Volwassen katten > 1 jaar

 Lieve volwassen schatten die wel een beetje extra geluk kunnen gebruiken!
Wij vragen voor deze volwassen katten geen vaste adoptie bijdrage, een gouden mandje daar is waar wij het voor doen.
Maar een vrijwillige donatie wordt altijd wel enorm op prijs gesteld.

Wij vinden het altijd erg jammer dat volwassen katten zo moeilijk een nieuw thuis krijgen terwijl kittens wel heel snel een baasje vinden. Een volwassen kat adopteren heeft grote voordelen. Natuurlijk is een babykatje aandoenlijk en schattig maar voor je het weet zijn ze ook een jaar oud. Een kat kan wel 15 of 20 jaar worden, oud genoeg om er heel lang veel plezier van te hebben. Ook als je een kat adopteert die “al 6″of “al 8” is kun je er in principe nog 10 jaar van genieten.

Onderstaande katten zijn zonder uitzondering pechvogels. De ene dag hebben ze nog een lekker warm mandje bij de kachel, lekkere hapjes in hun voerbakje en een baasje die hen knuffelt en vertroetelt.
De volgende dag kan hun leven helemaal op hun kop staan doordat hun baasje plotseling overlijdt, naar een verzorgingshuis moet, een allergie de kop opsteekt of het gezin uit elkaar valt door echtscheiding.
Soms is het niet mogelijk deze katten te herplaatsen binnen de familie, het asiel in de buurt hanteert misschien een lange wachtlijst. Dit is deze schatten helaas ook overkomen en daarom zijn wij op zoek naar mensen die ze een tweede kans willen bieden.

_____________________________________________________________________________

UPDATE: 20-01-2020

—————————————————————————————————————-

Graag stellen wij u voor aan Minet.😻
Voor u in katzwijm valt bij haar foto’s, vragen wij u om haar verhaaltje goed te lezen want Minet is een bijzonder meisje.

Lieve Minet is geschat op 2 jaar maar dat is een schatting want wij weten niets van haar verleden. Minet is duidelijk in huis opgegroeid en waarom zij is gedumpt in een buitengebied is voor ons nog altijd een raadsel . Minet is sociaal en het vermoeden is ook dat zij zelf ooit kittens heeft gehad want ze heeft het pleegvrouwtje heel goed geholpen bij het grootbrengen van flessekittens. Wat zij vroeger heeft meegemaakt is voor ons gissen maar wij zijn er wel achter dat ze handen erg eng vindt. Betekent dit dat het dan geen knuffelkat is? (Wij horen u dat denken….) Integendeel! Minet is dol op knuffelen en op schoot liggen alleen wel als ze dat zelf wil en durft. Ze komt dan heerlijk bij je liggen en kan dan geen genoeg krijgen van de knuffels en aandacht.😻 Minet is ook dol op spelen met haar speeltjes maar ze vindt het ook leuk om andere spullen om te dopen tot speeltje zoals bijvoorbeeld een pen of een knijper. Ook kan ze heerlijk in de vensterbank gaan zitten om dan uren naar buiten te kijken. Omdat Minet zo verlegen en voorzichtig is zoeken wij voor haar:
*een huisje waar het rustig is, eventueel met een ander (niet dominant) speelmaatje.
*Een huisje waar ze ook als binnenpoes mag wonen, ze is te onzeker voor de buitenwereld.
*Een huisje waar ze in het begin niet al teveel ruimte en verstop plekjes heeft maar een mooie ruimte om goed te gaan wennen aan haar nieuwe baasje(s).Met natuurlijk wel een fijne plek om zich even terug te trekken.
Zodra zij is gewend aan haar nieuwe baasje kan dit natuurlijk uitgebreid gaan worden.
Minet zal zich op date waarschijnlijk niet al te snel laten zien maar ons gastgezin heeft voldoende leuke filmpjes om u te laten zien wie Minet is en hoe Minet is.
Juist omdat dit verlegen meisje tijd nodig heeft om te wennen zullen wij en ons gastgezin u steunen en coachen tijdens deze wen periode.
Minet verdient het om een eigen gouden mandje te krijgen maar omdat ze zo verlegen is willen wij wel dat mensen dit verhaaltje goed lezen en er goed over nadenken, juist in deze adoptie zal de eerste periode door de nieuwe baasjes veel tijd geïnvesteerd moeten worden.
Heeft u die tijd en dat gouden mandje voor Minet?
Bel dan even naar Corry: 0651400529