Verlegen schatjes / buitenkatten

Bent u op zoek naar boerderijkatten of buitenkatten?
Wij zoeken altijd naar buitenruimte voor deze katten, hebben wij op het moment zelf even niks dan regelen wij voor u dat een andere zwerfkatten organisatie deze aanvraag van ons overneemt.
Die dan samen met u gaat kijken naar de mogelijkheden.
Stuur een mail naar: info@superkatten.nl o.v.v Buitenkatten gezocht.


(Voor deze dieren vragen wij geen adoptiebijdrage, wel de belofte dat zij goed behandelt gaan worden en dagelijks eten gaan krijgen)

Groep van 3.

Deze 2 dames en 1 heer zijn de echte zelfstandige katten, hebben niet veel met mensen.
Willen gewoon samen in een grote schuur ergens buitenaf gaan wonen waar zij de muizen en ratten kunnen bestrijden.
Tussen de hooibalen, op een manege of boerderij.
Ergens waar ze zichzelf kunnen zijn.
Het enige wat ze vragen is dagelijks hun bak met brokken.

Beide groepen zijn inmiddels gesteriliseerd / gecastreerd en gechipt.
Nagekeken door de dierenarts, ont-wormd en ont-vlooid.

Groep 2

Heeft u een ruimte beschikbaar, bel even met Miranda op 0611085516

Wij zoeken het hele jaar rond naar woonruimte voor buitenkatten, heeft u plaats meld het ons even: info@superkatten.nl

De Stichting Superkatten vraagt u om uw hulp om volwassen en moeilijk te socialiseren jongvolwassen ex-zwerfkatten een goed tehuis te geven.
In dorpen en op boerderijen vermeerderen katten zich soms razend snel.
Dankzij de hulp van een groep vrijwilligers worden verwilderde katten en kittens na meldingen gevangen met een vangkooi. De volwassen katten worden gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van identificatie chip en meestal weer terug gezet op de plaats waar ze zijn gevangen zodat er in elk geval geen jonge katten meer bij kunnen komen.
Op sommige plaatsen veroorzaken de katten echter overlast, bevinden zij zich in een beschermd natuurgebied of is de leefsituatie niet veilig genoeg en dan gaat de Stichting Superkatten op zoek naar nieuwe woonruimte zodat de katten kunnen worden herplaatst.

Voor deze katten zoeken we zogenaamde buitenhuizen.
Een schuur of stal en een tuin bij het woonhuis zijn vaak al voldoende want deze katten kunnen (willen) niet in huis gehouden worden. Het enige wat we voor de kat vragen is een plekje waar ze beschut en veilig kunnen slapen en voldoende te eten krijgen want alleen van muizen kan de kat niet leven!
Deze jong-volwassen katten zijn vaak bang voor mensen maar onze ervaring leert dat ze na een tijdje toch uit hun schulp kruipen en het leuke buitenkatten kunnen worden die erg op hun eigen baasje zijn gericht. Een huiskat wordt het zelden maar dat is meestal ook niet de bedoeling.

De katten worden bij voorkeur minimaal per duo geplaatst. Ze zijn voor plaatsing inmiddels geholpen, gechipt, ontwormd en ontvlood.
De chip mag gratis op de naam van de nieuwe baasjes gezet worden of kan blijven staan op Stichting Superkatten.
In het werkgebied van de Stichting Superkatten dat is omgeving Tiel/Geldermalsen , Leerdam/ Culemborg, West Betuwe en het Land van Maas en Waal worden de katten gratis gebracht maar een vrijwillige bijdrage hiervoor is natuurlijk van harte en meer dan welkom!
Buiten dit gebied vragen wij u een vrijwillige reiskosten vergoeding.

Wij zorgen er samen met u voor dat de katten kunnen wennen aan hun nieuwe woonruimte en aan hun nieuwe verzorgers.
Zij krijgen van ons voer en eventueel een kattenbak en kattenbak-vulling voor de eerste weken mee.
Heeft u geen goede afgesloten ruimte om ze de eerste periode te kunnen laten wennen dan lenen wij u onze handige draadkooien voor deze tijd.
En hebben wij op het moment van uw aanvraag geen eigen katten die een huisje zoeken dan zorgen wij er voor dat een van onze katten-hulp-collega’s deze aanvraag voor ons invult.

Voor meer informatie over de adoptie van deze buitenkatten kunt u bellen met Miranda Heijdra 0611085516 of een e-mail sturen naar info@superkatten.nl

Voor deze katten vragen wij geen adoptie bijdrage maar een vrijwillige bijdrage is altijd zeer welkom.


Buitenkatten zoeken schuur met werk.

Stuur een mail naar: 

info@superkatten.nl o.v.v. Ruimte voor buitenkatten.

Zet hierin alstublieft de soort woonomstandigheden en woonplaats waar de katten een thuis krijgen zodat er een passende match gemaakt kan worden.


Buitenkatten voorbeeldBuitenkat voorbeeld

Buitenkatten voorbeeld