Deze katjes hebben een nieuw tehuis gevonden in 2007

Kleintje slaat slaat haar vleugels uit

Zoals alle gesocialiseerde ex-zwervertjes is Kleintje wellicht eerst een beetje eenkennig bij een nieuw baasje, maar als zij gewend is komt ze luid spinnend op je af om op je schoot te liggen. Het is dus een echt knuffeldametje. Zij is met haar gedumpte moeder, broertjes en zusjes gevonden in het veld en nu ongeveer 5 maanden oud. In het pleeggezin heeft Kleintje prima leren omgaan met kids van diverse leeftijden en met haar eigen soortgenoten. Ze is nog nooit alleen naar buiten geweest dus mensen die een kitten voor op een flat zoeken zijn bij Kleintje aan het goede adres!

##Update 01.12.2007: Kleintje blijft in Betuwe wonen, ze gaat verhuizen naar Gellicum!##

Ik geloof dat katten geesten zijn die naar de aarde zijn gekomen. Ik weet zeker dat een kat op de wolken kan lopen (Jules Verne)

 


Deze 2 buurmeisjes zoeken een vaste plek

Bella en Cindy zijn al sinds hun geboorte ergens in juni van 2007samen en zijn dikke vriendinnen. Ze zijn ondanks hun jonge leeftijd heel rustig in huis, komen op de bank bij je zitten en houden erg van kroelen. Natuurlijk maken ze ook tijd vrij om eens even lekker samen te spelen tussen alle korte en lange slaapjes door. Sloom zijn ze allerminst! Ze hebben nu echt de leeftijd om pleegmoeder Bets te verlaten en bij hun nieuwe baasjes een lang en gelukkig leven te gaan leiden. Ze kunnen uiteraard ook apart geplaatst worden maar dan graag in een gezin dat al een kat heeft. Da's ook veel gezelliger natuurlijk!

##Update 26 nov.2007: Bella de cyper gaat helemaal naar Roosendaal verhuizen en wordt vast dikke vriendinnen met Tara die in 2006 ook vanuit onze opvang is geadopteerd!##

##Update 30.11..2007: Cindy gaat in Nijmegen wonen, ze gaat daar een poezenmaatje opvrolijken waarvan de metgezel pas is overleden##

Een kat in bad doen vraagt om kracht, een ijzeren wil, moed en overtuiging. En een kat. Dit laatste ingrediënt is meestal het moeilijkst te vinden (Stephen Baker)

 


Het zijn net broertjes

De twee katjes op de foto zijn verhuisd naar Utrecht. Ze heten Pumpkin en Pingue. Op 28.11.2007 ontvingen we Superkatjespost over hen:

Pumpkin en Pingu zijn nu bijna vijf maanden hier, en vanaf het begin lijken ze zich zo goed thuis te voelen en moeten wij zo verschrikkelijk lachen om hun streken! Het eerste uur hebben ze zich achter de boeken in de kast verstopt, maar daarna gingen ze al gauw op ontdekkingsreis door het huis. Ze zijn geen familie van elkaar, maar hun fantastische Superkatten pleegmoeder was zo lief om beide nestjes in huis te nemen, zodat ze opgegroeid zijn als broertjes - waardoor ze spelen EN stoeien als broertjes (zie actiefoto!). Pingu heeft net een paar dagen geleden leren apporteren - balletjes, muizen, stukjes papier, hij komt het allemaal brengen, en dan moet er ook gespeeld worden, anders is meneer chagrijnig :-) Pumpkin snapt het spelletje niet helemaal, maar hij vindt het geweldig om achter Pingu aan te hollen als hij bezig is. Als ze helemaal moegespeeld zijn komen ze lekker op schoot zitten - of op het keyboard als ze vinden dat de computer te veel aandacht krijgt. Ze groeien nog steeds, wel wat gelijkmatiger dan in het begin, toen ze regelmatig een paar weken door het leven gingen met naar verhouding enorm grote oren of een hele lange staart (waar ze dan ook constant rondjes draaiend achteraan zaten). Nu beginnen ze toch echt duidelijk kat-vormig te worden. We zijn ook nu ze een stuk groter zijn druk aan het fotograferen, dus binnenkort wat puberpoezenfoto's! Bets & dierenbescherming, ontzettend bedankt voor deze superkatten!

Groetjes van Tom en Charlotte

Katten liggen graag op plekken waar niemand ze wil hebben, maar het zijn wel de meest comfortabele slaapplaatsen.....voor een kat dan! (Marion C Garretty) 


Mooie rooie Giel

Dit katertje is afgelopen zomer gevonden in een holle boom samen met zijn 4 zusjes en broertjes. Schuwe moederpoezen doen er alles aan om hun jongen in hun ogen veilig op te laten groeien! Toen de kittens 5 weken waren zijn ze met hun moeder gevangen en het grut is succesvol gesocialiseerd in een pleeggezin. Toen Gieltje groot genoeg was om op eigen benen te staan is hij verhuisd naar een gezin helemaal in Poeldijk! Daar heeft hij het geweldig naar zijn zin met dit schattige hondje Beau en nog twee hondenmaatjes. Op 27.11.2007 kregen we Superkatjespost over Giel:

"Gieltje is een lieverd met een eigen willetje, hij kletst de hele dag door, waar ik ben is hij ook. Echt heel leuk maar ook wel eens vermoeiend :-) In het begin kon hij het niet zo vinden met onze 3 hondjes, maar nu zijn ze dikke maatjes. Volgens zijn pleegmoeder Bets is hij verwend hahaha maar dat vinden wij wel meevallen hoor!

Ik vind dat jullie goed werk doen, wij hebben aan Giel een hele lieve kat, je kunt echt niet merken dat ie in het wild is geboren.

groetjes van Rob en José

Ongetwijfeld schiep een Hogere Macht de kat zodat mensen konden genieten van het strelen van de kleine tijger ((Joseph Méry)


Ursula twijfelt

Deze mooie poes met koetjesprint is afgelopen zomer aan komen lopen bij een gezin in Tiel en heeft vervolgens haar intrek genomen in het tuinhuis. Daar heeft ze haar jongen gekregen (1 kind van haar is nog op de kittenpagina te bewonderen) en met succes grootgebracht. De aandacht en de verzorging werd door Ursula erg gewaardeerd, alleen kan ze maar niet besluiten wáár ze precies wil verblijven: in huis of toch maar buiten in het tuinhuisje. Het gezin wil haar graag binnen hebben maar Ursula is toch te eenkennig en liever buiten in het vrije veld. In een woonwijk is dat onmogelijk. Daarom wordt voor Ursula een mooie plek in het buitengebied gezocht.

##nov.2007: Ursula is geplaatst!#

Wat een wonderlijke magische bewegingen maakt de kat, alsof lucht tot leven komt (Jean Baudrillard)


Kleine donderstenen

Dit is écht een nestje Superkatjes! Allemaal met een cypers printje. Ze zijn begin september geboren, dus ze moesten wel nog even in het pleeggezin blijven om groter te groeien. Het is een stelletje dappere dodo's ;-) dat is zo wel te zien. Pleegmoeder Bets was de bofkont die nog even mocht genieten van deze kleine rakkers tot ze oud genoeg waren om naar hun nieuwe baasjes te gaan ;-) Op 8 november is de laatste kitten naar het nieuwe tehuis gegaan.

Je hoeft katten niet te leren hoe zich te vermaken,want ze vinden altijd wel iets om mee te spelen (James Maison)


Mila is er klaar voor!

Dit zijdezachte cypertje van ruim 4 maanden wil graag geplaatst worden in een gezin waar al een leuke kat is want zij is dol op soortgenoten. Tegenover vreemde mensen  gedraagt zij zich eerst eenkennig maar met een lekker hapje is zij gemakkelijk te lijmen. Er zijn meer ex-zwervertjes die dit gedrag vertonen maar uiteindelijk dik slagen als huiskat! De verhalen op de geplaatst pagina bewijzen dit. Oppakken en kroelen en op schoot liggen gaat allemaal steeds beter. Dit kleine ding heeft haar eigen plekje gereserveerd naast haar pleegouders Joyce en Maurice op de bank waar ze dan lekker opgerold ligt te knorren. Mila zoekt een baasje die geduld heeft en een poezenmaatje waar ze kattenkwaad mee kan uithalen.

# Mila is geplaatst!#

In de zomer kan je kat je tuinhek verfraaien door erop te gaan zitten en bij slecht weer je hart verwarmen (Judith Merkie Rilke)


Dit is (hoe kan het ook anders ;-) Felix!!

Dit kleine manneke is in juni 2007 geboren in een tuinhuisje, moederpoes Ursula  heeft daar haar 3 jongen gekregen en grootgebracht. Eén kitten is al geplaatst, twee kittens, waaronder deze Felix, blijven toch lekker bij elkaar in Tiel. De pleegouders waar het tuinhuisje van is, hebben besloten de kittens te houden. Hartstikke fijn! Het zijn lieve sociale kittens die in huis zijn opgegroeid. Omdat moeder Ursula niet echt een binnenkat is werd voor haar een fijne plek in het buitengebied gezocht en gevonden!

In gedachten en in mijn werk neem ik de kat altijd heel serieus (Colette)


Liesje is een liefje

Deze mooie lapjespoes is in augustus 2007 gewond aangetroffen op straat. Poezen en een drukke verkeersweg gaan helaas niet samen, zo ook in dit geval. Liesje was aangereden en mocht bij de vrijwilligers van de Dierenambulance in Tiel blijven om te revalideren. Ze loopt nu weliswaar nog wat stram maar kan verder heel goed uit de voeten. Alleen springen lukt niet meer. Het is een gemakkelijke en aanhankelijke tamme poes, haar leeftijd is geschat op 5 jaar, ze heeft dus nog een heel leven voor haar. Wie kan haar dit fijne leven geven de komende, pakweg, 10 jaar?

##Update 22 oktober 2007### Liesje is geplaatst!!!

Katten zijn als soort nooit volledig genezen van hun verwaandheid die ontstond in de tijd dat ze in het oude Egypte als goden werden vereerd (Pelham G. Woodhouse)


Mieke en Mick hebben een nieuw thuis én een nieuwe naam

Deze schuwe broer en zus zijn op zaterdag 6 oktober verhuisd naar Tiel. Zij waren na de verkoop van hun huis afgelopen voorjaar zomaar achtergelaten door hun baasje. Schijnt normaal te zijn tegenwoordig! Het geluk lacht hen nu, na een paar maanden in de opvang, tegemoet want ze zijn geadopteerd door de enthousiaste fam. van Wagensveld in het buitengebied. Op dit moment verblijven zij in een afgesloten ren om te wennen aan hun nieuwe baasjes en hun nieuwe omgeving. De eerste berichten waren meteen al heel leuk, Mick, de rode kater heeft van de kinderen een geweldig chique nieuwe naam gekregen: Pablo Picasso van Rooijen! En Mieke heet voorlopig Liefje ;-)

##Update uit Tiel## "Pablo en Liefje hebben zich de eerste paar dagen in hun slaapdoos verstopt, maar aten kennelijk wel met smaak want het voerbakje was s'morgens leeg en de kattenbak vol :-). Het blijven natuurlijk schuwe katten maar we zagen algauw dat ze aan onze stem gewend raakten als we met eten kwamen of om een praatje te maken.  Pablo is wat schuwer dan Liefje die rustig op haar bedje bleef liggen terwijl we de bak verschoonden en nieuw voer klaarzetten. Na verloop van tijd hebben we de ren open gezet, heel spannend!  zodat ze hun nieuw omgeving konden gaan ontdekken maar nog wel in de vertrouwde ren konden om te eten en te slapen. Ze kozen uiteraard de vrijheid maar kwamen terug om zelfs op de kattenbak te gaan die in hun ren stond, echt heel grappig!

Ze blijven keurig bij huis. Inmiddels heeft zich een andere zwerver gemeld om de etensbakjes te delen, maar dat vond Liefje niet zo'n goed idee. Deze schuwe aanloper krijgt dus sindsdien maar een apart bakje zodat ze allemaal op hun gemakje kunnen eten. Ze genieten allemaal zichtbaar van hun omgeving en de zorg die we ze geven. En daar genieten wij weer van! Groeten van Lidewij"

Er is niets zo zalig als de rust van zijn slaap.......en niets zo levendig als zijn leven in actie (Christopher Smart)


Yeti-poes heeft en wereldplek gevonden!

Zij voelde zich na 2 dagen bij haar nieuwe baasjes al heel erg op haar gemak. Yeti heeft de naam Nina gekregen van de Fam.Vos, een mooie naam waar ze helaas niet naar luistert omdat ze doof is. Maar doof zijn is voor Nina geen probleem, ze weet niet beter. De nieuwe baasjes vinden het een mooie uitdaging om voor deze lieverd te gaan zorgen nu hun eigen poes op 17-jarige leeftijd pasgeleden is overleden. Op de foto zit Nina al mooi te wezen in de vensterbank. Zij was zwanger op straat gevonden en heeft afgelopen zomer haar nestje grootgebracht in de opvang. Het is een mooi tenger katje maar door lekker eten en knuffels van haar nieuwe baasjes zal ze zeker letterlijk en figuurlijk groeien! Nina heeft haar eigen fotoalbum (hartstikke leuk idee Henny!) waarop steeds weer nieuwe foto's en vorderingen van haar te bewonderen zijn. Dus even klikken op onderstaande link:

http://www.mijnalbum.nl/Album=LKKDRYHP

##Update 21.11.2007 van Nina###

Hallo Lyda,

Hier weer even een update van Nina. Het gaat heel goed met haar, ze is letterlijk en figuurlijk flink gegroeid. Het is een lekkere stevige poes geworden die momenteel een hele zachte wollige vacht heeft. Ze is dan ook stapelgek op lekker blikvoer, kipfilet, lamshart enz., maar ze krijgt dat alleen als maaltijd en verder geen tussendoortjes want ik wil niet dat ze te dik wordt. Nina is in de 1e week dat ze hier was 1 pond aangekomen en verder blijft ze keurig op gewicht.
De 1e drie weken hebben we geprobeerd om haar 's nachts in de kamer te laten, maar dat is niet gelukt. We hebben toen maar de deuren opengezet en mevrouwtje sprong op bed en ging strak tegen mij aan liggen. Dus ligt ze nu elke nacht lekker bij mij en ik heb totaal geen last van haar....ja, een beetje minder ruimte hihi, maar ze loopt niet te rotzooien of je wakker te houden. Zo rond een uur of 5, 6 gaat ze er even af om wat te eten en komt dan weer lekker bij me liggen en wil ff geaaid worden.
Ze is nu bijna 2 maanden hier en we merken nog steeds vooruitgang in haar gedrag.
Waar ze eerst nog wel eens wegschoot als je eraan kwam, blijft ze nu al rustig liggen dus ze krijgt hoe langer hoe meer vertrouwen in alles. Maar alleen zijn vind ze toch wel een probleem.....ze heeft het liefst dat je de hele dag thuisbent. Ik denk dan ook wel dat ze lekker te keer gaat als we weg zijn, maar daar zal ze toch aan moeten wennen.
We zijn vrij veel thuis, maar het komt natuurlijk wel eens voor dat je weg moet en dat vindt ze dus niet zo leuk.
Maar al met al gaat het super en het is een heerlijk meisje die ik voor geen miljoen meer zou willen missen! Ik vind het wel jammer dat ik zo weinig weet over haar verleden en denk wel eens "iemand zou dit moppie toch moeten missen?"
Ik heb een foto meegestuurd waarop je wel kunt zien dat ze lekker vol is geworden!
Nou, dat was het weer voor deze keer........een kopje van Nina en tot de volgende keer!
Groetjes,
Henny

Er zijn blinde katten en stokdove zijn er ook, maar  een domme kat, dat bestaat gewoon niet! (A.H.Euwer)


Ook dit zijn ex-zwervertjes!

En ze hebben allemaal in augustus en september een eigen baasje gevonden! Het is heerlijk om te weten dat ze zo liefdevol zijn opgenomen door gezinnen met kinderen, honden, katten en andere huisdieren die het geweldig goed kunnen vinden met elkaar. We hopen op mail de komende weken van hun baasjes om hen te volgen in hun ontwikkeling.

Een poesje is het zonnetje in huis. De hele dag wordt er komedie gespeeld door een weergaloos acteur (Jules Champfleury)


Update van de fam. Nieuwhof over Tyoep!! (12.09.2007)

We vonden het wel weer eens tijd voor een berichtje over Tyoep. Het gaat erg goed met haar. Ze is nog steeds kittig maar wordt wel steeds meer kat in plaats van kitten. We hebben haar tot na onze vakantie binnen gehouden, maar eigenlijk was ze al bijna niet meer te houden. Toen ze dan ook naar buiten mocht was het echt feest (en werd ze binnen ook een stuk rustiger). Ze had ook snel het kattenluik van Mowz ontdekt, dus kan ze nu gewoon als ze zelf wil naar binnen en naar buiten (en dat doet ze graag).
Het is een echt ondeugend katje, met leuke kattenstreken. De buurman een paar huizen verderop heeft haar al van de nok van het dak (2 verdiepingen) moeten redden. Dat heeft ze daarna (tot nu toe) niet meer gedaan. Ze speelt graag met Mowz en is zeker niet bang voor hem. Mowz vindt het ook wel gezellig en is tegenwoordig steeds vaker overdag beneden.
Tyoep is ook een gezelligheidskat. Ze loopt je liever achterna naar boven, dan dat ze alleen beneden blijft. Ze praat ook graag en komt altijd eerst dagzeggen als ze door het kattenluik binnenkomt, en gaat dan pas eten.
Kortom, we zijn heel erg blij met haar en hopen dat ze nog lang bij ons blijft!
We hebben een paar foto's bij deze mail gedaan zodat je zelf kan zien dat ze al erg groot wordt.

Groeten

Marielle Nieuwhof

Roxy en Whoopie zijn geplaatst op een manege!

Roxy is samen met haar broertjes en zusjes gevangen toen ze 5 weken oud was. Roxy was de enige uit het nestje waar het kwartje niet wilde vallen: ze bleef helaas schuw. Ze heeft daardoor langere tijd in de opvang gelogeerd. De zusjes van Roxy, Poekie en Amber, zijn al op jonge leeftijd geplaatst en zijn wel tamme huiskatjes geworden in een gezellig gezin met kinderen. Hun verhalen zijn ook op de geplaatst pagina te vinden. Roxy droomde er echter van te worden geplaatst in een stal in het buitengebied en dat is gelukt!

Whoopie kwam uit een groot gezin met allemaal verschillende kleurtjes. Ze heeft ook een tijd in de opvang verkeerd en kon het goed vinden met Roxy. Whoopie bleef in de opvang  een twijfelaar: wel of niet een knuffelkatje worden. Als ze op haar gemakje in een mandje zit is ze goed te benaderen en te aaien maar dat duurt maar even. Ze is graag buiten maar komt ook net zo lief binnen in de stal om zich lekker op te warmen in het hooi. Nou, Roxy en Whoopie zijn dus geweldig goed terecht gekomen op de manege in Rhenen. Volgens de laatste berichten hebben ze zich keurig gedragen in de tijdelijke dichte ren en zijn kortgeleden vrij gelaten op het terrein. Binnen hopelijk een update van deze apart gekleurde dametjes.

Er zijn 2 manieren om te vluchten  voor de ellende van het leven: muziek en katten ( Albert Schweitzer)


Roosendaal, 12.08.2007

Hallo Lyda,

Het is alweer een tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen. Ik stuur je enkele foto's van mezelf  op . De eerste is van mij in de poezenbak met mijn eerste vogel, een merel. Mijn baas wilde het afpakken, dus sprintte ik er mee vandoor naar de bak. Heb het doodgebeten en toen heeft hij het weggegooid.
Daarna heb ik een tweede gevangen, een jonge mus en die heb ik in de kamer losgelaten, waar het lekker vrij kon vliegen. Dit weer tot grote ergernis van mijn baas.
Hij heeft het ook weer afgepakt en weer buiten gezet,waar het vrij weg kon vliegen. Daarna heb ik het vangen opgegeven, daar de mussen nu volwassen zijn en niet zo makkelijk te vangen.
De tweede foto is van mij als hangkat op de bank. Er zijn hangjongeren , dus waarom geen hangkat. Deze bank heb ik met de tijd als racebaan gebruikt en dus zo'n beetje vernield. Maar als ik met de tijd wat ouder wordt, gaat dit ook over en kopen ze een nieuwe.
Dit was zover weer wat van je gewezen Minoesch, nu Tara.
Ik zou zeggen, het beste maar weer en de groeten aan je familie en de diertjes.

groetjes van Tara (een van de mooie kinderen van Pepper, zij is in 2006 verhuisd naar Roosendaal)

Ook al is het een huisdier, het blijft een eigenwijs wild pantertje (Konrad Lorenz)


Boris en Binkie zijn superbofkonten!

Deze broertjes hebben een jaar bij hun pleegmoeder Jannie gewoond, maar helaas bleven beide heren te verlegen en schuw om alleen als huiskat door het leven te kunnen gaan. Als buitenkat met een interne woonplek waar ze ook de tuin in zouden kunnen bleek een betere oplossing. Jannie vond voor hen een wereldplek op een zorgboerderij in Bennekom. Daar zitten ze vanaf nu (12 juli 2007) even een tijdje in een afgesloten ren om te wennen aan de nieuwe verzorgers en de omgeving. Binnenkort ongetwijfeld een update over het nieuwe leven van Boris en Binkie.

Update 26 september 2007: Boris en Binkie zijn al heel goed gewend en blijven keurig in de buurt van de boerderij. Binkie komt zelfs gewoon binnen bij boerin Klaartje en slaapt op de bank!

Een kat is een zware slaper maar een lichtvoetige sluiper (Fred Schwab)


Al deze moppies hebben een baasje!

Leuk he, ze zijn allemaal onderdak, naar Geldermalsen, Zaltbommel en helemaal naar Poeldijk, echt ver weg van de Betuwe! Eén katje is helaas overleden, het rood met witte katertje op de rechterfoto. Zo kwetsbaar kunnen die kleine hoopjes zijn. Van de rest hopen we binnenkort de belevenissen hier te lezen.

Katjes worden geboren met hun ogen dicht. Na zo'n zes dagen doen ze hun oogjes open, kijken om zich heen en sluiten ze weer voor het merendeel van hun leven (Stephen Baker)

 


Joes en Joep komen uit een groot gezin.

Rode Joes en zwarte Joep komen van een boerderij waar heel veel katten worden geboren. Gelukkig heeft vrijwilligster Inge zich over hen ontfermd. Het zijn lieve gezonde katjes die binnenkort worden geënt en gechipt en dus al binnenkort naar een nieuw baasje kunnen. Joes is een echte huiskat, hij is heel gezellig en wil ook graag bij je zitten. Joep is een echte onderzoeker en ondeugend. Samen zijn ze echte maatjes en miauwen als ze elkaar niet zien of kunnen vinden. Daarom zou het ook het leukste zijn als iemand ze beide zou willen... Uit ervaring weten we dat het echt de moeite waard is, om dat te doen...

Joes en Joep zijn geplaatst!!!!!!!!

Ik gaf de kat een opdracht, en die gaf hem aan zijn staart (Chinees gezegde)


Minousche
Dit jonge besje is ongeveer 10jaar, heeft haar lange leven binnen gewoond maar haar baasje wilde haar opeens niet meer binnen hebben waardoor Minouche naar buiten is verbannen. Ze krijgt er wel eten maar heeft geen beschutting en leeft dus op straat in weer en wind. Geen normale situatie natuurlijk.  Ze heeft een gecyperd vachtje met een rode gloed en hier en daar wat wit.  Het is een vriendelijk katje tegen mensen, wil graag opgetild en aangehaald worden. Honden en andere katten moet ze nog aan wennen maar ze heeft een lief karakter dus dat zal wel gaan lukken. Wie heeft er nog een warm binnenplekje voor Minousche?

**Update**  27 april 2007: Minousche heeft een mandje voor het leven gevonden!
 

Mijn kat spreekt gebarentaal met haar staart (Robert A.Stern)


Dirkje
Dit poezenmeisje dat is geboren in september 2006 is nog niet helemaal klaar met het socialisatie-proces maar gaat echt met sprongen vooruit. Iemand met ervaring zou haar alvast in huis kunnen nemen om er een gezellige huispoes van te maken. Ze speelt heel graag met andere katten dus Dirkje is geknipt als maatje voor een al aanwezige kat.

**Update** 26 april 2007: Dirkje verhuist naar Aalsmeer!

**Update**22 mei 2007:Een leuk berichtje uit Aalsmeer: Het gaat heel goed met Dirkje die nu Tijgertje heet. Ze heeft eerst achter de hordeur de kippen op stang gejaagd maar toen ze buiten oog in oog kwam te staan met de dames was dat toch wel even schrikken. Af en toe hebben we geluk en komt ze bij ons zitten, maar soms wil ze helemaal niets van je weten en blijft dan nét buiten aaibereik. Eten en drinken gaat prima, wel een beetje vreemd, maar Tijgertje blijkt dol op chocola te zijn!


Beste Lyda,

Wij zijn weer op zoek naar een SUPERKITTEN als speelkameraadje voor Mowz (ken je hem nog?). De aanleiding is eigenlijk een beetje triest. Afgelopen zomer hebben wij van de camping een superlieve en schattige kitten meegenomen. Haar naam was Kid. Mowz interesseerde zich aanvankelijk niet zo voor Kid, maar na verloop van tijd werden het toch maatjes. 's Ochtends hadden ze bijvoorbeeld altijd een speelkwartier, en renden zij lekker achter elkaar aan. Helaas, Kid is in januari aangereden door een auto en overleden. Wij zijn er erg verdrietig van en ook Mowz mist een speelkameraadje. Onze oude poes Lotje leeft nog, maar slaapt eigenlijk de hele dag op zolder en speelt dus niet gezellig met Mowz.
Vandaar dus, graag weer een lieve kleine sociale kitten, als de nesten weer beginnen te komen wil je dan aan ons denken? We willen graag een vrouwtje, verder maakt het ons niet uit.(maar een tijger zouden we wel erg leuk vinden).

Groeten
Marielle Erik, Mats en Suzanne Nieuwhof
(februari 2007)
Mowz is sinds 2004 bij de familie Nieuwhof

**Update 01.07.2007 berichtje van de familie Nieuwhof die inmiddels opnieuw een SUPERKATJE  heeft geadopteerd (zie verhaaltje hierboven)

Inmiddels is Tyoep (v/h -Liesje op de kittenpagina) alweer ruim een week bij ons, en het gaat hartstikke goed. Het is inderdaad een kittig kitten, maar ze is ook erg lief. Ze begint al helemaal aan onze routine te wennen, en komt bijvoorbeeld hard aanlopen als we rond haar etenstijd naar de keuken lopen. Met de andere poezen samen gaat het ook prima. Onze oude poes Lotje heeft één keer aangegeven dat ze niet al te dicht bij moet komen, en daar houdt ze zich keurig aan. Onze andere SUPERKATER Mowz (inmiddels een stoere knul, zie foto hierboven) was de eerste twee dagen erg verontwaardigd en wilde niet meer binnenkomen. Maar ondertussen zijn ze al met elkaar aan het spelen, en liggen ze ook rustig bij elkaar in de buurt te slapen.
Het is ons al helemaal duidelijk dat Tyoep erg op het gezelschap van mensen gesteld is. Ze loopt je overal achterna (ze is ook erg nieuwsgierig) en ze wil erg graag spelen. En ze komt gezellig bij je liggen als je op de bank gaat zitten of wil gaan slapen.
Het is ons eindelijk gelukt om haar goed op de foto te krijgen, dus bij deze mail ook een onbewogen foto van haar.
 

Groeten
Marielle, Erik, Mats en Suzanne en natuurlijk Tyoep


Hai,

Het is al weer een tijdje terug dat we iets hebben laten horen.
Ik moet zeggen dat het erg goed gaat met Vladimir (de linkse van de 3 slapende katten)) en Vampira (linker foto) , Vladimir ziet er inmiddels uit als een babypoes van 6 kilo met nog steeds een piepmiauwtje. Hij heeft zich erg goed aangepast en wil nu ook alleen maar 24 uur per dag knuffelen en heel veel kusjes. Hij vertrouwt ons gelukkig voor de volle 100% en gaat zelfs in zijn dolle buien op zijn achterpootjes staan om te zwaaien. Vampira is nog wel wat schuw maar roept wel als het haar tijd is voor knuffels, alleen via de stoell bij de computer waar ze zich laat vallen om op haar buik gekriebeld te worden. Dus dat gaat heel erg goed.
Nu het vervelende nieuws, we hebben afgelopen week onze 17 jarige kater in moeten laten slapen en die we erg missen..We zijn eigenlijk op zoek naar twee  kleine kittens om de boel weer op te vrolijken. Dus mocht je 2 leuke jonge schatjes hebben laat het ons maar weten.
Groetjes Iris en Stephan
(29 maart 2007)

Vladimir en Vampira zijn in januari 2006 geadopteerd.


Hallo allemaal,
Het is alweer bijna een jaar geleden dat wij Presley hebben geadopteerd. En bij deze laten wij weten dat het uitstekend met hem gaat. Het is een miauwerd en bij alles wat hij gaat doen, eten, lopen enz. geeft hij een miauw of grommetje. Soms is het net een hond. Vooral als we thuiskomen van werk of zelfs tien minuten zijn weg geweest, worden we met een serenade van gemiauw onthaald. De gitaar ontbreekt alleen nog. Het is maar goed dat we hem Presley hebben genoemd naar de zanger de King. Er wordt veel gespeeld door Monza en Presley in huis dat het soms lijkt alsof ze de hele tent afbreken en dan moeten we ze toch even tot de de orde roepen. Dan kijken ze ons aan met van die snoetjes> We maken toch niets kapot? Ha. ha. Wijze kindertjes.
Presley gaat zo goed met Monza dat ze elkaar niet uit het oog verliezen. Ze slapen zelfs naast elkaar en Presley legt dan heel voorzichtig een pootje bij Monza op het kussentje. Zodat hij haar nog net kan aanraken. Och, t'is toch zo schattig. Groeten uit Beuningen en miauwtje aan Gery van Presley.

Stefan en Antoinette van Gammeren

(7 april 2007)

Presley woont sinds mei 2006 in Beuningen.


Speedy is een schatje

Ze is geboren in juni 2006, voor vreemden is ze nog een beetje bang maar voor het eigen baasje heel lief. Een beetje een éénkennig poezevrouwke dus. Een eigen thuis waar al een ander katje aanwezig is is een must want Speedy is echt dol op soortgenoten, om mee te spelen en om mee te kroelen in één mandje. Aan honden moet zij nog  wennen.

Het cypertje-met-wit Boefje en de grijs/witte Beertje (zie hieronder) hebben net als Speedy een eigen mandje gevonden!


Je kijkt je ogen uit......

Elk katje weer anders van kleur, niet één hetzelfde uit één nestje, elk kopje een andere uitdrukking en in elk kattenlijfje een ander karakter. Er is weer keus genoeg op onze diverse opvangadressen. Zo net na de vakanties worden er gelukkig weer heel veel van onze kittens geplaatst. Dankzij die doorstroom is er weer plaats van andere schuwe katjes die graag een gewone tamme huiskatje willen worden.

Links de broertjes Timmie en Tommie zijn definitief  bij Niels en Tamara gaan wonen!


Ernie, Harleye en Misty zijn Main Coons en familie van elkaar. Geen zwerfkatten maar wel op zoek naar een tehuis met minder soortgenoten en meer aandacht. Main Coons zijn echte praatkatten en aandachttrekkers en willen graag een baasje helemaal voor hen alleen. Dat is prima gelukt!

Ernie

Geboren 28/01/2002. Mannelijk, gecastreerd, 3/4 maine coon. Ernie is een vriendelijke, aanhankelijke, rustige kat. Het is voor Ernie belangrijk dat hij een baasje krijgt waar hij de enige kat blijft. Ernie is alleen gewend om binnenshuis te zijn, dus voor hem een baasje die uitsluitend een binnenkat zoekt, of iemand die aan de woning een kattenren heeft.
Er zit absoluut geen kwaad in Ernie dus hij is goed met honden en kinderen.

****Ernie is geplaatst bij jonge mensen in Spijkenisse!!!******

Mijn kat spreekt gebarentaal met zijn staart (Robert A.Stern)


Harley

 

Harley is ¾ Maine Coon. Crèmewit halflangharig met rode aftekeningen op oortjes, gezichtje, staart en iets licht rood over de rug.  Hij is geboren op 28 januari 2002. Een rustige zéér aanhankelijke gecastreerde kat die dol is op kinderen, en ook heel vriendelijk is tegen andere katten of een hond. Harley is gewend om binnen te zijn. We zoeken voor hem dus een eigenaar die een uitsluitend binnenkat zoekt of wellicht een buitenren heeft. Doordat hij ooit oorontsteking heeft gehad is zijn linker oortje na een hieruit ontstane operatie wat verkreukeld. Hij heeft hier verder geen last van. Harley is de zoon van Misty, en de broer van Trooper en Bert, die allen op zoek zijn naar een nieuw tehuis. Deze katten zijn NIET gratis, de eigenaar bepaalt zelf de kosten.

*****Harley is gereserveerd en verhuisd binnenkort naar Bergen in NoordHolland****

Een kat is het zonnetje in huis. Heel de dag wordt er komedie gespeeld door een weergaloos acteur (Jules Champfleury)

 


Misty heeft een tehuis gevonden in Bennekom! Hieronder leuke berichten van haar nieuwe baasjes:

*****05.02.2007*****

Hierbij enkele foto's van Misty, die we gewoon zo blijven noemen. Het gaat heel goed met haar: eet, speelt, slaapt goed. Zaterdag kroop ze onder de bank om wat te wennen, maar nu loopt ze ons constant achterna, vooral naar de keuken, waar haar etensbakje staat. Het is heel gezellig met Misty: als het stil is in de kamer, begint ze zelf tegen ons te "praten" : erg leuk is dat .Als we dan iets terugzeggen, is het even stil en dan begint ze weer opnieuw. Heel leuk!!! Dus: we zijn er heel blij mee dat ze nu bij ons is. We houden je natuurlijk op de hoogte, en als we weer wat leuke foto's hebben sturen we ze wel naar je op. Kan je toch van haar blijven genieten. Groeten van Wouter, Gerda en MISTY

Zij lijkt de incarnatie van alles dat zacht is en zijde, fluweel, een wezen ontdaan van alle scherpe kantjes, een dromer met een levensmotto: slapen en laten slapen (Saki)


Wat een mooi begin van het nieuwe jaar! De 4 Buurtjes uit Buren zijn verhuisd naar Zeewolde(zie verhaaltje hieronder) , Opijnen, Meteren en Elst. Zorro(cypertje  links) en Zikje (hierboven) wonen nu allebei in Dordrecht!

*****05.02.2007*******

Hier even een update van hoe het gaat met een van de Buurtjes kittens. Reckless (op de linker foto het meest rechtse katje met vlekje op de borst) is nu 2 weken bij ons en hij overtreft echt al onze verwachtingen. De lange autorit naar ons thuis toe vond ie niet zo heel leuk maar na een aantal stops is ie veilig en wel hier in Zeewolde aangekomen. Toen zijn reiskoffertje open ging kwam Fearless (onze andere kat) nieuwsgierig even kijken en snuffelen. Niets van blazen of wat dan ook. Reckless heeft de rest van de dag besteed met het nieuwsgierig ontdekken van ons huis terwijl Fearless er rustig achteraan huppelde. Al snel ondekte Reckless de kattebak en ook waar eten en drinken te halen was. Zondag was ie zo moe van alle indrukken dat ie in een hoekje van de bank het grootste gedeelte van de dag heeft liggen slapen. Maar vanaf maandag was het feest. Spelen en rollebollen samen met Fearless en heerlijk knuffelen met ons. Hij ligt nu het liefst op de meest onmogelijke manieren bij ons op "schoot", voorbeeld; Hij ligt met zijn kontje op de achterkant van de bank en de rest van zijn lijf ligt over mij schouder met zijn pootjes op mijn buik. Dit is maar 1 voorbeeld van onze knuffeluurtjes. Al luid en duidelijk spinnend laat ie horen hoe hij aan het genieten is. Is zijn slaapje uit dan zoekt ie Fearless op en volgt het speelkwartier. Rennen door het hele huis, balletjes die door de woonkamer vliegen, lekker ravotten met elkaar noem maar op. Het gaat dus echt helemaal super. Ze zijn eigenlijk meteen al de beste maatjes geworden en ook naar ons toe is Reckless een grote knuffelkont. Hij is ook super lief en luistert ontzettend goed. Al met een paar dagen was nee ook echt nee. De eerste keer dat hij "op zijn kop" kreeg was toen hij in de gordijnen hing. Na een nee Reckless ging hij heel zielig naast me zitten en begon kopjes te geven... je kan toch niet boos worden op zo'n lieverd! Maar hij heeft daarna nooit meer in de gordijnen gehangen. Het is heerlijk om te zien hoe Reckless het naar zijn zin heeft maar voor ons ook zeker dat we zien dat Fearless weer op de "oude" Fearless begint te lijken. Hij speelt weer en neemt Reckless echt op sleeptouw. Een genot om te zien. Zoals je al wel zal snappen zijn we dus super blij met jouw goede advies en dat je ons de mogelijkheid geboden hebt om Reckless in huis te nemen! Daar willen we je dan ook heel erg voor bedanken! Binnenkort gaan we met Reckless naar de dierenarts voor zijn herhalingsvaccinatie. We zullen dan meteen ook even met de dierenarts bespreken wanneer zij denkt dat we hem het beste kunnen laten castreren. Hier zal je dus van op de hoogte houden!

Nogmaals heel erg bedankt voor alles en vriendelijke groetjes,

Chris en Mandy van der Aa, en natuurlijk ook een pootje van Reckless en Fearless uit Zeewolde


Kijk eens naar een kat wanneer hij een kamer voor het eerst betreedt: hij zoekt en ruikt overal, hij staat geen seconde stil, hij vertrouwt niets totdat hij alles heeft onderzocht en ermee vertrouwd is geraakt (Jean Jacques Rousseau)

*****Update uit Zeewolde 28.02.2007*******

Hier dan eindelijk de foto's van Reckless.  Ik hoop dat jullie de foto's leuk vinden. We hebben met die dierenarts de afspraak gemaakt dat Reckless 5 maart gecastreerd wordt. Verder gaat het nog steeds super goed met zowel Reckless als Fearless. Ze spelen heel wat af samen, echt zo leuk om te zien!

Tot zover voor deze keer!

Groetjes van Chris en Mandy en 'n kopje van Reckless en Fearless

 


Even een geinige foto van Max de witte kater die al in 2005 werd geplaatst.

Over de vorderingen van Max valt nog steeds te vertellen. Hij slaapt
nu ook al in Rob (de baas) zijn stoel (eigenlijk vaste stek voor Speedy) Ook de
vensterbank al in gebruik, soms naast Speedy. En sinds kort springt
hij dus op de eettafel.In t begin zaten ze lekker naast mekaar naar
buiten te kijken en ik denk dat Max iets te dicht bijkwam, had mijn
fototoestel al in de aanslag ;-.

groetjes Rita (vrouwtje van Max en Speedy)

Katten kunnen wiskundig berekenen op welk plekje ze moeten gaan zitten om de meeste hinder te veroorzaken (Pam Brown)