Dankzij de onmisbare hulp van onze vrijwilligers en gastgezinnen hebben onderstaande SUPERKATTEN in 2011 (of eerder) een baasje-voor-het-leven gevonden.

Dat zij het naar hun zin hebben bij hun nieuwe baasjes is te lezen in de updates met foto's.

 


Dit is Yvonne. Ons laatste flessenkitten van het jaar 2011. Zij is klaar om geplaatst te worden en dus zoekt ze een baasje waar ze kan gaan wonen.


Deze dame is geplaatst en woont nu in Houten. Haar naam is Mindy geworden.


Tommy staat iets verder hieronder en is geplaatst 16 december 2011. Dit is wat Mieke 11 dagen later schrijft:


Nog ff wat nieuws over Tommie………………..het gaat heeeel goed met hem. Komt ook al gewoon op schoot!!! En laat zich lekker kroelen.
Gaat op zijn rug liggen en dan moet ik hem krabbelen!! Het is echt een lieve schat. Met de andere katten gaat het samen ook goed, liggen heerlijk samen in de krabpaal! Of met z’n 3tjes op mijn bed.
Zijn schrik reactie word ook steeds minder vind ik! Gister lag onze Moussy in de mand aan de verwarming. Tommie ging ff kijken en ze zaten iedere x met de neusjes tegen elkaar! Zo lief!!

Met vriendelijke groeten, Mieke

Ik heb ze eindelijk met z'n drieen en ook nog allemaal dezelfde kant op kijkend (heb Beer er wel even bij moeten zetten). Het gaat nog steeds prima met de beestjes. Caro en Molly zijn inmiddels onafscheidelijk, die zijn nooit meer dan drie meter bij elkaar vandaan en doen bijna alles samen (soms lopen ze zelfs achter elkaar de kattenbak in). Voor Beer is het zo ook wel prima: als die zin heeft om te spelen is er altijd iemand beschikbaar, als hij daar geen zin in heeft dan spelen die meiden lekker met elkaar en kan hij lekker luieren zonder dat er iemand op zijn hoofd springt of in zijn staart hangt.
Groet,  Wijnand


Deze lieve dame Jeanine is al geplaatst voor dat ze op de site kon komen te staan.
Zij is in Beusichem gaan wonen en heet nu Phoebe.

Mijn naam is Charlie en ben een prachtig zwart met een beetje wit katertje. Spelen is mijn hobby en als ik moe ben dan kom ik graag bij je om te knuffelen en liggen slapen op schoot. Ook ik zoek een fijn huisje waar ik kan gaan wonen.
 Ik ben 8 mei 2011 geboren en dat was op moederdag. Natuurlijk ben ik ook 2x geënt, gechipt, ontvlooid en ontwormd en gecastreerd.


Charlie is geplaatst en is gaan wonen in Gorinchem.

De eerste dag na plaatsing: 9 december 2011
Een wat onrustige nacht gehad. Morris blijft erg mauwen/klagen. Ook overdag. Is dit wat jij bedoelde over het castreren, of is dit gewoon wennen.
Vanmorgen plaste hij op de kattenbak, maar ging gelijk in de bak liggen om te slapen. Hij kruipt nogal weg. Onder de tv-kast en vannacht onder het bed van Jordi.
Nu heeft hij net een heerlijke hoop midden in de kamer gedaan. Ik heb de kap maar van de kattenbak afgehaald zodat hij zich daar niet in kan verstoppen. Wat kan ik nog meer doen zodat hij de kattenbak gebruikt?
Dit is wat er geantwoord is:

Nou dit is gewoon wennen. Hij is niet gewend om alleen de zijn. Altijd wel katten om hem heen. Dat wegkruipen heeft ook met wennen te maken.
Heb je een ruimte waar je hem gewoon even in kunt zetten met de bak, eten en drinken. Zodat je hem van daaruit kunt laten wennen aan jullie en de rest van het huis.
Hij miauwt omdat hij aan het roepen is naar de andere katten en die hoop die hij nu in huis heeft neergelegd is voor hem een soort protest.
Het is goed dat je de deksel eraf heb gehaald. Dat wegkruipen daar hoef je niet bang voor te zijn hoor dat is wel normaal.
Hou me op de hoogte a.u.b.

1 week later 16 december 2011
Gelukkig went Morris aardig bij ons. De protesthoop is de enige die naast de kattenbak gedaan is. (Gelukkig maar.)
Hij mauwt/klaagt nog wel vaak. Zal ook niet meevallen om alleen te zijn.
Hij kruipt minder vaak weg, zoekt nog weleens een donker hoekje op. Hij reageert nog wel een beetje schuw. Kom je langs hem oplopen, dan schiet hij weg. Hij zit erg graag voor het raam, maar het liefst zit hij op schoot zodat hij geaaid kan worden.
Ik moet er zelf ook wel erg aan wennen hoor, zo'n beestje in huis.

28 december 2011
Even wat foto's van Morris. Het gaat steeds beter. Het liefst ligt hij de hele dag op schoot om geaaid te worden.
Hij is nog wel een beetje schrikkerig.
Op 2 januari gaat hij naar de dierenarts. Voor hem dus niet zo'n geweldig begin van het nieuwe jaar.

Goeie jaarwisseling.

Groetjes Diana

Hallo Miranda,

Aangezien wij Alvin al een tijdje hebben leek het mij leuk om jullie even een berichtje over hem te sturen.
Met Alvin gaat het nog steeds goed. Hij is meestal echt een super schatje en natuurlijk wat elke kat heeft super baldadig af en toe. Hij heeft tot nu toe nog eigenlijk niks kapot gemaakt, tot mijn grote verbazing. hij heeft wel een paar keer in de speakers gehangen waar Arjan natuurlijk niet zo blij mee was. En een keer een plant uit de vensterbank, waar hij harder van schrok dan wij. Maar verder eigenlijk helemaal niks.

Overdag ligt hij heerlijk te slapen op de bank of in zijn hang matje aan de verwarming, maar soms rent hij heerlijk de woonkamer door. Of probeerd hij toch even te spelen met de planten die wij hebben staan.
Als wij iets te lang weg zijn voor zijn doen in het weekend dan krijgen wij het 's avonds goed te voorduren haha. liefste mogen wij dan niet slapen en moeten wij hem aandacht geven, al is het maar kroelen.
Ook krijgen wij regelmatig een kus over onze neus heen, of 's morgens vroeg waar hij het makkelijkste bij kan haha. Bij jullie was hij al gek van het dekbed vertelde jullie, nou bij ons is die dit zeker niet afgeleerd. Hij valt regelmatig ons aan als we eventjes bewegen, soms expres en soms midden in de nacht als we willen slapen. Bij onbekende doet hij het ook prima, hij is er totaal niet bang voor. En zit binnen 5 minuten al bij de ander op schoot of in zijn nek.
Het is echt een schatje en wij zijn super gelukkig met hem! Uiteraard zit er in de bijlage wat fototjes van hoe de knul nu is.(foto is wel een beetje grote kwaliteit & van rond oktober/november)
Met dierendag had ik nog een artikel op mijn website geplaatst van hoe die die weken was, misschien ook wel leuk om te bekijken: http://www.jolandaphotography.nl/nieuws/nieuwsbericht/article/alvin-104/

Bij deze willen wij jullie fijne feestdagen wensen en een gelukkig en gezond 2012. Hopelijk kunnen jullie nog veel katten ergens plaatsen zodat ze hun stekkie vinden bij een baasje die van hun houdt.
O, en van Alvin een dikke knuffel aan jullie.

Groetjes
Jolanda & Arjan uit Tiel


Mieke uit Breda schreef nog een berichtje.

We zijn met beide poezen weer even bij de dierenarts geweest voor de inentingen: Beide poezen zien er gezond uit. Pet is net klaar met afbouwen van de Prednison, ik ben dus nog wat voorzichtig, maar het ziet er naar uit dat het goed gaat.
Gelukkig maar.

We hebben nieuwe buren met drie poezen (2 katers), maar het gaat goed, ze accepteren (of negeren) elkaar, geen geruzie gelukkig! Was er even bang voor. Alleen Pet is nu meer binnen dan voorheen, maar dat vinden we natuurlijk alleen maar gezellig.
Even iets vies: Muts is nu de grote muizenjager, ze eet er denk ik iedere dag minstens drie op. Alleen laat ze altijd iets van een orgaan liggen, ik denk de lever. Bijzonder of is dat normaal?
Pet daarentegen eet slechts af en toe een muis, maar kotst dan dat, en haar brokken, weer uit: vies hoor. Soms op de aanrecht, Jak!

Maar ja, hoort erbij.

Onze hond is inmiddels overleden, aan een herseninfarct. Hij heeft amper /niet lang hoeven te lijden, we hebben hem thuis in laten slapen en zijn steeds bij hem geweest. Erg verdrietig. Eerst verwerken en misschien op termijn……

 
Dit is Tommy. Een kater van net 2 jaar. Hij is een schat en een echte praatkat. Kan het goed met andere katten vinden en is heel erg speels. Alleen vind deze goedzak niet alle mannen leuk. Hij zou dus in een gezin zonder mannen het beste op zijn plaats zijn. Maar je zou hem moeten zien deze uit de kluiten gewassen kater.

Tommy heeft een huisje gevonden met alleen maar dames in Beuningen. Daarvan zijn wel 2 katten.

Dit was wat Mieke schreef wat er na 5 dagen gebeurde:
Even nieuws over tommy, vrijdag is hij per ongeluk ontsnapt uit de bench en heeft de hele dag en avond achter de kerstboom gezeten. Kreeg hem niet te pakken!
Vrijdag toen ik naar bed ging, kwam hij met zijn koppie om het hoekie en kon ik hem pakken en in de bench doen.
Zaterdag met het verschonen van de kattenbak, glipte meneer weer er tussen uit en de deur naar boven stond open dus hij ging naar boven om vervolgens tot en met zondag onder mijn bed te blijven liggen!
Vanaf gisteravond is het een wereld van verschil, heb hem voorzichtig de keus gelaten om uit de bench te komen, hij snuffelt werkelijk aan alles, gaat op de bank, springt op vensterbank en kruipt niet meer weg.
Hij heeft gister ook pas voor het eerst weer gegeten!

Vanochtend was wel zo lief………………maudje ( die kleine meid ) zat op de bank en hij sprong op haar schoot en begon kopjes te geven zo lief en maar praten!!!

Haahahahaha het is echt een lieve schat. Komt helemaal goed met hem.

Tevens wens ik jullie hele fijne dagen en een goed 2012!

Met vriendelijke groeten,

MiekeZoals beloofd een berichtje en foto’s van Noortje.

Het gaat heel goed met Noortje, de eerste week was ze wat angstig en schuw. Nu begint ze haar plek te vinden en wordt ze steeds brutaler en vrijer. Spelen is ook wel aan haar besteedt. Elke avond heeft ze haar dolle uurtje en spelen we volop met haar. Onze andere kat vind haar komst nog niet helemaal fijn.

Noortje trekt zich hier niks van aan en gaat gerust aan zijn staart zitten en ook zijn eten opeten is een favoriete bezigheid van Noortje. De bovenverdieping vindt ze heel erg interessant. Dit is nu nog de ‘veilige” basis van onze andere kat dus Noortje mag nog niet naar boven. Echter is ze het hier niet zo mee eens en het gebeurt dan ook regelmatig dat ze tussen je benen door naar boven toe glipt. Al met al zijn we heel erg blij met Noortje en gaat het heel erg goed.

Groetjes Gerda en Jackie
En een pootje van Noortje
Hoi Mam,

Wat heb ik weer een hoop te vertellen.
Ben weer naar de sportschool geweest, tenminste dat dacht ik. Het is meer een stripclub. Toen ik daar kwam, moest ik strippen.
Trainingspak uit en toen heeft ze mij helemaal bekeken. Alles was goed, zei ze, meer niet. Rare lui daar, hoop er niet meer te komen.
Verder heb ik een hoop geleerd, weet wat puzzelen is. Heb natuurlijk direct laten zien, dat ik dat ook wel kan. HI,hi.
Kerst vieren, ook weer wat nieuws, daar doen ze ook aan. Heb iets geleerd, wat eigenlijk de taak van Nancy is. De cadeautjes bewaken. Nancy is daar te lui voor, dus doe ik het wel. Zou er ook iets voor mij tussen liggen, wordt wel nieuwsgierig. Als ik het zat wordt, schuif ik alle cadeautjes met mijn neus door de kamer.Kunnen ze alles tellen en weer terug leggen. Weten ze, dat ik dat ook goed kan.
Nancy en ik hebben gezellig samen gegeten, doen we nu iedere dag, en daarna relaxen. Lekker bij elkaar op het kleed. Doe mijn best, en eindelijk gaat ze me leuk vinden. Als ze mij uitdaagt, om te spelen, vind ik het wel eng, 50 kilo hond is wel veel. En dan zeggen ze, dat ik op mijn gewicht moet letten. Ha,ha,ha.
Heb weer wat plaatjes meegestuurd, kan je mij in actie zien.

Ga weer wat leuks doen, weet nog niet wat, maar er is genoeg te doen, dus tot schrijfs.
Moet jullie van de baasjes, Prettige feestdagen toewensen.

DOEIII


Marc, een cypers katertje, is wat voorzichtig in het begin. Voordat ik mensen heb leren vertrouwen heeft even geduurd, maar nu vind ik ze heel erg leuk en lief. Ik wil wel heel erg graag geknuffeld worden en kom het anders zelf wel halen. Marc is geënt en gechipt en gecastreerd.*** Marc is geplaatst en woont nu in Kerk-Avezaath ***

Hallo ik ben Morris een prachtig zwart katertje. De grootste knuffelkont en blijf het liefste de hele dag bij je op schoot liggen. Mij moet je er dus ook vanaf zetten. Maar dat doe ik niet zomaar bij iedereen. Ik moet mijn nieuwe baasje wel eerst leren kennen maar dan ben ik niet meer weg te slaan. Ik ben ook geënt en gechipt.

Hij woont nu in IJzendoorn.

Dit is Laci.( rechterfoto) Een echte praatkat en het liefste is ze de hele dag om je heen. Daarbij dus een hulp in de huishouding want ze wil alles weten. Kroelen en slapen op je schoot vind deze dame zalig. Zij is al 2x geënt en gechipt.

Oscar is mijn naam. Knuffelen is mijn grootste hobby en een beetje hangen op mijn pleegmoeder. Ik ben een felix katertje met een klein zwart stipje op mijn onderlip.
Dus op de foto is dat geen vuil hoor!!!! Graag wil ik eerst mijn nieuwe baasje leren kennen voordat ik laat zien hoe lief ik ben. Natuurlijk ben ik geënt en gechipt

*** Oscar en Laci zijn geplaatst en wonen nu in Culemborg***

Graag wilde we u even op de hoogte stellen van hoe het is gegaan de eerste nacht.
Ons dametje mauwt veel, maar speelt al wel en komt zelfs voor een aai….Meneer daarentegen verstopt zich en kijkt voorlopig de kat uit de boom.
Ze kunnen de bak al goed vinden, tenminste aan de hoopjes te zien, en eten gaat ook al wel goed. Alleen weten we dat alleen zeker van belle (zoals wij haar gaan noemen).
Wij zullen zodra ze wat meer gewend zijn een aantal foto’s aan u mailen.

Hierbij even een update van hoe het gaat met Belle en Bello (zoals wij Oscar inmiddels hebben genoemd, heel origineel ik weet het).
Met Belle gaat het uitstekend, ze is heel nieuwsgierig, komt al op schoot als zij dat wilt en is ook meteen heel ondeugend. Met Bello gaat het al iets beter, hij komt al aan je hand snuffelen…speelt al meer en eet inmiddels ook zijn hapje op. Echter onverwachte bewegingen vind hij zeer eng…Ook de grote van mij is hij nog niet aan gewend en hij is dan ook al wat makkelijker naar Linda toe dan naar mij.
Beide moeten goed in de gaten gehouden worden, omdat ze veel dingen doen die wij niet goed vinden. Ze mogen bij ons op de bank, maar bijvoorbeeld niet op de eetkamerstoelen…iets wat ze dus wel doen en ook op de eettafel. Wellicht komt dit omdat ze dat bij u wel gewend waren, maar dit zal waarschijnlijk wel goed komen.

Het is vandaag overdag heel goed gegaan, in ieder geval ze hebben niets gesloopt J Verder lagen ze rustig samen in mijn bureaustoel en kon Linda zelfs Bello aaien, voor zolang als het duurde.
Dat is het weer even vanuit hier, als ze wat rustiger zijn, dan zal ik inderdaad de foto’s sturen J

Groetjes Linda en Stephan

Hoi Linda en Stephan
Nou als ik jullie verhaaltje zo lees zie ik niets wat anders gaat dan zoals ik het had verwacht. Alsof het via ongeschreven regels gaat.
Als je Bello wat makkelijker wilt benaderen ga dan eens door de knieën. Sommige katten vinden lengte angstig. Als je jezelf kleiner maakt komen ze vaak
makkelijker. Nou moet ik ook zeggen dat Bello een echte kater is die verliefd is op vrouwen.
Wat die tafel betreft. Dat mochten ze bij ook niet, alleen als je meerdere katten heb lopen is dat wel eens iets waar je dan wat makkelijker in word. Niet goed te praten.
Jullie hebben mij weer eens scherp gemaakt hierop.
Fijn om wat te horen. Het is een stuk stiller geworden. Dan merk je onmiddellijk dat je iets mist. Maar vind dat ze bij jullie wel een goed huisje hebben gekregen.

Nee, u had het inderdaad allemaal zo voorspeld.
Hij komt inderdaad wel dan ruiken als je door je knieën gaat, maar aaien, daar moet hij zelf maar mee komen. Hmm en dat zegt u nu pas? Hahaha, ik heb hem gekozen omdat ik hem zo lief vond, dan heeft Linda zo 2 poezen op schoot en ik geen hahaha J Maar het is inderdaad wel te zien, dat hij meer naar vrouwen trekt.
Wij snappen inderdaad wel dat het dan veel moeilijker is om dat te handhaven. Voor ons is dit al moeilijk, omdat ze sneller op de tafel zitten dan dat wij dat door hebben.

Het is prettig om te horen dat u nog steeds tevreden bent met de keus! Wij zullen u verder op de hoogte houden J


Deze hele lieve dame Caro is op zoek naar een eigen gouden mandje. Alles wat iemand maar zou kunnen bedenken past bij haar. Zij is lief, knuffelig, aanhalig,
graag op schoot, kortom dus een echte schootkat. Alleen is zij niet graag hele dagen alleen thuis. Dus wanneer er dan een maatje bij aanwezig zou zijn is dat het allerbeste.

*** Caro is geplaatst en woont nu in Leerdam***
Een paar dagen later schreef Wijnand:

Hallo Anita,

Met Caro gaat het prima. Tijdens de autorit heb ik haar eigenlijk nauwelijks gehoord. Af en toe heeft ze even kort geprotesteerd, maar over het algemeen is ze heel stil geweest. De kennismaking met Beer ging ook zeer voorspoedig: ze liep vanuit haar hokje op hem af, snuffelden even aan elkaar en leken het toen allebei wel prima te vinden. Molly is een beetje een ander verhaal: die heeft twee dagen naar Caro lopen blazen en grommen. Gisteren ontdekte Molly echter dat Caro prima als partner in crime kan dienen en vanaf dat moment gaat dat ook een stuk beter. Alleen als Caro recht op Molly afloopt laat Molly nog wel even weten dat dat toch echt niet de bedoeling is. Gelukkig is Caro zo onderdanig dat ze altijd de aftocht zal blazen voordat het echt tot een conflict komt. Inmiddels lopen ze alle drie lekker achter elkaar aan te rennen en eten ze zowat schouder aan schouder. Ook met vreemden is Caro een voorbeeldig katje. Gisteren heeft ze bij mijn ouders en mijn zus om beurten op schoot gelegen en daarmee al heel wat harten gestolen. Kortom: Caro doet het uitstekend.

Groet,

Wijnand


Hallo vrijwilligers van superkatten.nl

In de herstvakantie van dit jaar waren wij onze kater Diesel kwijt. Omdat ik zijn gezellige aanwezigheid heel erg miste stelde mijn man voor om een andere kat uit te gaan zoeken. Via jullie site zagen we Selma een kitten van 10 weken oud met een cheetah tekening op haar koppie. We waren gelijk verkocht toen we haar in levende lijfe ontmoetten.
 Selma heet nu Senta en is inmiddels na twee dagen het rijk alleen te hebben gehad de beste vriendin van onze Diesel geworden. Ze slapen heel vaak lepeltje, lepeltje en soms moet je echt goed kijken wie, wie nu is. Kortom een zwerfkatje dat een heerlijk thuis gevonden heeft en wij zijn allemaal erg blij met onze nieuwe viervoeter.

De vraag die wij haar gesteld hebben was dus: Is Diesel weer thuis?
Ja, Diesel is inderdaad weer thuis gekomen. Hij heeft een week opgesloten gezeten in een schuurtje in de straat achter ons huis. De bewoner van het huis was alleen thuis terwijl zijn vrouw en kinderen op vakantie waren. Daardoor is het schuurtje zo lang dicht gebleven. Toen hij zijn oud papier ging opruimen ontsnapte Diesel.
Doordat ik geflyerd had wist hij dat wij Diesel kwijt waren. Hij had hem herkend aan zijn halsbandje.
Toen heeft hij ons gebeld dat Diesel bij hem opgesloten had gezeten en dat hij hem had laten ontsnappen.
Ik ben toen gelijk gaan roepen en binnen twee minuten was hij weer thuis. Hij had een flinke wintervacht gekweekt maar verder zagen we niet veel bijzonders aan hem. Hij had wel honger, maar hij kon hier snel weer wat eten en drinken. Zo zie je maar weer dat in de buurt laten weten dat je je kat kwijt bent zo zijn vruchten afwerpt.

Hoi Mam,

Ik ben geweest hoor, logeren bij die vrouw met witte jas. Mijn gewicht was goed, en ben ook door de keuring gekomen?Volgens mij is het een sportschool voor katten. Wel een gekke, want ik heb alleen maar geslapen en toen ik wakker werd was ik dronken en had ik een trainingspak aan.

 Ze zeggen, dat het goed is voor mij, om dit een weekje te dragen.
Niet dat het makkelijk zit, maar goed, hou hem nog wel even aan voor mijn baasjes. 30 november mag hij weer uit, als alles goed is.
Ben deze week weer wat wijzer geworden. Ik weet waarom jullie onder een deken liggen, als jullie naar bed gaan.
Heb het ook geprobeerd, daar is het veel warmer dan erboven. Haha, je weet nu wel waar ik slaap he?
Leuk, dat Maja en Lotje een plekje hebben gevonden. Hoop, dat ze het net zo leuk krijgen als ik.
Als die blazende bolletjes jou eenmaal kennen, weet ik zeker, dat het goed gaat komen. Kijk maar naar mij!!

Mam je hoort mij weer,
Groetjes Tuttel


Hoi Bets,

Even een berichtje uit Aalst!
Het gaat helemaal super met Snoopy. Het is een heerlijke kroelkat en komt lekker bij je liggen
en wordt graag geaaid, ook door de kinderen! Ze zijn helemaal weg van hem. Ze vinden het
ook helemaal leuk dat hij wil spelen met allerlei speeltjes, daar moeten ze erg om lachen!
Hij is gewoon superlief! We moeten er alleen even goed erg in houden waar hij zijn nagels inzet
maar dat komt wel goed, de plantenspuit helpt ons daarbij!


Ik heb ook nog een foto bijgevoegd!


Groetjes van de familie Vroegh.

Dit is de kleinste aanwinst. Ons katertje Look. Hij is gevonden op een grote uitlaatplaats voor honden. Deze heeft inmiddels de leeftijd dat hij geplaatst mag worden.
Hij kijkt wel eerst de kat uit de boom. Natuurlijk is hij geënt en gechipt als hij naar een nieuw huisje gaat.


*** Lookje is geplaatst samen met Bertje (foto hieronder) en is gaan wonen in Zaltbommel.

Dit is Bertje. Dit katertje zoekt nog een eigen mandje. Zijn broertjes hebben die al gevonden. Hij is een echte lieverd die graag komt kroelen.
Natuurlijk is hij geënt en gechipt.


*** Bertje is geplaatst en woont samen met Lookje (zie hierboven) in Zaltbommel

Dit waren Banjer en Lana die nu dus Jip en Janneke heten.
Hoi Bets
We zijn heel erg blij met onze Jip en Janneke Ze zijn zo
lief ze doen alles saampjes en ze hebben het hier reuze naar hun zin
!!!!!!

Groetjes Rita en Ton

Dit is wat Minke en Dennis al schreven over Mama Lotje en Maja;

Dag allemaal,

Na twee dagen acclimatiseren zijn beide dames al behoorlijk gewend. Het primaire terrein is verkend en inmiddels wordt er volop met muizen, pingpongballen en flessenkurken gespeeld. We zijn heel blij met onze nieuwe huisgenootjes!
Met hartelijke groeten,


13 november 2011: Mama Lotje (links op de foto) en Maja hebben samen een nieuw huisje gekregen en dan nog wel in Haaften. Mama Lotje
was een hele goede pleegmoeder voor kittens die binnen kwamen. Maar ja wat wil je als je zelf nog bijna kitten bent. Maja gaat het helemaal geweldig krijgen met z'n geweldige poes naast zich.

8 november 2011: Deze 2 Banjer en Lana, broer en zus, hebben een heerlijk huisje gevonden in Culemborg. Geloof maar dat de nieuwe baasjes nog wat plezier aan deze twee gaan beleven.

Ook dit rode katertje heeft op 5 november een nieuw baasje gekregen. Hij is helemaal verhuist naar Amsterdam.

Deze lieve schat Binky heeft ook op 5 november 2011 een nieuw huisje gekregen. Hij is gaan wonen in Aalst. Daar kan hij heerlijk spelen met de kinderen die aanwezig zijn.

 Op 4 november 2011 is kater Jan verhuist naar IJsselstein. Hij heeft nu zijn eigen mandje deze lekkere kroeler.

 Dit is Simba en Sammy. Het bazinnetje stuurde nog een foto van hem (foto links) hoe mooi hij geworden is en hoe goed hij het met Sammy kan vinden. 

Met mam wordt Miranda bedoelt.


Hoi mam,
Mijn eerste brief uit Hendrik Ido Ambacht.

Allereerst hebben ze mij een nieuwe naam gegeven. Bunny vonden ze niet leuk en dachten ze aan turttle(schildpad).
Omdat ik zo loopt te tutten kwamen ze op het idee Tuttel. Een beetje een mix van deze twee, Vind het wel grappig eigenlijk.Heb geen last van heimwee gelukkig en ze hebben nog meer vriendjes Nancy de hond, die toch aan mij moet wennen en Bolle Jan een gek beest met vleugels. weet niet wat ik hier mee moet doen. Wel interessant, ga hem regelmatig onderzoeken, kom er wel achter wat ik hier mee moet.
Ik mag overal naar toe, slaap 's nachts op een warm bed, waar aan het voeteneind dingen kruipen onder de dekens. Midden in de nacht probeer ik deze te vangen, maar dat lukt nog niet. Als ik ze heb gevangen en weet wat het is, hoor je het van mij.
Het eten is goed, lijkt wel een hotel hier, wordt op mijn wenken bediend. Als het zo blijft, denk ik ,dat ik het hier reuze naar mijn zin ga krijgen. Zoveel dingen te ontdekken en aandacht, zodat ik mij niet ga vervelen.
Ze hebben ook nog een gek ding met flitsende lichtjes. Na de flits sta ik ineens op een plaatje, leuk joh. Ik heb er een bijgedaan voor je, missen ze toch niet. Ze hebben er toch genoeg van.
Terwijl ik aan het schrijven was kwam er een olifant op wielen de kamer in, herrie dat ie maakte. Ben ik toch even gestopt en achter de tv gekropen, totdat ie weer weg was.
Mam, het is een kort briefje deze keer, want ik moet weer verder op ontdekkingsreis, kan het niet laten. Schrijf weer snel.

groetjes TuttelHoi mam,

Weer even tijd gemaakt,om je een briefje te sturen.
Ik blijf !!!!!!!!! Heb mijn plekje gevonden hoor.
Wat ik wel vond, dat het niet katvriendelijk was daar, kon nergens op klimmen, zonder wat om te gooien.
Deed het eerst voorzichtig, alles netjes aan de kant schuiven. dat begrepen ze kennelijk niet, ze zetten alles weer terug.
Heb het ze dus maar anders duidelijk gemaakt, gewoon kapot gooien, hahahaha, dat helpt dus wel. Nu heb ik meer ruimte, om te klimmen. Zo heb dus een plekje in het raam gemaakt voor mijzelf.
Dat gekke beest met die vleugels heet Jan, en het is een VOGEL. Ze zeggen mijn eten, maar dat is zonde. Hij is zo leuk, we hebben afgelopen week gezoend. Als hij mij roept ga ik kijken en leuk dat we het hebben,
De hond Nancy, raakt ook langzaam aan mij gewend. Gaat al veel beter.
Ook nog een lekker schootje gevonden, om te slapen. Als ik daar tijd voor heb natuurlijk. Druk druk druk, je kent het.
Een minpuntje, wat misschien niet zo leuk is. Moet 21 november logeren bij een vrouw met een witte jas. Weet niet wat het is, maar leuk ga ik dat niet vinden, denk ik.
En nog iets, ze zeiden, als ik zo door eet, dat ik naar de weight watchers moet, want ik wordt te dik. Weet jij wat dat is mam?
Ga weer even eten, tot hoors.

Groetjes Tuttel


Hallo Bets,
Met Guus gaat het erg goed, Zie foto.

Hij is sinds vorige week buiten en dat gaat goed,

Guus is erg lief en vind het fijn om aandacht van ons te krijgen,

Ook met ons zoontje kan Guus goed overweg,

Ze zoeken elkaar steeds op. Dat is erg leuk om te zien.

Hartelijke groeten,
Michel, Sandra en Finn Verweij

Hoi Corine,
Ienemienie heet nu Niffie

Niffie luisterde ook meteen toen we haar voor het eerst zo noemde, dus ik ga er vanuit dat ze het er mee eens is ;-)
Ze is actief bezig kastanjes door het huis te verspreiden! Van de week vond ik haar onder-hoektandje in haar tent en had al gezien dat de andere er ook uit was. De nieuwe tandjes komen inmiddels door maar het zag er wel even uit alsof ze dringend een kunstgebitje nodig had!
Sinds gisteren zit het voorklepje van de kattenbak er permanent op. Duurde even voor ze aan het idee gewend was. Ze speelde er wel mee, maar er door heen gaan vondt ze wat eng.
Als wij thuis zijn dan stormt ze door het huis heen alsof ze een jachtluipaard is en ze zit graag op dr achterpoten rechtop de boel te bekijken.
Ook staart ze graag in het toilet. Compleet uitgerekt, achterpoten op de grond, voorpootjes op de klep met haar neus over het randje staat ze zich aftevragen waar al dat water nu toch vandaan komt!
Is ze niet met de wc bezig, dan gaat ze de afwasmachine onveilig maken en de koelkast bewaken. Ik ben dus meer bezig met haar veilig houden dan de boel schoonmaken en koken.
Bij het klussen helpt ze ons, incl. mijn vader van de wal in de sloot, door er voor te gaan liggen, schroefjes aftepakken, duveltjes door de kamer heen te jagen of vanaf hun nek de boel te bestuderen.
Maandag heeft ze kennis gemaakt met 1 van mijn beste vriendinnen, die ze natuurlijk meteen helemaal ondersnuffelde en likjes kwam geven. Morgen komt mijn zus ook even kennis maken, dus ben benieuwd hoe dat gaat!
Maar geslapen wordt er gelukkig ook veel! Ze heeft ze nu in haar eigen ruimte, een los mandje, een mandje aan de klimboom, een huisje in de klimboom, haar reismand en een kitten krabconstructie waar ze graag bij ligt. Gaat de deur open dan ligt ze op een eetkamer stoel of het bed. Geen gebrek aan lekkere zachte plekjes dus, maar ze valt wel regelmatig tijdens een rol-en-strek-sessie van haar slaapplaatsjes af en afentoe blijft ze dan gewoon lekker suf op de grond liggen alsof het haar bedoeling was geweest daar te liggen!

Ik zal even een leuk tekstje maken voor de website en stuur dat dan met fotos vrijdag naar je op!

Hoop dat het goed gaat met Charlie?

Groetjes,

Claire

Hallo bets


Hierbij de mail over informatie over Dikkie Dik. Dikkie Dik heeft inmiddels een ander naam gekregen, ze heet nu Floortje.
Ik wilde ook even laten weten dat Floortje (Dikkie Dik) een hele bijzondere poes is, ze eet namelijk heel gezond haha.
Ze namelijk fruit zoals, nectarine's, appel, banaan, peer en druiven. Ze kan altijd eten en als ik of me moeder in de keuken staan om wat te drinken of eten te pakken dan staat Floortje als eerste er bij. Ze heeft ons ook al buiten gesloten, de tweede dag dat ze hier bij ons was. Floortje is heel gezond en gaat voor de rest heel goed mee, ze heeft ook al veel vriendjes gemaakt. Zoals onze oude kat Mickey en nog een nieuwe aanwinst kleine kater Robert en de hond van zus Rossi. Dus al met al het gaat HEEL goed met Floortje en we bleven veel plezier met haar en zo af en toe lachen we ook om de gekke fratsen die ze uit haal. Bij deze e-mail heb ik ook een paar foto's van Floortje bij gedaan.


Met vriendelijke groet,
John Louter

Het bazinnetje van Daisy stuurde nog een foto. Kijk eens hoe mooi ik geworden ben.

Beste Bets,


Met Nikey gaat het heel goed. Hij is nog steeds een ontzettende kroeler en ligt nog altijd bij me
Puma en Nikey kunnen het heel goed met elkaar vinden, ze spelen, stoeien, slapen en halen beide dezelfde streken uit.
het zijn dus echte maatjes.

Hoe gaat het bij jullie met de opvang van de katten?

met vriendelijke groet,

Yvonne

Hallo Bets,


Ik heb de foto's nog even bekeken op je site. Wat lijkt Nickey op onze Muts en Pet (ja, dat krijg je als je in de winter geplaatst wordt).
De katten waren meteen vertrouwd met Bob, onze oude Golden Retriever. Samen tegen en op elkaar voor de houtkachel en al spelend hem als springplank / trampoline gebruiken.
De kleinste, Pet, was het eerste tam; Muts daarentegen moest iets langer gepaaid worden met snoepjes /eten in combinatie met aanhalen.
maar het is helemaal goed gekomen. Beide poezen genieten van het buitenleven en komen meer dan naar ons zin met muizen, konijntjes en af en toe een vogeltje binnen lopen.
Muts is inmiddels de tamste en laat zich van top tot teen kroelen, eist het eigenlijk, je kunt dan niet om haar heen: prachtig!
Pet is een echte buitenkat, slaapt ook buiten en komt alleen binnen om te eten als ze de kans krijgt. Voor haar gaat het kattenluikje dus 's avonds op slot: ze komt dan heerlijk kroelen op schoot. Onze " antiverwilderingstherapie" dus.


Pet is een keer erg ziek geweest: een virus of auto-immuunziekte. Ze had veel te weinig rode bloedlichaampjes, heeft met spoed een bloedtransfusie gekregen, meteen aan de Prednison en antibiotica: daar knapte ze weer van op.
Daarna nog twee keer de medicijnen moeten herhalen omdat ze weer lustelozer werd ( 1x na de sterilisatie), in combinatie met een troebele vlek in haar oog: w.s. een ontsteking die met druppeltjes over gegaan is. Momenteel zijn we weer aan het afbouwen met Prednison. Al twee x is er getest op Aids- en leukemievirus: maar dat lijkt het toch niet te zijn.
Is er een dergelijk probleem met een van haar broer- of zusjes?


Groetjes.
Mieke Robben


Kim, een zwart gesteriliseerd poesje van 1 jaar oud, is op zoek naar een baasje die haar alle aandacht kan geven. Zij is een hele lieve nieuwsgierige poes die met andere katten overweg kan. Alleen houdt ze niet van dominante katten. Deze gaat ze liever uit de weg. Ze wil graag geaaid worden. Krijgt ze dit niet, dan vraagt ze hier wel om.
In het begin vond ze het niet leuk om opgepakt te worden, maar dit gaat een stuk beter. Ze laat het ook merken als ze er genoeg van heeft door weg te springen.
Ze vindt het heerlijk om 's avonds naast je op de bank te liggen en kan je dan zo lief aankijken. Dan zie je haar genieten.
Als we gaan eten, komt ze gezellig bij ons (op haar eigen stoel) aan tafel zitten. Kim wil liever niet, als er geen andere katten zijn, de hele dag alleen zijn. Dat vindt ze helemaal niet leuk. Ze speelt graag en dat kan ze uren volhouden. Ook heb je met haar geen vliegenmepper meer nodig, want vliegen vangen kan ze als de beste.
Wie geeft deze lieve kat een kans.


*** Kim is geplaatst en blijft lekker bij haar gastgezin wonen***

Hallo ik ben Selma. Mijn broertje Alvin en zusje Britney hebben al een baasje maar ik ben nog op zoek. ( zie geplaatst). Spelen is mijn hobby maar lui zijn hoort er dan ook bij. Kijk maar naar de foto. Kinderen, katten en honden zijn geen probleem voor mij. Mama Lotje ( zie hieronder) heeft goed haar best gedaan om ook mij op te voeden. Dat is aardig gelukt. Natuurlijk ben ook ik geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
*** 18 oktober 2011  Selma is geplaatst en heeft een nieuw huisje gekregen en woont nu in Waardenburg***

De op 22-04-2011 geboren broer Phil en zus Bunny zijn helemaal klaar voor de toekomst. Geboren uit een verwilderde moederpoes die er zo aan gewend was dat haar kinderen vlak na de geboorte altijd "verdwenen" liet zij ook dit stelletje achter wachtend op hun lot. Maar voor deze 3 had het leven iets anders in petto. Ze werden op tijd gevonden en tijdelijk geadopteerd door een gastgezin die vaker flessen kittens hadden grootgebracht.
Deze kittens zijn nu uitgegroeid tot prachtige, gezellige en lieve kittens. Het liefst liggen ze de hele dag bij mensen op schoot en laten geen moment ongelegen om te knuffelen.
Phil is zwart met iets wit en Bunny een schildpad dame met ontzettend veel kleuren.
Trefwoorden voor deze drie zijn: ondeugend, speels, knuffeldier, aanhalig en echte kletskousen. Ze zijn gewend aan een hond en andere katten. Vooral Phil vind het zalig om contact te hebben met een andere kat.

*** 3 oktober 2011   Phil, de zwart met iets wit, is geplaatst en woont nu in Rijswijk***
*** 23 oktober 2011  Ook Bunny is geplaatst en woont nu in Hendrik-Ido-Ambacht ***


Monique stuurde nog een foto van Pluisje en de nieuwe aanwinst in het gezin. Deze prachtige cyperse met wit, genaamd Mellow is nu het speelkameraadje van Pluisje.


Beste Bets,

Het heeft even geduurd, maar hier is dan een foto van onze Yentl.
Hoe is het met jou? Heb je het nog steeds druk met alle beestjes?
Yentl is echt een lieve poes. Aan de zon heeft ze een hekel en is overdag meestal binnen.'sAvonds is ze graag buiten, op zoek naar muisjes.Ze heeft er tot nog toe al vier te pakken gehad en brengt ze dan voor mij binnen. Maar goed dat ik er niet van griezel. Het is totaal niet aan haar te merken dat ze een kind van een zwerfster is.Ongeveer zeven weken geleden at en dronk ze niet meer. Na twee dagen heb ik de dierenarts gebeld, die haar meenam naar de praktijk omdat ze al aan het uitdrogen was.Ze is aan een infuus gelegd en onder dwang na een dag onder dwang gevoerd. De volgende morgen bleek ze flink overgegeven te hebben. Er is een foto gemaakt, waarbij bleek dat er iets in de dunne darm zat, maar het was niet duidelijk wat het was. Na nog een echo, die ook geen duidelijkheid gaf, is ze geopereerd. Ze bleek een knoop ingeslikt te hebben die de darm volledig afgesloten had. Ik denk dat ze met die knoop gespeeld heeft en per ongeluk ingeslikt heeft.
Gelukkig gaat het nu weer goed met haar.
Nu Bets, je bent nu weer op de hoogte. Ik heb er een heerlijk poesje aan.

Hartelijke groeten , ook van mijn kleindochters,

Tini Staal.


***29 september 2011*** schreven zij over Suzanne die nu Gizmo heet

Hier even een verhaaltje van Gizmo. Ze is echt onwijs vooruit gegaan. Gizmo eet goed ze drink onwijs goed en ze doet alles op haar kattenbakje. En ze is ontzettend speel en ze zit graag bij ons en ze speelt piano op me. Ze schrikt wel af en toe maar ze doet het echt onwijs goed. En een schat van een poes ze is zo lief ze geeft ons lieve kopjes en kusjes. We gaan 8 oktober naar de dieren arts voor haar prikje.

Groetjes mandy en arjan en een katte pootje en een knuffel van gizmo

Op 13 juli is dit kitten, Suzanne, gevonden in een garage. Zij vond alles maar doodeng. Je bent je moeder, broertjes en/of zusjes allemaal kwijt. Dan komt er ook nog een mevrouw die je in je nekvel grijpt en in een mandje zet. Maar dit komt ook weer helemaal goed en word een leuke huiskat.
Nou het is helemaal goed gekomen en ze heeft haar eigen personeel gekregen. Zij is op 24 september 2011 helemaal in Ter Aar gaan wonen.

Noortje is een gesteriliseerd poesje geboren in mei 2010. Is ontzettend lief en aanhalig. Speelt heel; graag met alles wat ze tegenkomt. Kan goed met andere katten omgaan. Wanneer je haar aait dan draait ze alle kanten op want dat vind ze zo fijn. Ook aan het motortje van haar mankeert niets. Dat doet het als de beste. Als ze zelf aandacht komt
vragen vind ze het, als ze erbij kan, heerlijk om door je haar te gaan zitten kroelen. Wie geeft haar een kans en een eigen mandje met haar eigen personeel?***Noortje is 24 september 2011 geplaatst en woont nu in Nieuwegein***

Deze zwart-witte felix dame, Ienemienie, is de laatste van het groepje van 3 zusjes. De andere 2 hebben al een nieuw huisje. Ook zij is aanhalig, knuffelig en speels.
Gaat het liefst bij je in de nek liggen slapen. Aan haar motortje mankeert niets. Als die aan gaat dan duurt het nogal even voor dat die stopt.

***Ienemienie is 23 september 2011 geplaatst en woont nu in Weesp.

Links op de foto Joe en rechts is Jack. Een up-date van deze twee die geplaatst zijn op 5 september 2009.

Hallo daar!!

Nou daar zijn ze dan eindelijk....de foto's van Jack en Joe!!
Het gaat super-goed met ze!
We zijn nog steeds zó ontzettend blij met die twee!
Jack is erg aanhankelijk en ook altijd in de buurt, Joe is een avonturier en
dan ook altijd de hort op!
S'nachts zijn ze overigens altijd binnen, anders doe ik geen oog dicht!

Het is een heerlijk stel!

Groetjes en knuf,

Monique Kramer.***Alvin is de 19de september 2011 geplaatst en de volgende dag mailde ze al;

Hallo Bets,

Onlangs hadden wij elkaar gesproken over dit nestje kittens bij Miranda. Miranda vertelde dat jullie het altijd erg leuk vinden om foto's te krijgen oa. voor de website, dus vandaar mijn mailtje.

Ik samen met mijn vriend hebben Alvin uitgekozen, ook hebben wij besloten dezelfde naam aan te houden.
Ik heb hem nu sinds gisteren, maar het is echt een ongelovelijke kroelerd. Na een uur gebruikte hij al netjes de kattenbak en kwam hij tegen mij aan liggen slapen.
Einde van de dag at hij gewoon al netjes zijn voer en dronk hij een beetje water (wat nog niet al te soepel gaat uit het bakje, voor mijn gevoel). Ook ging het direct tussen mijn vriend en hem goed toen hij thuis kwam van het werk.
Vandaag was hij niet bij mij weg te slaan op de bank.

De foto's zijn wel van wat grote kwaliteit, maar heb de leukste 2 uitgekozen. De spellende zijn niet helemaal scherp.

Groetjes

Jolanda & Arjan uit Tiel


***18 september 2011*** Britney, het cypertje met wit, heeft een nieuw baasje. Zij woont nu in Asperen.

Laat ik mij voorstellen. Sjonnie is mijn naam. Mij hebben ze gevonden in de motor van een vrachtauto. Dat
vond ik wel lekker warm. Heb ook wat kilometers afgelegd. Maar eten en drinken kon ik hier niet vinden.
Kijk eerst de kat uit de boom. Maar dan als alles goed is ben ik een hele grote kroeler. Gaat er iemand zitten
dan kruip ik op schoot en ga er niet meer af. Mijn motertje gaat aan want dit is zo lekker het aaien.

***Sjonnie is geplaatst op 7 september 2011, woont in Culemborg en heet voortaan Micky***

Deze zeer lieve en aanhankelijke Guus, rood met wit katertje en zijn zus Floortje, schildpad met wit zijn helemaal klaar. Als de woorden speels,ondeugend,zeer aanhalig en gezellige kletsers gezocht worden dan zijn deze 2 het wel. Geboren op 16-03-2011, 2x geent ,gechipt, ontwormd en ontvlooid. Zeer zeker niet bang voor andere katten en een hond in het gastgezin doet ze weinig. Gewoon echte gezellige superkatten.

***Floortje, het schildpadje, is op 2 september 2011 geplaatst en woont nu in Culemborg***
*** Guus is op 12 september 2011 geplaatst en woont nu in Beusichem.

***16 augustus 2011*** Deze hele lieve knuffelkont is geplaatst en woont nu in Culemborg.

Dit zijn Woody en Madera. Gevonden in een berg sprokkelhout. Woody een prachtig cypertje met wat meer wit dan zijn zusje Madera. Zij vinden het heerlijk om te spelen en kroelen met de mensen.
 ***Woody en Madera zijn geplaatst op 9 augustus 2011***

***28 juli 2011***Ze stuurde ons foto's van Puck met het verhaaltje van: Puck is een schatje en we zijn heel blij met haar. Ze zoekt ook een speelmaatje in onze kater Findus die even moest wennen aan dat drukke kleine katje. Maar zoals je kunt zien op de foto, lukt dat al aardig.

***23 juli 2011*** Deze mooie dame, Gipsie, is in Culemborg gaan wonen in een gezin met 3 kinderen. Wat zal ze een aandacht gaan krijgen en dat heeft ze graag.
***26 juli 2011*** De familie schreef in het gastenboek: Hallo Superkatten, Gipsie is nu 3 dagen bij ons en we hebben haar Puck genoemd. We wilden graag een ondernemend katje, nou dat is ze zeker. Net als onze kater Findus drinkt Puck uit de bloemenvaas. Ze is heel lief en ze klimt overal in. Ze speelt heel graag en ook met Findus, die ze heel interessant vindt. Ze ligt graag op een schapenvacht op de stoel te slapen. We zijn heel blij met Puck.

***20 juli 2011*** Dikkiedik is geplaatst en woont in Dodewaard nu. De volgende dag schreef het nieuwe baasje in het gastenboek: Hallo Superkatten
Met Dikkiedik gaat het goed en heb een nieuw vriendje gemaakt, de hond van mijn zus, Rossi. Dikkiedik is nergens bang voor, heel erg nieuwsgierig en ondernemend.
Het praten is ze nog steeds niet verleerd haha. Ik laat nog van me horen met foto's erbij.
Groetjes John en Dikkiedik

***14 juli 2011*** Beertje is geplaatst en woont nu in Beusichem. En dit is wat Desiree 22 juli naar ons schreef: Hallo Bets, even een berichtje over Simba.'t gaat prima met hem. Hij eet goed, is een veelvraat,
slaapt nog veel. Sammy is lief voor hem, spelen samen veel en eten al vanaf de 3e dag samen uit een bakje! Kortom we genieten van hem, hij is ook erg lief maar ook een speels diertje. Wormenkuur zal ik geven.
Bedankt voor de foto's! Ik probeer nog een foto te sturen! Mijn nichtje vind Simba té gek en zou ook erg graag een soortgelijk poesje willen hebben, dus als menig een soort Siameesje hebt, houden we ons aanbevolen. Groetjes Désirée

***12 juli 2011*** Dit was Dribbel en heet nu Kareltje. Ja het is toch Kareltje geworden ipv Hero omdat het echt een Kareltje is! haha. Het gaat allemaal eigenlijk heel goed, boven verwachting goed zelfs!
Hij heeft nog niets stuk gemaakt (oke hij heeft in een plant liggen slapen dus die heb ik weg gegooid maar ja). Hij zit braaf op de kattenbak en gebruikt de krabpaal waar deze voor is. Hij eet wel veel dus dat
houden we nu een beetje in de gaten. Verder gaat het met onze Poes ook prima! Vanochtend lagen ze zelfs bij elkaar!Dat is echt heel snel. Alleen als Kareltje aan komt rennen en op haar springt dan gaat ze
 blazen en met een pootje slaan.Maar zelfs als die kleine aan het spelen is zit die grote al te kijken van hé dat is leuk! Over een paar weken gaat dat dus helemaal goed! Hij begint ook steeds beter te luisteren,
 naar zijn naam als je hem roept, maar ook als hij iets doet wat niet mag!

Ik heb wat foto's toegevoegd waar hij lekker in onze armen ligt te slapen! Je kunt ook al zien dat hij erg op zijn baasje begint te lijken, ze slapen precies hetzelfde haha! De foto van de katten samen is begin
deze week genomen toen lagen ze (opeen afstandje) al samen op schoot.

Kortom we zijn super blij met hem en kunnen nu al niet meer zonder!

Groetjes Agneta

***5 juli 2011***Dit is het gezelschap van Jente. De halflangharige cyper met rood en wit Jetje. Wij hebben haar 11 juni opgehaald in het asiel. Het kost even geduld om ze aan
elkaar te laten wennen. Maar vandaag lagen ze dus gemoedelijk naast elkaar in de stoel. Soms steken ze ook al de neusjes even tegen elkaar. Wij zijn ook erg blij met deze schone
dame. Maar Jente is onze grote lieverd dus zij behoudt de oudste rechten.

Groetjes Karin


***25 mei 2011*** Linksboven is Cheetah. Deze prachtige cyperse kater is 2 jaar geleden al geplaatst bij Vera. Nu sinds februari 2011 heeft hij er ook een
 schoonheid bij. Jewel is haar naam. Die 2 zijn stapel op elkaar en waar de 1 is, is ook de ander. Zij is wel geneutraliseerd want kittens zijn er al meer dan
genoeg. Dat vond hun baasje ook. En zij is weer stapel op deze twee. Zij zegt het zijn mijn kinderen.( figuurlijk)

Groetjes Vera


*** 17 mei 2011***
Hallo Bets

Gijs is alweer een half jaar hier. Het is een heerlijke kat maar .................... ondernemend en dat is hem duur komen te staan. Op een dag ong. 5 weken geleden is hij thuis gekomen met een gebroken voorpoot.
( dachten we). Het bleek een zeer gecompliceerde breuk te zijn in de elleboog. Na een aantal foto's waren er een aantal opties: amputeren door een eventueel beschadigde zenuw en geen dure ok aangaan
of laten opereren in, let op, Antwerpen, Rotterdam of Amsterdam! Allemaal speciale dierenklinieken gespecialiseerd in lastige breuken. Op naar Amsterdam dan maar. Poot goed ingepakt voor de pijn tijdens
het vervoer. In Amsterdam is hij geopereerd, dit duurde 3 uur ipv de gebruikelijke 1 uur. Weer mee naar huis, 2 grote littekens rijker, 20 hechtingen en 14 pinnen + 2 platen.
Daarna de grootste opgave, 6 weken revalideren in een bench! Nou stop een jonge kat van net een jaar maar eens 6 weken in een bench, pfffff, we noemen hem tegenwoordig HoudiniGijs. Hij weet vaak te
ontsnappen uit de bench ondanks dat deze dicht zit. Hebben de bench daar waar hij eruit ging nu afgezet met houten balken. Nog 10 dagen en dan gaan we weer naar Amsterdam voor de controle foto.
Wij hopen dat alles goed op zijn plek zit. Dat de botten rondom de platen aan alkaar zijn gaan groeien en dat we dan de bench in Amsterdam kunnen laten

Groetjes Rachel

    ***12 mei 2011*** Met Thijs en Dirk gaat het erg goed. Dirk is nog altijd de baas en dat zullen ze weten ook. Max, de hond, kan sinds kort de achterdeur open krijgen. Gaat er tegenaan staan en met zijn poot doet hij de klink naar beneden. Dirk
(zie foto hieronder) maakt daar handig gebruik van. Hij gaat er vlak achter zitten en rennen.......slimmerd.
Meestal zijn het katten die dat doen. Maar wij hebben een hond die dat kan. Moeten wij weer hebben.

Deze Dirk heeft er toch maar een mooi speelkameraadje bij gekregen. Thijs (foto hierboven) Heeft het dan ook prima naar zijn zin.
Laatst zat Dirk op het schuurdak. Had de lijn te lang gemaakt en ik was boven keek uit het raam oog in oog met Dirk. Moest wel 2x kijken want ik dacht zie ik dit goed.....
Ja ik zag het heel goed!

Groetjes Cassandra
    

    ***24 maart 2011*** Dit is wat Lonneke en Koos schreven:Lizzy groeit. Ze groeit in alle opzichten. Ze heeft twee plekken waar ze graag ligt en daar mogen we haar aaien, zonder dat ze te angstig is als we haar benaderen. Op het moment zijn er veel bouwvakkers om ons huis bezig, maar daar trekt ze zich niks van aan. Net als Muis. Haar poep is niet heel stevig, maar acceptabel. Ze hoort er steeds meer bij.

Karin vertelde dat het erg goed gaat met Jente. Ze is erg speels. Inmiddels heeft deze dame er een speelkameraadje bij. Een prachtige langharige schildpadpoes. Het is wel even wennen maar die gaan nog veel plezier aan elkaar beleven. En de baasjes ook aan deze twee dames.

Chanel, een cypers poesje van ongeveer 7 maanden verblijft bij het gastgezin van Anita in Tiel. Dit is wat Anita over Chanel schreef:

"Chanel kwam een maand geleden bij ons in huis. Een poesje dat graag aangehaald wilde worden, dit ook liet blijken, maar het eerst o zo eng vond. Ze kroop helemaal weg in onze arm met haar oortjes plat in de nek.
 

Maar ze liet het aaien wel toe, zonder ook maar 1 keer te blazen of uit te halen. Inmiddels is Chanel zover dat ze het heerlijk vindt om geaaid te worden, al blijft ze nog wel verlegen..
Als we haar ’s morgens uit de bench halen, dan wil ze graag even kroelen, moet er samen even naar buiten gekeken worden of er vogeltjes in de tuin zijn en natuurlijk haar ochtendsnoepje mag niet ontbreken. Ze kan met andere katten overweg. Met onze Tazzle kan ze het goed vinden.
Met andere woorden: een heel lief mooie poesje dat een baasje met geduld zoekt, dan komt het wel goed met haar".

Chanel is geplaatst

Voor meer info over Chanel kunt u contact opnemen met Bets van Hoorn 06-11513916


Gun uw kat ook eens een zonnebank, klik op YouTube

Ook deze leuke kater Nico heeft een nieuw huisje gevonden in Dronten.

***9 maart 2011: Garfield is geplaatst!***


Links kleine Garfield, het zusje van Lizzy,  toen hij nog in de opvang verbleef. Nu is hij geplaatst en heeft wel een hele lieve en mooie vriend gekregen waarmee hij gelijk aan het ravotten kon. Dit is wat zijn nieuwe baasje Ivonne meteen mailde:
 

Hallo Bets,
Hier een foto van Garfield (naam is nog niet zeker). Het gaat goed met Thomas en Garfield zoals je ziet. Hij heeft ons huis verken
d en is nog wel bang, maar na wat kattenmelk en een plakje ham en even lekker borstelen kwam het knorren toch op gang. Het koninklijk paar ligt nu in de badkamer in de mand op de vloerverwarming (zie foto beneden)  Zodra Thomas er is, is Garfield niet bang en komt hij tevoorschijn. Thomas wacht dan ook trouw om hem dan ergens mee naar toe te nemen. Zo'n laserpen had mijn man nog dus daar heeft hij ook heel even mee gespeeld maar hij vond het toch nog wel een beetje eng.
Nou, ik hou je op de hoogte hoe het in de loop van deze week
gaat.
Groetjes, Ivonne

***11 maart 2011***  Hoi Bets, vandaag gaat het ook steeds beter. Hij is met Thomas al dikke maatjes en Thomas is als een vader voor hem. Vanochtend hebben ze samen gespeeld en verstoppertje gespeeld. Hij mag zelfs aan zijn staart bijten en spelen en dan kwispelt Thomas vrolijk verder met kleine miauwtjes erbij. Wat een stel!
Hij ligt nu al een uur bij me op schoot te knorren en zich te wassen. En hij eet ook alles wat lekker is (smulpaapje!).

Groetjes, Ivonne***6 maart***Lizzy is geplaatst!*** Dit is het zusje van Garfield. Koos en Lonneke schreven het volgende:

"Hallo Joke en Bets,

Update over Lizzy! Het was voor ons spannender dan voor Muis en Lizzy leek het wel. Muis en Lizzy hebben elkaar gevonden. Als Muis in in de woonkamer is merk je dat aan het gedrag van Lizzy. Het liefst gaat ze met Muis mee. Eerste nacht heeft ze in haar bench geslapen, maar we merken dat ze zich daar niet veilig voelde. Op de bank en in het poezenstoeltje voor de kachel wel. We hadden dus besloten dat Lizzy nacht 2 uit de bench mocht. Ging helemaal goed en veel minder gemiauw.
Ze heeft harde poep en eet goed
. (dus weinig of geen stress!!)  Muis blijkt speelser dan Lizzy op het moment. Muis heeft de eerste twee dagen heel wat lieve pruttels gegeven naar Lizzy die toen onder de bank zat.
Lizzy durft steeds meer, ziet aan
Muis dat een aaitje niet eng is en durft zich soms te laten aaien, geniet er dan van en kan lekker spinnen.
Wel heel rustig benaderen en kijken hoe haar kop
je staat, maar voor nog niet eens 2 volle dagen hier vinden we dit echt al fantastisch dat ze dit toelaat!
Groetjes van Lonneke en Koos.

 


 Belangrijke dag voor een toevallig duo: 5 maart 2011.

Links Carmen, zij is de moeder van de langharige Swiffer en kortharige Dusty. Tenminste, dat is het idee want zij werden met z'n drietjes tegelijk gevangen op een boerderij. Grappig dat moeder en kids voor geen meter op elkaar lijken, de vaderkat moet wel heel bijzonder geweest zijn! Carmen is een schuw katje dat inmiddels wel vriendschap heeft gesloten met de zwart/witte Pedro, ook al geen held. Deze jongeman werd door de dierenambulance letterlijk van de straat geplukt. En dat was niet zonder gevolgen voor de vingers van medewerker van de dierenambulance (au!). Het zijn nog jonge erg actieve katten.


Vandaag zijn Pedro en Carmen samen een nieuw leven tegemoet gegaan op een boerderij in de oosten van de Betuwe. Daar gaan ze minstens 3 weken in een afgesloten ren om te wennen aan de nieuwe situatie. Daarna mag de ren open en kunnen ze hun eigen weg gaan volgen. Meestal is intussen de ren een veilige thuishaven geworden en slapen en eten ze de eerstkomende dagen in de ren alsof deze niet open staat. Maar langzamerhand veroveren ze hun nieuwe leefwereld en na een week zullen ze minder in de ren verblijven totdat ze een eigen plek hebben veroverd op de boerderij, dat geldt zelfs voor hele bange katjes zoals deze twee.

Kletskatje Betsie

Dit dametje heeft het niet makkelijk gehad in haar korte leventje. Ze had in het begin als kleine kitten last van haar darmen en daardoor groeide ze minder snel. Maar gelukkig is ze daar helemaal van hersteld alleen is het geen super uit de kluiten gewassen poes geworden. Het is gewoon een heel lief klein katje dat zich graag laat aaien door grote en kleine mensen. Als ze behoefte heeft aan een knuffel komt ze zo

naar je toe rennen. Toen ze pas bij Joke was wilde ze nog weleens brommen en grommen tegen de hond en soortgenoten maar sinds ze voor het eerst krols is geweest is dat helemaal verdwenen. Waarschijnlijk heeft de krolsheid haar behoorlijk dwars gezeten want het is ineens een heel ander en lief poesje geworden. Het is ook een echte praatpoes want als ze iets niet wil of juist wel geeft ze dat even duidelijk aan je door ;-)) Bij Joke komt ze heel graag  kroelen op de bank.
***Betsie is geplaatst***


Angel doet haar naam eer aan

Dit hele jonge moedertje is afgelopen najaar ergens aan komen lopen met twee kittens. De kleintjes zijn toen meegenomen door de dierenambulance, Angel liet zich echter niet zo maar vangen. Ze bleef wel in de buurt lopen, kreeg er ook eten maar haar eigenaar werd niet gevonden. Uiteindelijk is ze met een vangkooi gevangen en toen bleek ineens dat Angel een hele lieve kroelpoes is! Ze is ontzettend speels, dol op een knuffel en kan heel goed opschieten met soortgenoten. Echt een ideale huispoes dus!
***Deze engel is geplaatst!***


Fleur is er klaar voor!

Fleur is een kitten dat vrij schuw in de opvang kwam maar nu wel zover is dat ze op zoek kan naar een eigen baasje. Ze is heel lief maar soms nog wat voorzichtig en houdt niet van andere dominante katten. Maar een lief speels vriendje kan ze wel waarderen. Ze vind een knuffel op zijn tijd heerlijk maar wil wel zelf kunnen beslissen wanneer. Zij is geboren rond 14 juli 2010. Uiteraard is Fleur geënt en gechipt. ***Fleur is geplaatst***

 


***Update van Bibi 28 februari 2011***
 

Hallo allemaal, hier dan eindelijk de update van Bibi. Het gaat prima met haar. Vorig jaar zomer is ze regelmatig onder begeleiding buiten geweest. Nadat ze in de zomer van 2009 is zoek geraakt durven we haar niet goed meer alleen naar buiten te laten. We hebben de indruk dat ze niet zoals andere katten de weg naar huis kan terugvinden. Sinds vorig najaar is ze niet meer buiten geweest, maar nu ze de vogeltjes in de tuin ziet heeft ze er wel weer zin in! Als het beter weer wordt gaan we haar weer meenemen de achtertuin in. Binnen vermaakt Bibi zich prima, ze apporteert nog steeds de speelgoedmuizen en speelt ook veel met een klein balletje. Een tennisbal daar heeft ze ook geen problemen mee. Misschien gezien van de honden? Samen met de andere katten gaat het nog steeds goed, ze tolereren elkaar maar zijn geen dikke vrienden. Sinds kort hebben we er een 3e hond bij: een kruising Duitse Herder-Pointer (ook een Spanjaard). Bibi beschouwde hem de eerste week als een indringer, maar gelukkig wil ze inmiddels wel met hem kennismaken. Ze komt hem stiekem besnuffelen als hij slaapt. Zo zorgt de nieuwe Dexter weer voor wat afwisseling in Bibi’s leven. Voor hem is het wel lastig in te schatten wat de poezen willen; hij heeft al regelmatig een tik op z’n neus gehad. De grootste hobby van Bibi is nog steeds slapen en luieren. Bijgaand nog een paar foto’s van Bibi, de 1e is wel heel ernstig vinden jullie niet?

Groetjes Ria Vondel***Update 20 februari 2011 van Gijs die geniet!***


Hallo,
 
Weer even een berichtje vanuit Elst. Gijs is hier nu 3 maanden en het gaat prima. Hij laat zich graag verwennen door allerlei knuffels en aaien van iedereen die maar tijd voor hem heeft. Hij is er aan toe om naar buiten te gaan maar dat stellen we even uit totdat wij terug zijn de krokusvakantie dan kunnen we het allemaal zelf goed in de gaten houden. Op de foto's is hij afgelopen week op zoek gegaan naar de 1e zonnestralen. Lekker de warmte opzoeken achter het glas als een ware prins op de erwt! ( 1 kussen is niet goed genoeg voor de prins!)
Verder languit rollen op de tegels in de keuken waar vloerverwarming onder ligt. Wij weten inmiddels precies welke tegels het warmste zijn hier in huis.
 
Groetjes van ons allemaal en natuurlijk van Gijs!
Rachel

19 februari 2011: Joyce is geplaatst!

De zusjes Joyce en Geertje bleken algauw een heel verschillend karakter te hebben. Geertje is vanaf het begin geen mensenpoes geweest en voor haar zoeken we dus een plekje in het buitengebied. Maar Joyce heeft vandaag een fijn mandje gevonden en naar Amersfoort gegaan!***Update van Semijntje 18 februari 2011***
Links de lieve lapjespoes Semijntje, de moeder van lapjesdochter Jasmijntje en de zwart/witte DJ die hierboven staan.  In juli vorig jaar konden we op Kattennieuws het ontroerende verhaal lezen dat kleine Jasmijntje de allerlaatste wens vervulde van een stervende vrouw. Nu een leuk berichtje van het vrouwtje van Semijntje:

"Zoals beloofd hierbij een aantal foto's van Semijntje (bij u beter bekend als Jasmijntje). Het is echt een superkat!!! Ik had me voorgenomen om nooit meer aan katten te beginnen, maar door Semijntje ben ik helemaal om. Ik ben voor haar gevallen als een blok en houd zielsveel van haar. Wat trouwens geldt voor de alle gezinsleden. Iedereen

is dol op haar. Ze is super aanhankelijk en nog lekker speels. Het echte, kleine hartendief. Nog heel veel dank voor wat u voor haar gedaan heeft. Dat kan alleen maar een echte dierenvriend doen!!!
Groetjes van Riana Albers"


13 februari 2011: Dusty is geplaatst

Dusty is de zus van Swiffer, de langharige cyper. Swiffer had al een baasje gevonden en nu is Dusty ook verhuisd. En wel naar Culemborg. Ze heet voortaan Jewel, een heel toepasselijke naam ;-))


Alweer een gitzwarte kanjer geplaatst! Ditmaal Tobi, een ontzettende lieve schat. Hij woont sinds 9 februari in Apeldoorn!

Kim zoekt een baasje dat haar lekker wil vertroetelen

Kim is een zwart poesje van 6 maanden oud. Deze zwarte dame lijkt sprekend op haar broer Chris, die hier onder staat. Ze heeft een hele slechte start gehad, ze was zo iel en mager dat ze voor langere tijd extra bijgevoerd moest worden, weg van de andere katten. Maar inmiddels is ze helemaal bijgekomen en op gewicht. Het is een lief poesje dat het ook heerlijk vindt om aandacht te krijgen. Meerdere katten in huis is geen probleem.
***Kim op 6 februari 2011 geplaatst***

 


Zwarte panter is een geslaagde Superkat!

Dit is een ontzettende knuffel, ligt graag het liefst onderste boven op je schoot, maar is ook lekker in de weer met een simpel propje papier: Pumba dus! Hij is werkelijk prachtig, glimt als een spiegel, dat is op de foto goed te zien! Deze in mei 2010 geboren kater is reeds gecastreerd, 2x geënt, dus helemaal kant en klaar. Pumba is dol op actieve soortgenoten. ***Pumba is op 5 februari 2011 geplaatst***


***Update van Barry 23 januari 2011***

"Met zijn spillebenen, hoepla, in de lucht!" Dit Superkatje heeft het weer geweldig getroffen in dit gezin met kinderen.   Volgens moeder Linda zijn de kids helemaal weg van Barry (die eerst Dino heette) en voelt Barry er zich al lekker thuis na een paar dagen.


Welke gek doet er nu zoiets??

Bovenstaand zwart/wit manneke werd begin oktober uit een container gevist door mensen van de dierenambulance, samen met zijn broertje. Bob en Pim konden nog maar net zelfstandig eten, zo klein waren ze nog. De kans dat ze zelf de container zijn ingekropen is dus wel heel erg klein. Wij vragen ons weleens af wat voor vreemd soort mensen dit doet die vervolgens rustig gaan slapen. Dan moet je toch een behoorlijk aantal stofjes missen!
Bob is inmiddels een mooie en vooral erg lieve kater geworden. Kijk naar zijn dromerige blik en je ziet van verre dat het een rasechte kroeldoos is. Bob is gewend om te gaan met drukke honden, grote en kleine soortgenoten en kinderen. Hij heeft zijn 2de enting gehad en is dus kant en klaar om te verhuizen. ***Bob is 22 januari geplaatst en verhuist naar Wijk bij Duurstede***


Chris heeft niet altijd tijd om te kroelen(maar dat komt nog wel)

Als je 6  maanden oud bent ga je niet je tijd verdoen met op schoot zitten maar dan wil je actie! Dus lekker ravotten met leeftijdgenoten of een balletje. Chris is de tweelingbroer van Kim, ze zijn moeilijk uit elkaar te houden. Hij vindt het niet erg om opgepakt en geaaid te worden maar als hij het zat is springt hij weer gauw op de grond. Chris is op zoek naar een baasje met een tuin, een flatje is niks voor hem. Hij is in zijn jonge leventje al 2x naar buiten geglipt en dat beviel hem prima!***Chris is 17 januari geplaatst en woont nu in Druten***


Laatste van de 5 superlieve campinggasten zoekt een baasje

Een paar weken geleden werd op een camping, in een voortent, een compleet gezinnetje aangetroffen. Inmiddels hebben 4 kittens al een eigen baasje gevonden Hiernaast is Levi te zien, hij is nog als enige op zoek naar een leuk gezin.  Broer Duncan woont inmiddels Hilversum, broer Diezel woont in Asperen, zusje Inge (geen foto) woont nu  in Waardenburg. Katertje Levi is net als zijn nestgenoten een ontzettend lieve schootkitten en super speels, helemaal niet bang voor de hond en

 

andere katten. Hij kan heerlijk door het huis rennen en vliegen maar als hij de kans krijgt ligt hij toch het liefste op schoot en dan graag wel met meerdere katjes tegelijk, als een heerlijk warm kittendekentje als het ware. Mama Janneke bleek in de loop der weken een ontzettend lieve kroelpoes te zijn, dus zodra zij gesteriliseerd is zullen we voor haar ook op zoek gaan naar een eigen baasje. Ze is op het moment lekker aan het uitrusten na haar zware en liefdevolle taak waarvoor zij cum laude in is geslaagd want alle 5 haar kleuters zijn echte Superkittens geworden! Mama Janneke is een gitzwarte jonge dame van ongeveer 1 jaar oud en een ontzettende rustige en lieve huiskat. Ook zij zoekt nog een huisje, foto volgt. ***Levi is 14 januari geplaatst****


***Update van het trio uit Dreumel 10 januari 2011***


 

Dit kleurrijke setje werd in december samen geplaatst in Wamel, hun bazin schreef: " De 3 katten zijn al helemaal gewend aan hun nieuwe omgeving, het gaat goed met ze. Ze zijn ook erg leuk en lief, groeien goed en mogen sinds een week ook naar buiten nu het niet meer zo koud is. Bijgaand een paar foto's zodat je kan zien dat het goed met ze gaat. Roosje (zwart poesje) is nog steeds wat kleiner en minder stoer dan die 2 katers. Zwart/witte Tommy (heette eerst Meneer Pastoor) ging het eerst naar buiten, hij is heel dapper en na 2 dagen volgde rood/witte Lucifer (heette eerst Bundy) en daarna Roosje...." Groetjes van Lida

 

Zo te zien zijn deze schatjes weer met hun poezelige neusjes in de boter gevallen, wat een fijne plek om te wonen!


Vandaag, 8 januari, hebben de zusjes Selma en Tina kennis gemaakt met hun nieuwe baasje. De kennismaking verliep van beide

kanten zeer voorspoedig en de poesjes zijn vanaf nu gereserveerd. Volgende week verhuizen ze gezellig samen helemaal naar Zoetermeer!


***Update van Duncan 6 januari 2011***


Het nieuwe baasje van Duncan is gehandicapt en zit in een rolstoel. Hij heeft een hulphond en zijn grote wens was een katje om mee te kroelen. Duncan blijkt al na twee dagen het perfecte maatje voor Patrick. Of zoals de moeder van Patrick vertelt:

"Het gaat erg goed en Patrick is erg blij met de kat. Ook met Tosca (de hulphond) en Duncan samen gaat het erg goed.  Ik zend je ook een paar foto's zodat je kan zien hoe het gaat."
Wat een prachtig begin van het nieuwe jaar!


***Duncan als eerste geplaatst in het nieuwe jaar!***
 

Vandaag 4 januari kreeg pleegmoeder Joke een nieuw setje jonge katten. 's Avonds werd ze al gebeld door belangstellenden en is één van onze laatste campinggasten vertrokken naar Hilversum. Hier kroelt hij nog even met pleegmoeder Joke.