Volwassen katten > 1 jaar

 Lieve volwassen schatten die wel een beetje extra geluk kunnen gebruiken!
Wij vragen voor deze volwassen katten een vaste adoptie bijdrage van € 75,- ongeacht poes of kater. Hiervoor is de kat geneutraliseerd, gechipt en heeft (indien nodig) de eerste enting gekregen.

Wij vinden het altijd erg jammer dat volwassen katten zo moeilijk een nieuw thuis krijgen terwijl kittens wel heel snel een baasje vinden. Een volwassen kat adopteren heeft grote voordelen. Natuurlijk is een babykatje aandoenlijk en schattig maar voor je het weet zijn ze ook een jaar oud. Een kat kan wel 15 of 20 jaar worden, oud genoeg om er heel lang veel plezier van te hebben. Ook als je een kat adopteert die “al 6″of “al 8” is kun je er in principe nog 10 jaar van genieten.

Onderstaande katten zijn zonder uitzondering pechvogels. De ene dag hebben ze nog een lekker warm mandje bij de kachel, lekkere hapjes in hun voerbakje en een baasje die hen knuffelt en vertroetelt.
De volgende dag kan hun leven helemaal op hun kop staan doordat hun baasje plotseling overlijdt, naar een verzorgingshuis moet, een allergie de kop opsteekt of het gezin uit elkaar valt door echtscheiding.
Soms is het niet mogelijk deze katten te herplaatsen binnen de familie, het asiel in de buurt hanteert misschien een lange wachtlijst. Dit is deze schatten helaas ook overkomen en daarom zijn wij op zoek naar mensen die ze een tweede kans willen bieden.

_____________________________________________________________________________

UPDATE: 11-03-2020

—————————————————————————————————————-

Velen van jullie hebben deze knappe dame al een paar keer voorbij zien komen op onze fb pagina of Instagram. En dat ze al aardig wat fans heeft hebben wij dus ook gezien en gelezen, gelukkig want vanaf vandaag mogen we gaan zoeken naar hèt gouden mandje met liefdevol personeel voor Esmée.
Esmée is aan komen lopen bij een huisje in een buitengebied, mager en hongerig maar duidelijk mensen gewend. Zoektochten bij diverse instanties leverden helaas geen baasje op, niet gechipt dus dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg. In de opvang konden we haar monitoren en zagen dat ze duidelijk toe was aan een bezoekje aan de mondhygiëniste en daar knapte ze zienderogen van op. Helaas vond ze het in de opvang niet zo gezellig wat zich uitte in kale plekken door het veelvuldige likken van haar vachtje. Gelukkig bood ons lieve gastgezin aan om haar op te vangen zodat we erachter konden komen of dit een positieve wending zou kunnen geven.
Een juiste beslissing is gebleken want haar vachtje is weer helemaal hersteld.
Wij weten dus niets van het verleden van Esmée maar we kunnen wel zien waar zij in de toekomst behoefte aan heeft en waar wij dus ons best voor gaan doen.
Esmée is een dame die graag zelf de regie heeft en neemt. Laat zich gewillig knuffelen als zij ergens op ligt maar loopt zij op de grond dan is zij erg onzeker en schuw en zal zij zich zonder snoepje of wat lekkers niet spontaan laten aanhalen. Ook denken wij dat Esmée graag een huisje voor haar alleen heeft òf een huisje waar al een oudere poes is met een zacht en lief karakter. Is Esmée eenmaal gewend aan haar nieuwe personeel dan zal ze deze gezellig begroeten als ze wakker worden of thuiskomen.
Voor Esmée zoeken wij een rustig huisje met een baasje wat regelmatig thuis is, geen drukke en kleine kinderen en het liefste mensen die al enige ervaring hebben met katten met een rugzakje.Ook denken wij dat Esmée zich veiliger voelt als binnenpoes. Esmée wordt rond de 6 jaar geschat.
Bel voor een leuke kennismaking even met ons gastgezin Astrid:06- 12312200