voerbakje en een baasje die hen knuffelt en vertroetelt.
De volgende dag kan hun leven helemaal op hun kop staan doordat hun baasje plotseling overlijdt, naar een verzorgingshuis moet, een allergie de kop opsteekt of het gezin uit elkaar valt door echtscheiding.
Soms is het niet mogelijk deze katten te herplaatsen binnen de familie, het asiel in de buurt hanteert misschien een lange wachtlijst. Dit is deze schatten helaas ook overkomen en daarom zijn wij op zoek naar mensen die ze een tweede kans willen bieden.

_____________________________________________________________________________

UPDATE: 24-02-2020

—————————————————————————————————————-

06-02-2020 Katie (binnenpoes) *BESPROKEN*

“Mag ik dan bij jou?”

Als het spannend is en ik voel mij angstig, mag ik dan bij jou?

Wil je mij dan helpen, kan ik jou vertrouwen? Dan wil ik bij jou.

Deze zinnen zijn speciaal voor Katie en hebben wij aangepast naar een mooi liedje van Claudia de Breij.

Deze paar regeltjes geven precies weer wie Katie is en wat zij zoekt….veiligheid en vertrouwen.

Katie is een prachtig gesteriliseerd poezenmeisje van ongeveer 3 lentes jong maar enorm onzeker en voorzichtig.

Voor Katie zoeken wij een baasje met enige ervaring die haar snapt en in haar waarde laat en de ruimte geeft om haar onzekerheid te overwinnen. Hoe zien wij de ideale partner van Katie?

Een alleenstaand iemand die voldoende tijd voor haar heeft, geen kinderen of andere huisdieren….eigenlijk iemand die opzoek is naar gezelschap in de vorm van een lieve poes.

Katie zal in het begin erg schuw zijn en zich willen verstoppen daarom zou een aparte ruimte met niet teveel verstopplekjes  voor haar perfect zijn om te wennen aan de aandacht van haar nieuwe baasje. Als Katie gewend is, dan kan zij natuurlijk op den duur gezellig door alle ruimtes waar zij toegang mag hebben. Door haar onzekerheid zal er de eerste periode flink geïnvesteerd moeten worden in elkaar voor het ontwikkelen van het vertrouwen. Denk dus heel goed na voor u belt en in het diepe springt met Katie.

Heeft u dat engelengeduld? Een plekje voor Katie? En bent u opzoek naar een maatje voor het leven?

Kom dan kennismaken met deze lieverd.

Mocht over gegaan worden tot adoptie van Katie, zullen wij u de komende periode natuurlijk coachen indien gewenst.

*BESPROKEN*

17-02-2020 Sjakie (ongeveer 9 jaar)
Vandaag ben ik aan de beurt om mij even aan jullie voor te stellen dus pak even een lekker bakkie koffie of een kopje thee en lees mijn verhaaltje.
Ik ben Sjakie, niet echt een vrouwelijke naam maar wel een hele stoere.😉
Een jaar of 8 geleden kwam ik aanlopen bij een garagebedrijf….yep….ook niet echt een vrouwending maar ja, het verklaart wel mijn naam die ik kreeg van de mannen al daar. Als enige vrouw in het bedrijf heb ik mij al die jaren goed staande gehouden en wond ik alle mannen daar om mijn poezelige kattenvingertjes. Ik kreeg knuffeltjes, lekker eten en mocht ook op kantoor helpen met het computer werk. Ja, ik genoot enorm van alle aandacht die ik kreeg van die mannen. Het enige nadeel was wel dat ik in de weekenden alleen was want dan was de zaak dicht en moest ik naar buiten. Gelukkig was daar een lieve dame die mij dan in het weekend een hapje eten kwam brengen en een knuffeltje gaf. Helaas gaat het bedrijf sluiten en is er voor mij dus geen plaats meer….en ook de mannen daar kunnen er geen 2de vrouw bij hebben thuis. Nu zit ik dus gezellig bij Stichting Superkatten en ook daar is iedereen al verliefd op mij geworden. Zeg nou zelf….ik ben toch ook wel een enorm knappe verschijning😻
Het is hier ook erg gezellig en ik krijg knuffels en aandacht genoeg maar ik kan hier niet eeuwig blijven wonen. Ik zit nu alleen in de grote ren en alle speeltjes en klim- en klauter toestellen zijn helemaal voor mij alleen maar strakjes moet ik de ruimte gaan delen met andere lieve katten. Hoe lief en leuk ze ook zijn….ik ben er niet zo van gecharmeerd.
Ik zoek gewoon een leuk en gezellig huisje waar ik zo af en dan ook lekker naar buiten kan, waar ik lekker naast je op de bank mag hangen en waar ik lekker achter je aan kan lopen.
Zie jij jezelf als nieuw baasje voor mij?
Kan ik alvast mijn koffertje in pakken?
Liefs van Sjakie🐾