*** 4 december 2011***

Hier is de top 10 van Roosje, Snoesje en Quincy, de poezen van Anja en Bill uit 's Gravenpolder.


1) The year of the cat- Al Stewart
2) Sure he's a cat- The Cats
3) De kat van ome Willem- Wim Sonneveld
4) Een doodgewone kat- Joel
5)Onze poes en buurmans kater- Four Tak
6)De Zwarte Kat- Ciska Peters
7)Poes poes poes(juffrouw,waarom is uw kat zo blauw)- Zuster Klivia en Gerit
8)Suzan jaag de katten uit je warme bed - Dimitri van Toren
9)Als de kat van huis is- Kinderen voor Kinderen
10)Katerliedje - De Millers ( speciale inbreng van Quincy,de kater)

***14 november 2011*** Deze 4 egeltjes waren veel te licht van gewicht om in winterslaap te gaan.

De lichtste van de vier is 200 gram en de zwaarste 250. Gelukkig eten ze als de beste en hebben ze hier bij de hengelsportzaak meelwormen, dus ze hoeven niets tekort te komen.

 Na overleg met Josina, die het al jaren deed, groeien ze nu als kool.***8 november 2011*** Deze 4 schuwe kittens van ongeveer 10 weken zijn binnen gekomen. Nu gaat het socialiseren beginnen. Zodra deze 3 heren en 1 dame
klaar zijn om geplaatst te worden vind U ze op de pagina "de kittens".

4 november 2011: De familie van Dam uit IJsselstein is het eerste gezin dat een superkatje heeft geadopteerd van de Stichting Superkatten. Wij wensen de fam.
heel veel plezier met hun kitten Jan.

4 november 2011: Dit is Yvonne. Zij werd gevonden zonder moederpoes, zusjes of broertjes. Enkele dagen oud. Wordt nu door Miranda geflest tot ze groot genoeg is om zelf te eten en daarna een gouden mandje te vinden.

***11 oktober 2011*** Deze twee heren van ongeveer 9 weken zijn gevonden. Ze zouden bijna identiek zijn maar gelukkig zijn er kleine verschillen. Ook deze zullen
straks op de pagina kittens staan als ze klaar zijn om geplaatst te worden.

  13 juli 2011: Dit kitten, Suzanne, is gevonden in een garage. Suzanne vond alles maar doodeng. Je bent je moeder, broertjes en /of zusjes allemaal kwijt. Dan komt er ook nog een mevrouw die je in je nekvel grijpt en in een mandje zet. Maar dit komt ook weer helemaal goed en word een leuke huiskat.

  07 juli 2011: Deze vrij jonge poes had bij een oudere mevrouw de serre uitgezocht om te bevallen van haar kittens. Gedacht werd dat het om een schuw poesje ging blijkt nu toch wel een hele lieve poes. Maar door dat ze een tijdje rond gedwaald heeft en dus weinig vertrouwen in de mensen had vind ze die steeds leuker. Dus ook voor mama Lotje zoals we haar genoemd hebben zoeken we straks een lief huisje. Dat verdient ze zeker.   

01 juli 2011: Gevonden onder een stapel sprokkelhout Woody en Madera. Een klein katertje en poesje. Deze hebben nog een flesje melk nodig om te groeien. 

19 april 2011: dit jaar hebben wij een geelwangschildpad binnen gekregen. Deze hebben we in de schildpadden opvang in Buurmalsen gebracht

Inmiddels hebben alle varkens, dus ook Pa en Ma knor, een nieuw onderkomen gekregen.
 

26 maart 2010: Dit is wat Rika schreef.
Hallo,
Hier even een berichtje vanuit Tiel. Wij hebben bij Irma 15 maart een varkentje opgehaald. Wij hebben hard gewerkt aan zijn verblijf maar is nu af. Hij geniet van de kipjes om hem heen en is iedere dag heerlijk buiten.
Ook went hij al goed aan ons. Vooral aan degene die hem eten geeft! Kan iedere dag zijn oogjes schoon maken en onder zijn kinnetje kriebelen. Hij is echt een superlieverd.

 
05  maart 2011: goed nieuws voor 2 van de biggen! Een tijdje geleden zocht we een nieuw baasje voor een varkensfamilie. De oude eigenaar kon ze niet meer verzorgen maar ja, ma en pa varken zaten ook niet stil. Daar kwamen dus opnieuw (leuke) biggen van wat het probleem alleen maar groter maakte. Twee bofkonten hebben intussen een nieuw tehuis gekregen, dit is wat Renata schreef over haar zwarte en witte big:

" Hier zijn wat foto's van de knorretjes, Saar en Nory. Inmiddels zijn ze al aardig gewend. De kippen moeten nog wel erg aan ze wennen want  nu moeten ze al het voer delen en Saar en Nory deinzen dus nergens voor terug als het om voer gaat :-) Ik had het kippenvoer al op hoogte neer gelegd maar ook dat weten ze te vinden. Maar ze zijn echt hartstikke leuk en inmiddels mag ik ze af en toe een aai geven, dan gaan die kleine staartjes op en neer. Ja we zijn blij met ze!"
Groetjes van Renata "


Bijgaand een wat oudere foto toen de familie nog op de oude locatie verbleef, zonder goed onderdak terwijl het toch hartje winter was. Saar en Nory waren toen ook aanzienlijk kleiner.
Ondertussen is de rest van de mannelijke familie gecastreerd en weer helemaal opgeknapt. Vader en moeder Knor zijn nog op zoek naar een leuk tehuis.


26 februari 2011: De afgelopen 2 weken is er wel heel hard gewerkt door iedereen! Maar liefst 5 tamme en 3 schuwe katjes zijn weer aan een fijn tehuis geholpen! En wat is het fijn dat er zoveel aardige mensen zijn die onze katjes een tweede kans willen geven!


25 februari 2011: Helaas is vandaag onze Moepsie overleden. Haar leeftijd was onbekend maar minstens 12+. Zij werd 7 jaar geleden met meerdere katten achter gelaten door de oudere bewoners op een boerderijtje dat pas verkocht was. Ze was erg schuw en liep op 3 pootjes te hobbelen. En voorpootje was zo te zien ooit in het vlooienbandje bekneld geraakt en lelijk gaan infecteren. Waarschijnlijk is er nooit

moeite gedaan om er een dierenarts bij te halen want de wond was gesloten maar het pootje zat wel helemaal verkleefd aan haar ribben en het was net of ze je de hele dag een high five wilde geven. Ze kon er overigens goed mee lopen en meppen uitdelen, dat weer wel ;-)) De nieuwe bewoners wilde haar niet houden omdat ze steeds probeerde in het woonhuis te komen en daar vocht met de tamme kat. Dus is ze jaren onze stalkat geweest die de boel vrij hield van muizen. Pas twee jaar geleden kreeg ze door dat ze wel gewoon in huis mocht komen maar ze twijfelde hevig, vond dat veel te druk en eng. Maar de afgelopen 2 jaar heeft ze gelukkig nog wel kunnen ervaren wat het is om warm en droog in je eigen mandje te liggen in plaats van altijd buiten en in de kou. En het gekke was dat ze daar steeds enthousiaster van werd want knorren en kopjes geven daar werd ze een kei in. Oppakken en opschoot was natuurlijk teveel gevraagd maar ze was wel op weg een beetje huiskat te worden. jammer dat het niet helemaal gelukt is.....


24.02.2011:  Een paar foto's omdat ze zo leuk zijn ;-))  Garfield en Lizzy zijn ontzettend vooruit gegaan, Lizzy is inmiddels al gereserveerd. Op de eerste foto

waren ze net van de straat, wisten niet wat ze overkwam. Blazen en tekeer gaan," ik kijk niet naar jou dan zie je mij misschien ook niet!" En nu ligt Lizzy  relaxed

in een klimpaal, heeft Garfield een eigen mandje of zoekt een ander kameraadje om te kroelen in het gastgezin. Net als een gewone huiskat.


21.02.2011: In het gastenboek net gelezen: een leuk berichtje van het nieuwe baasje van Janneke, de vreselijke lieve de campingpoes. Bedankt Riet dat je haar een tweede kans wilde geven, dat verdient ze dubbel en dwars!


14 februari 2011: Mooi berichtje op deze Valentijnsdag: Janneke, de lieve zwarte moederpoes van het nestje campinggasten heeft een baasje gevonden! Het was dan ook een superlieve moederpoes, zowel voor haar kinderen als voor ons in de opvang. Nadat ze haar taak als moeder had volbracht is zij liefdevol opgenomen in het asiel van Leerdam en daar is al heel snel een fijn baasje voor haar gevonden. Hartstikke bedankt Nelleke en medewerkers!


             

                                   

 

 

08 februari 2011 De poster van kattenbescherming Nederland spreekt boekdelen! U opgeven voor hun nieuwsbrief met allerlei weetjes over katten kan via miauw@kattenbescherming.nl


06 februari 2011 Dit is de half langharige Swiffer die begin december vorig jaar samen met zijn zusje en moeder werd gevangen op een afgelegen boerderijtje. Alle drie heel schuwe katjes, zeker de moeder. Swiffer en zusje Dusty hebben intussen heel veel bij geleerd in een gastgezin en zijn allebei al geplaatst! Ongelofelijk zo snel als die diertjes het allemaal oppikken en in no-time huiskatjes worden!


30.01.2011 Links lapje Sara van gastouder Corine. Rechts schildpadje Kitty, een asielpoesje dat zich in een adoptiegezin niet helemaal wist te gedragen en daardoor opnieuw in het asiel belandde. Het is een lief katje maar zoals alle schildpadjes wel met een pittig karakter. Corine en Sara proberen haar nu op andere gedachten te

brengen en zo te zien lijkt dat aardig te lukken. Kitty wordt voldoende rust en regelmaat  geboden in een gezinssituatie waardoor haar goede kwaliteiten meer naar boven kunnen komen. Dan kan er waarschijnlijk een betere match gemaakt worden tussen kat en mens en een blijvend tehuis gevonden worden voor Kitty. Mooi werk, Corine!


29.01.2011 Even een fotootje uit het archief: als je zoveel speels klein grut over de vloer hebt blijven je benen niet altijd helemaal puntgaaf. Kijk vooral naar de stoere blik van dit katje en zie ook het gehavende been. Wat overigens niet wil zeggen dat deze kleine de dader is geweest!


28.01.2011 Kippen en hanen zoeken nieuw tehuis!


24.01.2011 Deze katjes hebben vorig jaar in het gezin van Joke gezeten (en zijn inmiddels geplaatst) Met de camera in de aanslag kun je de hele dag wel leuke foto's maken. Zo ook van dit ondernemende stel. Natuurlijk hebben ze elders in huis eten en drinken staan waar ze makkelijk bij kunnen maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?? Ze richtten dan ook geregeld een waterballet aan want waterbakken zijn er natuurlijk niet alleen om uit te drinken maar ook om met je pootjes in te klieren!


23.01.2011 Vandaag aandacht voor deze 22-jarige lieve ruin die wegens omstandigheden een nieuw baasje zoekt. Cash is aan 1 oog blind, rustig en betrouwbaar. Hij woont nu op een zorgboerderij waar gehandicapten hem berijden. Daar kan hij jammer genoeg niet blijven. Wie biedt hem een nieuw tehuis?

22.01.2011 Helaas is onze Barry vandaag overleden. Het eten werd minder, hij vermagerde sterk en was ineens erg depri. Zijn tandvlees en zelfs de binnenkant van oren zagen geel en zijn buikje was erg opgezet. De dierenarts constateerde FIP, een dodelijke kattenziekte ;-((
Barry is zachtjes ingeslapen en heeft een mooi plekje onder de plataan gekregen.


16.01.2011 Ramptoerisme op de dijk..........


15.01.2011: Het is maar weer eens bewezen: de mooiste katjes lopen gewoon op straat! Volgens de melders liep
deze moederpoes er al een jaar of 5 en was ze niet te vangen. Ze kreeg wel eten bij iemand. Elk jaar kreeg ze minstens 2 nesten,
dus reken maar uit wat de nieuwe aanwas per jaar moet zijn geweest! De mensen in de buurt gaven de kittens eerst weg maar op een gegeven moment is iedereen natuurlijk voorzien. Toen bracht men de kittens maar naar het asiel, totdat ze ze niet meer wilden

hebben. Daar werd aangeraden de moederpoes te vangen maar ja, dat was nu net  het probleem. Uiteindelijk belde men om hulp. Met goed vangmateriaal en het juiste lekkere hapje bleek het vangen toch niet zo moeilijk. Binnen 10 minuten liepen de kleintjes samen de kooi in, moederpoes deed er 10 minuten langer over. Dit mooie stel zit nu lekker warm en droog in de opvang, kitten nummer 3 was helaas al 2 dagen niet meer gesignaleerd. Hopelijk is het nog in leven!


Inderdaad geven lapjespoezen en schildpadjes weleens wat meer problemen bij het vangen. Ze zijn namelijk heel voorzichtig dus kijken ze eerst de kat uit de boom ;-)) Ze lopen tig keer om de kooi heen, steken hun pootjes door het gaas om het voer uit het bakje te hengelen, enfin, ze kennen inderdaad een hoop trucjes. Maar met een beetje geduld lopen ze allemaal voor een lekker hapje in de val.


 

13.01.2011: Hier in Rivierenland lopen de uiterwaarden  vol.........


12.01.2011: Volgens de statistieken van deze site worden onze Superkatjes ook in de gaten gehouden door liefhebbers uit Zuid-Korea, India en Rusland!


09.01.2011: Op een bekend adres op een boerderij zijn vandaag de eerste 2 schuwe katjes van 2011 gevangen. Er waren er al 6 gevangen afgelopen december. En deze 2 eerstelingen van 2011 zullen niet de laatste zijn.......


07.01.2011: Dankzij de medewerking van het asiel in Leerdam hebben weer 3 katjes een baasje gevonden!


06.01.2011: Joke heeft een record gebroken ;-) ze had nog maar net een nieuw setje van 3 kittens gekregen dat opgegroeid was in een ander gastgezin toen ze al werd gebeld door een genteresseerde mevrouw uit Hilversum. Deze moeder was op zoek naar een lief en sociaal katje voor haar aan een rolstoel gebonden zoon. Deze jongen heeft ook een hulphond en wilde heel graag een katje om tegen aan te kroelen. Door te googlen was mevrouw op onze site terecht gekomen. Ze kwam meteen 's avonds kijken.
Op zulke momenten zijn we ons er van bewust dat het voor ex-zwerfkatjes van levensbelang is om juist in een gastgezin gesocialiseerd te worden. Met niet teveel leeftijdsgenootjes tegelijk wennen aan kinderen, grote soortgenoten, honden, grote mensenhanden enz. is z enorm belangrijk. Het katje Duncan kwam uit zo'n gastgezin, namelijk dat van Miranda en Jan. Dat de socialisatie perfect verlopen is bleek wel uit het berichtje dat al 2 dagen na de adoptie ontvangen werd met foto's van Duncan (even klikken naar geplaatst 2011) languit naast zijn baasje. Puur genieten als je dat ziet!


04.01.2011: Vandaag is het eerste katje van het nieuwe jaar geplaatst!


01.01.2011: Namens alle superkatjes een gelukkig en gezond 2011


31.12.2010: Alweer een jaar voorbij waarin we keihard gewerkt hebben om de bij voorbaat kansloze katten een kans te geven op een beter leven. Dat is in de meeste gevallen gelukkig gelukt en dat geeft ons veel moed en plezier om ermee door te gaan. Maar hulpverlening aan levende dieren, en zeker zo'n kwetsbare groep als verwilderde katten, brengt soms ook veel verdriet met zich mee. Bijvoorbeeld wanneer een dier alsnog komt te overlijden hoewel het alle medische zorg van de wereld heeft gekregen. Alle levende wezens kunnen nu eenmaal een onzichtbare erfelijke afwijking of een ziekte bij zich hebben waaraan het alsnog plotseling kan komen te overlijden. Kattenaids en FIP komen helaas steeds vaker voor bij zowel raskatten als gewone katten. Vandaag kregen we bericht van mevrouw de Reuver uit Houten die slechts een paar dagen geleden nog een leuke update stuurde over Roxy en Baja. Plotseling wilde Roxy niet meer eten, de dierenarts wilde bloedonderzoek doen maar dat lukte niet. Roxy is helaas in een shock geraakt en ter plekke overleden. Pas 7 maanden oud......


namens Bianca Aschman

 

 

 


NAMENS ALLE SUPERKATJES


21.12.2010 Een lekker ontspannen kerstfeest toegewenst en de beste wensen namens Dodo Spoekie Joop en Lida


18.12.2010 Heeft u een leuke digitale kerstwens met poezen? Zelf gemaakt of gevonden op internet? Laat het ons weten, dan plaatsen we ze hier bij het kattennieuws. 

 

17.12.2010 Joke en haar gezin hebben het afgelopen jaar heel succesvol een groot aantal kittens gesocialiseerd. Doortje de herder heeft was daarbij een enorme hulp! Het ging soms t goed volgens Joke  want "haar" kittens werden veel te snel naar haar zin geadopteerd. Dan had ze net een paar weken een leuk setje om voor te zorgen en van te genieten, kwamen er alweer snel liefhebbers kennismaken met die schatjes ;-)). Het valt ook inderdaad niet altijd mee om afscheid te moeten nemen van die donderstenen, maar ja, het feit dat ze allemaal een blijvend gouden mandje krijgen maakt heel veel goed. En daar doet Joke het ook allemaal voor natuurlijk!


16.12.2010 Pootafdruk in de sneeuw van de rode tijger van Jan en Miranda, Welpje


15.12.2010 Dit enigszins bedrukt kijkende poesje is moederpoes Gijsje. Vandaag is zij lekker terug gegaan naar haar eigenaar. In de opvang kreeg zij maar liefst 5 prachtige tijgerkinderen die inmiddels ook allemaal een fijn baasje hebben gevonden. De laatste verhuist net voor Kerstmis.


14.12.2010 Vandaag kregen we het droeve bericht te horen dat Minoesje is aangereden en het ongeluk niet heeft overleefd. Minoesje is het lapjespoesje links, rechts haar maatje Sam die diepbedroefd is achter gebleven, even als hun baasjes.

13.12.2010 Kopjes tegen de sneeuwschuiver geven  is een sympathiek gebaar maar, meehelpen vergt toch enige oefening! Of bedoelt 'e: opschieten baas, ik krijg koude pootjes?


12.12.2010 Sfeervolle groeten van Lara uit Amersfoort

Lara lijkt wel winterslaap te houden! Behalve toen we het kerstdorpje gingen opbouwen. Natuurlijk moest ze alles controleren ,maar verder laat ze de boel wel met rust
Behalve als het nacht wordt. Dan waart ze als een geest door het dorpje , 's Morgens liggen er bomen om en ook de bewoners plaagt ze. Ze is nog altijd even lief en wij zijn nog altijd gelukkig met haar.
Wij willen jullie een heel fijn en gelukkig kerstfeest toewensen en een heel voorspoedig nieuwjaar!
Heel veel succes met het goede werk dat jullie doen.
Met vriendelijke groetjes van Kees, Laura en Lara


11.12.2010 Toevalligerwijs alweer geen kattennieuws, maar dit keer over varkentjes. Wegens relatieproblemen kon er niet goed meer voor de varkensfamilie, op dat moment bestaande uit pa en ma minivarken, 2 biggen en enkele geitjes gezorgd worden. 

De 2 biggen en de geitjes zijn inmiddels gelukkig geplaatst. Maar intussen was er ook weer grut geboren, hetgeen nog meer verzorgingsproblemen op leverde natuurlijk. De broodmagere zeug huisde in een smerige stal.

Daarom zijn een aantal minibiggen nu dringend op zoek naar een nieuw baasje die hen wel kan geven wat ze nodig hebben: schuilmogelijkheden in een schone en droge stal en voldoende eten!


10.12.2010 Op de foto twee pony 's Herbie en Beetle, die werden afgestaan, hun verzorging liep te wensen over. De voskleurige is terug gegaan naar zijn fokker en de zwarte is terecht gekomen bij Lotte. Hieronder haar verhaal:

Het is heel bizar om er zo in een maand achter te komen wat een impact zijn nog maar korte leven op Beetle heeft gehad, duidelijk getekend door het verleden.
Waar ik mij eigenlijk een beetje zorgen over maakte was of het scheiden van hem en zijn "maatje" Basje (zoals Herbie nu heet) wel goed zou gaan, bleek het hem echter geen biet te kunnen schelen dat Basje bij hem uit de wei werd gehaald.
Basje verhuisde naar zijn fokker en broertje. Beetle verhuisde een dag later naar Opheusden. Onze schuur hebben we in die week ervoor verbouwd tot een luxe stal en Beetle heeft mij op de dag van zijn komst geholpen om de moestuin leeg te halen. In no time waren de wortels en kroppen sla uit de grond en hing er een heerlijke maisgeur om het kleine zwarte groentemonster.
Het viel gelijk op dat er een grote last, die Basje heet van hem afgevallen was. Arme pony, wat zit jij vol tegenstrijdigheden.
Je bent een kuddedier maar ieder paard dat we nu tegenkomen op onze wandelingen, laat je koud. Vreemde mensen kijk je wantrouwig aan en ook kruip je bij angst of onzekerheid bij ons in de broekzak. Gelukkig gaan we stukje bij beetje vooruit, spring je niet meer met 4 benen in de lucht als ik er alleen maar naar wijs en haal je niet meer met je achterbeen uit als er een borstel overheen gaat. Gelukkig heb je in ons vertrouwen en hoop ik dat je dat in de rest ook weer terug vindt.
Lieve pony kon je maar eens zeggen wat je allemaal hebt meegemaakt. Je bent duidelijk nog aan het bijkomen van alles, ligt veel te slapen en geniet duidelijk van alle luxe en lekkers. Geniet maar lekker kleine vriend!
Lotte


03.12.2010 Update van de kittens die op 9 november opgevangen werden bij Jan en Miranda. De cyperse korthaar heet inmiddels Dusty en de langhaar heet Swiffer. De laatste is overigens al gereserveerd! Dit schreef Miranda over haar bijzondere stel:

Zoals op de foto's te zien is gaat het heel goed met beiden. Ze waren zo ongelofelijk bang toen ze net gevangen waren! Maar beiden raken al goed ingeburgerd, ook  met de rest van de kattenfamilie. Het socialiseren gaat prima, ze hoeven zelfs al niet meer in de bench. Ze weten inmiddels de lekkerste plekjes al te vinden in huis en spelen ook zalig mee met de rest van de kittens. Qua uiterlijk zijn het bijzondere kittens. Kortharige Dusty is prachtig getekend en heeft een mooi rond kopje als van een Karthuizer. Ze is lief maar voorzichtig met vreemden. Swiffer is een prachtige langhaar, net een Main Coon of Boskat. Hun moeder, althans de poes die er bij liep en ook is gevangen, is een doodgewoon getekend kortharig cypertje met wit. Kennelijk heeft de vader een overheersende rol gespeeld in hun uiterlijk.

 Ze zijn beiden prachtig en superzacht. Je bent geneigd meer foto's van Swiffer te maken, geen wonder hij is echt, hoe hij ook ligt,  fotogeniek!

Jammer dat Swiffer zulke slechte oogjes heeft. Bij sommige kittens gaan de oogjes niet vanzelf open en wanneer er dan een infectie optreedt en dit niet behandeld wordt raken de oogjes aangetast. Deze katjes werden de eerste weken niet opgemerkt door mensen en de oogjes zijn waarschijnlijk niet op tijd open gelikt door moederpoes. Gevolg is nu dat Swiffer slecht ziet maar hij kan zich er heel goed mee redden gelukkig.
De vieze beestjes, de serieuze tekeninvasie, zijn inmiddels verleden tijd. De wormen kosten wat meer moeite maar ook die gaan ook zeker het onderspit delven!

01.12.2010 De afgelopen 2 weken liep het weer storm bij Bets! Er zijn in totaal 10 katten geplaatst! En de katjes verhuizen weer naar leuke mensen door geheel Nederland, tot zelfs in Den Haag en Breda toe. Zo zijn er nu drie kittens van Gijsje geplaatst. Maar er zijn nog meer katjes die een plekje zoeken. Zie de kittenpagina!


16.11.2010 Dit zijn de bange cypertjes die op 10 november werden gevangen. Ze zitten werkelijk onder de teken maar om die er gemakkelijk af te krijgen moeten de katjes natuurlijk wel een beetje te hanteren zijn. Dus maar een beetje meer haast gemaakt met het tam maken. Normaal krijgen ze even de tijd om bij te komen en vooral bij te eten maar de vele teken vormen wel een gevaar voor zulke kleine dingen. Dus beginnen met eerst een hoop "praattherapie" vr de kooi terwijl ze lekker aan het eten zijn. Vooral rust overbrengen en een positieve associatie (lekkere hapjes!) zijn belangrijk.Als dat allemaal goed gaat volgt het aanraken met handschoen, je weet maar nooit. Ook kleine katjes kunnen venijnig bijten! Als dat weinig tot geen reactie oproept proberen zonder handschoen, dan is het contact meteen ook veel echter natuurlijk. Als dit goed verloopt gaat het socialiseren vaak heel snel. Ze koppelen de komst van de verzorger aan lekker eten en aaien en dat is prettig dus je hebt kans dat je na een paar dagen al met een miauwtje wordt begroet.De langhaar kampt ook met een vervelende oogaandoening maar gelukkig is het al zover dat het oogje kan worden gezalfd zonder dat het katje in ernstige paniek raakt.
Zoals gezegd hebben ze allebei veel teken die voornamelijk in hun hals zitten en tussen de schouderbladen, tot zelfs in de oortjes toe. Bij de langhaar zitten ze diep in de vacht. Ze kunnen daar zelf niet bij met krabben, dat weten teken kennelijk! Dus moeten we aan de gang met tekentang en fijne kam. Op de foto is te zien wat een grote vieze beesten het zijn, jakkes!


Door steeds met de katjes bezig te zijn groeit hun vertrouwen. Het is heerlijk als ze ook steeds meer laten zien van dat vertrouwen. De langhaar blaast nog wel even als de kooi open gaat en ook de oortjes gaan dan plat. Maar als je begint te kriebelen gaat het motortje heerlijk lopen en gaat hij of zij er even lekker voor zitten.  Dit katje heeft ook het nadeel dat het weinig tot niets ziet dus de eerste reactie is natuurlijk "in de verdediging". Maar van lieverlee zal dat vast over gaan.
 

De korthaar ziet beter dus komt al zelfs wat met het staartje omhoog ter verwelkoming in afwachting van een kleine knuffel.
Als je ziet hoeveel ze al geleerd hebben in zo'n korte tijd, echt geweldig. Het kan niet anders of het worden knuffelkatjes.


12.11.2010 Een apart stel daar bij pleegmoeder Joke ;-)) Links rood/witte Burny die probeert vanachter het raam de regendruppels te pakken en rechts Meneer Pastoor die helemaal verliefd is op herder Doortje. Beide katjes zijn binnenkort klaar om geplaatst te worden.


10.11.2010 Gisteren gevangen: 1 moederpoes en twee hele kleine kittens. Op een boerderijtje met 3 oude vrijgezelle boertjes die niet veel met katten hebben. Gelukkig heeft de overbuurvrouw gewaarschuwd en zij gaf ze ook al een tijdje eten. Ze had het nestje op haar zolder gevonden maar zodra moederpoes door had dat er mensen bij haar kinderen waren geweest heeft ze de kleintjes versleept naar de buren, een drukke straat weg over. Wat een lef.
Het zijn supermooie tijgertjes maar als ze daar waren blijven lopen hadden ze het zeker niet overleefd. Het korthaartje zit werkelijk onder de teken, op de rug hebben we er wel 10 geteld, ze zitten zelfs in de oortjes. Verder natuurlijk onder de vlooien. En vreselijke honger. Het langhaartje heeft aan 1 oogje een ernstige beschadiging maar uit een klein test bleek al dat het met het andere oogje waarschijnlijk ook niet veel ziet. Het "navigeert" voornamelijk op de oortjes, die bewegen heel erg heel en weer bij enig geluid.
Maar ze zijn gelukkig, samen met hun moeder, van de straat. Hun toekomst ziet er nu een stuk beter uit.


08.11.2010 Een leuk berichtje van gastouder Christa waar de vijfling van Gijsje verblijft:  

"Wat een rijkdom zeg, de kittens. Het is gewoon elk moment genieten van ze!! Entje, we noemen het het haasje, is de kleinste, ook het bangst van de 5. Deze ziet er ook heel anders uit, Henk twijfelde er al aan of hij wel bij dit nest hoort. Het beestje  is nog iets aan de diarree, voor de rest heeft niemand er last van gehad.
Omdat hij het kleinst is en daarbij het bangst, geef ik hem apart eten, zodat hij mij gaat zien als de gever en niet als vreemd mens. Ik heb ze vrijdag gewoon in de bench gelaten (hoe moeilijk het ook was). Zaterdag heb ik ze blikvoer gegeven buiten de bench. Nou, ze zijn makkelijk te lijmen met eten, hoor. Aangezien ze zaterdagavond al niet meer makkelijk in de bench te krijgen waren, hebben we dit weer veranderd in het `buitenspelen` en daarna in de bench eten. Er zijn er al drie die komen als ik ze roep (ze weten daarna niet hoe snel ze weer moeten proberen om te gaan rennen). Vrijdagavond klommen ze bovenin de bench toen de honden binnenkwamen. maar nu geven ze op hun manier kopjes tegen de hondenpoten. Alleen de bordercollie begrijpt niks van het geren van de kittens. Zij is namelijk een controlefreak en snapt dus ook niet hoe haar kudde zo snel uit elkaar springt!  De witte hond heeft net zowaar gespeeld met ze. (Ik blijf er wel bij, hoor) Onze eigen poes begrijpt niets van ze, ziet ze ook niet als haar soortgenoot maar bekijkt ze alleen maar".

Groetjes van Christa05.11.2010 Dit leuke triootje zit in het gastgezin van Joke in Meteren. Ze zijn allemaal rond de 8 9 weken maar kunnen nog niet geplaatst worden. Ze moeten nog veel leren.
Het rode katje heet Burny en is hard op weg een lekker knuffeltje te worden, wil graag op schoot. De zwart/witte heet Meneer Pastoor (zal later ongetwijfeld een andere naam krijgen hahaha) en wil erg graag vriendjes worden met de hond. Gaat ook graag in bench erbij liggen en de hond wordt eigenlijk een beetje verlegen van zoveel aangeboden vriendschap.

Het geheel zwarte katje heet Roosje en is de meest timide van het stel. Ze moet nog heel erg wennen aan grote mensenhanden die haar oppakken. Maar ja, dat is logisch als je zelf nog maar zo'n  klein ukkepukje bent.


Op 4 november hebben de kittens van Gijsje een belangrijke stap in hun leven gemaakt: ze zijn op reis gegaan naar een gastgezin om daar hun knuffeltherapie te gaan krijgen. Zoals te zien is zijn het hele mooie donkere schatjes geworden, met elk een unieke aftekening zoals dat gaat bij cypertjes. Ze vonden het natuurlijk heel eng, in een mandje in de auto, zoals alle katten. En bij het gastgezin zullen ze heel veel moeten leren. Het gezin van Christa en Henk heeft 4 kinderen, allemaal vol enthousiasme toen ze eenmaal wisten wat een leuke kameraadjes ze krijgen. Kinderen zijn heel belangrijk in het socialisatieproces van katjes. Veel gezinnen waar onze katjes worden geplaatst hebben kinderen en dan is het wel zo fijn als ze daarmee vanaf dag 1 moeiteloos om kunnen gaan.


21.10.2010 Even een bezoekje gebracht aan Fred (links) en Molly. Zij zijn als buitenkat geplaatst op een hobbyboerderij met veel paarden, honden en andere dieren. Ze hebben 14 dagen in de ren gebivakkeerd om te wennen en dat is geweldig gelukt. Molly was het algauw een beetje zat, Fred zag de ren wat langer als een veilige plek om in te eten en slapen. Molly was zo snel gewend dat ze ook mee het huis in ging.
Ze wonen in een warme stal, lekker in het hooi en het gaat prima met hen. Ze laten zich allebei braaf aaien, zelfs soms door de kinderen. Zoals te zien is genieten ze van de lekkere hapjes die ze op hun tijd krijgen.
Overigens hebben ze een nieuwe naam gekregen: Molly heet nu Patti en Fred heet Tex.


18.10.2010 Vorig jaar verhuisde ons Piraatje, een vreselijk lieve zwart witte kater,  naar een heel leuk gezin in Amersfoort. Deze mensen kwamen eigen voor Heidi, onze rode moederpoes die gevonden werd op de vuilstort in Geldermalsen met een nest van 5 rode eendagskatjes. Heidi was intussen helemaal bijgekomen van het zware werk dat grootbrengen van 5 kittens is. Lekker dik gegeten en goed in haar vacht. Leuk dat ze nu ook een fijn baasje zou krijgen.
Maar Heidi had haar dag kennelijk niet want verstopte zich op een hoge kast zodat de mensen die naar haar kwamen kijken haar niet konden pakken of zelfs aaien. En dit terwijl het juist zo'n kroelpoes was geworden! Maar ze wilde niet komen, een kat kan je geweldig voor gek zetten!
Mensen natuurlijk vreselijk teleurgesteld maar gelukkig zat Piet Piraat nog bij Bets. Hij was al gent en gechipt en zou ook zo mee kunnen. Dus de familie vertrok naar Bets om de Piraat te bewonderen en het werd liefde op het eerste gezicht. En dit terwijl ze aan de telefoon gezegd hadden liever geen zwart witte kat te willen ;-)) Piraat heet intussen Moby en heeft een gouden mandje gevonden in Amersfoort.
Familie van deze familie waren ook opzoek naar 2 katjes, kwamen kijken bij Miranda en vielen als een blok voor Siepie en Niekie. Zij wonen inmiddels in Harderwijk.


13.10.10 Links een paar kittens van Janneke, de moederpoes die in een voortent gevonden werd op een camping. Ze zijn waarschijnlijk ietsje jonger dan de kleintjes van Gijsje maar dat wordt natuurlijk lekker keten met elkaar over een paar weekjes!

 

12.10.10 Kijk ze hierboven eens lekker smikkelen! Dit zijn de kittens die op 8 oktober binnen kwamen nadat ze in een container gevonden waren. De hummels hebben inmiddels door dat het eten van topkwaliteit is in de opvang en ze eten lekker hun bordje leeg. Hoe ze in de container terecht zijn gekomen is nog steeds niet bekend. Rechts Bob en links Pim.


11.10.10 De kittens van Gijsje zijn werkelijk kanjers geworden. Ze wegen allemaal rond de 500 gram. Het zijn 3 dames en 2 heren maar de dames doen niet onder in grootte of gewicht. En cypertje lijkt een beetje langer haar te hebben maar dat kan nog veranderen. Ze hebben allemaal een prachtige tekening, echte donker tijgers. Ze beginnen al voorzichtig aan het vaste voer te ruiken en te likken. Als ze dat eenmaal doorhebben zullen ze wel helemaal een groeispurt maken!


09.10.10 Vandaag even een bezoekje gebracht aan Dibbes, een van de mooie rood/wit katjes van rood/witte moeder Daisy. Dibbes (heette eerst Kruimel) is verhuisd naar Gameren waar hij het geweldig naar zijn zin heeft met een andere zwart witte oudere poes. Deze dame heeft natuurlijk wel even moeten wennen aan zo'n jonge wervelwind die lekkere plekjes en het eten inpikt. Tja, dat is de jeugd, de baasjes moeten er erg om lachen. Dibbes is intussen enorm gegroeid, het is echt al een hele kater geworden, binnenkort moet hij zijn kroonjuwelen gaan inleveren ;-))
 

Hij heeft een mooi blauw kattenbandje om met een lange lijn voor als hij mee mag de tuin in. Hij vermaakt zich er de hele dag met van alles en nog wat en is erg snel afgeleid waardoor ze bang zijn dat hij er vandoor schiet en zijn huis niet meer kan vinden. Vandaag wilde hij meehelpen met het schoonmaken van de vijver maar dat vonden de baasjes niet zo'n goed idee van die wijsneus want dat schoot echt niet op. Fijn dat Dibbes er zo op zijn plek is, zijn baasjes zijn heel blij met hem!


08.10.10 Vandaag binnengekomen: 2 kittens gevonden in een container. Ze wilden eerst niet zelfstandig eten maar dat gaat steeds beter gelukkig.


06.10.10 Mamma Janneke, de campingpoes, doet het geweldig met haar baby's. Na de eerste schrik blijkt ze helemaal niet zo schuw te zijn en dat is wel zo fijn. Ze zorgt geweldig goed voor de volle buikjes en vieze kontjes, een feest om naar te kijken!


04.10.10 Gevonden op een camping in een halflege voortent: moederpoes met 5 kittens! Moederpoes had het goed bekeken, had haar jongen lekker naar een hondenmand gesleept met daarin een zacht vetbed ;-)) De eigenaren van de tent kwamen in het weekend spullen opruimen en de voortent afbreken. Verrassing! Gelukkig enorme kattenmensen dus gebeld om het gezinnetje op te halen. Als de kittens geplaatst zijn mag moederpoes lekker weer terug om de muizenstand op peil te houden en ze mag zelfs mettertijd een schuw kameraadje meebrengen!


02.10.10 Begin dit jaar werd een gezin met een aantal katten getroffen door een brand. Het huis was tijdelijk niet bewoonbaar. Diverse vrijwilligers van de opvang in  Maas en Waal hebben toen katten opgevangen, waaronder ook een moederpoes met kittens. Afgelopen week zijn de laatste katten terug gegaan naar hun eigen baasje die nu weer een huis hebben.


27.09.10 Een paar dagen geleden binnengebracht: halflangharige lapjeskat in de stress! Krabben grommen bijten, leek aanvankelijk een verwilderd dametje. Maar na en paar dagen lekker eten en uren praattherapie en paaien wordt madam toch toeschietelijker. Ze was kennelijk even de weg kwijt. Ze is er nog niet helemaal, krijgt daar gewoon de tijd voor. Wonderlijk toch dat zo'n mooie kat niet gemist wordt!


25.09.2010 De kittens van Gijsje zijn nu 14 dagen oud en ze zijn verdubbeld in gewicht! Ze wegen allemaal rond de 300 gram, het zijn echte dikke padden! Nu de oogjes open zijn zien ze er nog schattiger uit. En poesje doet echte looppogingen met dat bolle buikje en het staartje strak in de lucht om het evenwicht te bewaren. Een lust voor het oog! (het is leuker dan tv kijken ;-))


24.09.2010 We hebben er weer twee enthousiaste gastgezinnen bij. De familie van Riet uit Leerdam en de familie Keij uit Meteren heten wij van harte welkom! Hun katjes staan op de kittenpagina. Voor een bezoekafspraak kunt u bellen met Bets.
23.09.2010 Na een weekje afwezigheid vanwege een korte, maar zeer mooi weer vakantie! Weer hard aan de slag om de site bij te werken. De veeldelige bikini kan weer in de in de kast en de regenkleding aan!
Meteen alweer een melding van 2 schuwe katten die op een langzaam leeglopende camping zijn gesignaleerd. Aanlopers of achter gelaten? Niet bekend. Dus binnenkort vangen, laten helpen en dan mogen ze wel retour gelukkig om het ongedierte in de omgeving in toom te houden. Werk aan de winkel dus!

 

 


14.09.2010 Vannacht geboren: de kittens van Gijsje! In mei had zij al in een schuur kittens gekregen, maar ja, een poezenvrouwtje zit niet stil en Gijsje ging op zoek naar een volgende lover. Toen ze gevangen werd had ze alweer een aardig buikje en zie hier haar verrassingspakketje: maar liefst 5 identieke tijgertjes die flink aan de maat zijn met een geboortegewicht tussen de 130 en 140 gram! De 2de van rechts is echt een dikke deur!11.09.2010 Meer blijheid kan een foto niet uitstralen! Deze mevrouw heeft Joepke die bij Joke zat geadopteerd en haar meteen Moortje genoemd. Zij wonen nu samen in een bejaardentehuis en gaan heel veel plezier aan elkaar beleven! Dochter en schoonzoon waren ook meteen helemaal verkocht toen ze Joepke zagen en dat is geen wonder want die Joepke is een schatje. Wat zal ze vreselijk verwend worden, haar bazin is echt super gelukkig met haar! En wij zijn blij dat een katje weer zo'n heerlijk tehuis heeft gevonden.
 

10.09.2010 Vandaag is kat nummer 180 binnen gekomen in de opvang!


08.09.2010 Vandaag was het een belangrijke dag voor Molly (cyper met wit) en Fred (bruin/zwart met witte sokken), 2 buitenkatten die verhuisden naar een geweldig tehuis in het buitengebied. De baasjes wonen met hun kinderen, honden en paarden in een grote boerderij en hebben veel grond waar Molly en Fred heerlijk kunnen rondhangen als ze eenmaal gewend zijn. Voorlopig verblijven ze nog een paar weekjes in een afgesloten ren.07.09.2010 Vandaag is er een kitten bij Miranda gereserveerd dat nog niet eens met een foto op de kittenpagina stond! Leuk h, het plaatsen gaat de laatste dagen weer heel vlot en dat is eigenlijk geen wonder. Want onze kittens worden zo goed gesocialiseerd in de gastgezinnen, iedereen valt als een blok voor ze. En ze voelen zich meteen thuis als ze verhuizen naar een eigen baasje. Dat is wel zo fijn voor zowel de katjes als hun baasjes!


06.09.2010 Dit berichtje stond op de site van Dierenambulance Tiel:  Gevonden 5-9-10 kat mannelijk ongecastreerd op de Herman Kuykstraat in Geldermalsen Ritnr 7/100328. Heeft iemand gezien dat ze op deze kat aan het schieten waren met een luchtbuks ?? meld het dan bij ons, telefoon 0344-627071 zodat wij aangifte kunnen doen van deze heldhaftige daad!
Vreselijk toch mensen die tot zoiets in staat zijn  :-(


03.09.2010 Vandaag een heel leuk mailtje ontvangen van Jeroen van der Most, hij maakt geinige cartoons met kattenhumor. Zijn werk is meteen te bewonderen op de kittensite waarvoor hij al een hele leuke heeft gemaakt voor de werving van pleeggezinnen. We hopen dat het niet zijn laatste cartoon wordt voor ons! Kijk op zijn site voor nog meer kattenhumor en leuke kattenfoto's op www.katten-picas.nl


02.09.2010 Alweer twee kittens gereserveerd bij Miranda: Donna en Nicky verhuizen rond 17 september naar Asperen!


01.09.2010 Dit zijn de Leerdammertjes Tim en Tom. Op de linkerfoto veilig in de sterke truckersarmen van Jan en rechts helemaal verstrengeld en in diepe slaap. Je moet goed kijken welke pootjes van wie zijn. Wat een schatjes h? Ze hebben allebei al een nieuw baasje gevonden!


30.08.2010 Ook katten kunnen een zwaar weekend achter de rug hebben! Dit is Bjorn, de gekortwiekte pers van Miranda en Jan,  met een "hangover" (in goed Nederlands: kater met een kater! ;-)) Op de rechterfoto een raadseltje: hoeveel kittens passen er op 1 vierkante meter?!


29.08.2010 Dit zijn kittens die sinds een week bij Joke zitten. Toen ze net binnen kwamen waren ze zo wild en bang als het maar kan. Als de hond in de buurt kwam vloog het kattengrit je om de oren. Ze probeerden zich te verstoppen in de kattenbak, oren plat, dan val je niet zo op ;-)) Bange blikken in de bench, ze vonden het helemaal niks. Een paar dagen later de bench open gezet en ze waren z nieuwsgierig, gingen meteen op onderzoek uit. Aaien of oppakken is er na een week nog niet

bij maar ze liggen al wel op een krabpaal of op een stoel met een veel rustigere blik in hun ogen. En ze blijven nu ook liggen als ze benaderd worden en er tegen hen gepraat wordt. Ze kijken een hoop van Joepke af, ze willen het best na doen maar vinden het nog z eng allemaal. Ze zien er zo lief en mooi uit maar Joke en haar familie moeten gewoon nog een beetje geduld hebben.

Sinds kort hebben de katjes ook een naam. De kinderen mochten op een feestje namen verzinnen en in een hoge hoed gooien, daarna grabbelen en het is geworden: Truus en Nerina!


27.08.2010 Vandaag geboren: 4 Brahma kuikens! Pleegmoeder is n van de immer broedse krielkippetjes. Zo'n krieltje is een geweldig moedertje om kuikens uit te broeden en op te laten groeien. Beter dan Brahma's die met hun brede, lompe, geverderde poten gemakkelijk eieren kapot trappen of zelfs op de kuikens gaan staan. Met vaak de dood tot gevolg!

Deze 4 kuikens zullen wel snel het formaat van hun pleegmoeder aannemen, Brahma's groeien onwaarschijnlijk snel! Over twee weken volgen er nieuwe foto's.


26.08.2010: Wat een ongelofelijk verhaal van Shanna, de poes die uit de tuin gepiept was en toch terug gevonden is! Even klikken naar de oudere jongeren pagina.....


25.08.2010 Soms worden er advertenties met een waarschuwing op marktplaats gezet over het aanbieden en adopteren van katjes van ongeveer 6 weken. Deze was bijvoorbeeld in augustus te lezen.:

Gratis tip:Mensen die kennelijk snel van hun kittens afwillen bieden ze al aan als die hummels pas 6 weken oud zijn. Mensen, dat is veel te jong! Wettelijk mogen katjes pas met 8 weken van hun moeder weg, maar als ze langer blijven is dat alleen maar beter voor hun ontwikkeling. Kittens leren bepaalde vaardigheden van hun moeder en nestgenoten die wij mensen ze nooit kunnen aanleren. Bovendien zijn kittens van 6 weken NOOIT gent waardoor je een enorm risico neemt een ernstig ziek katje in huis te halen.
Ga kijken bij een goed asiel of opvang van bv dierenbescherming Rivierenland waar kittens met een overeenkomst geplaatst worden en die al gent en gechipt zijn. Ze groeien op in een gastgezin waardoor ze heel goed gesocialiseerd zijn.
Dus kijk uit en laat eerder je verstand dan je gevoel spreken!

Daar werd een aantal reacties op ontvangen, allemaal mensen die het er mee eens waren. En bericht sprong er werkelijk uit, waarin iemand een triest verhaal vertelde over de adoptie en dood twee veel te jonge kittens:
Ik ben 2 kittens gaan ophalen bij 2 verschillende fokkers. Het eerste kitten wasgenaamd Mickey, geen foto,  een klein zwart met wit katertje van ongeveer 6 weken oud. Hij zag er goed uit, speelde en at zelfstandig. Op dat moment zag ik geen problemen en heb hem mee naar huis genomen samen met Minnie, een zwart dametje met witte voetjes, zij staat rechts op de foto. Links is Muis, waarover verderop in het verhaal verteld wordt. Alles ging goed , ze aten goed, waren samen aan het spelen en zelfs met de hond konden ze overweg.

 

Tot opeens Mickey niet meer wilde eten. Hierop heb ik de dierenambulance gebeld en die zijn s'avonds nog langs gekomen. Ze hebben hem wat gedwangvoerd en we hebben hem wat water toegediend. Toen de dierenambulance net weg was begon hij te spugen. Het was al vrij laat en ik besloot dus dat ik de volgende dag direct naar de dierenarts zou gaan. Helaas mocht dat niet meer baten en lag hij al dood in de keuken. Ik schrok hier natuurlijk enorm van omdat ik niet had verwacht dat het kitten al zo snel zo ziek kon worden
Na ongeveer een week besloot ik om toch te kijken voor een vriendinnetje voor Minnie, ik toen nog niet wist dat er misschien een besmettelijke ziekte in huis was. Ik kwam uit bij Muis, het zusje van Minnie. Omdat ik dan in ieder geval zeker wist dat het beestje gezond was.. Ze hebben weer even aan elkaar moeten wennen maar daarna was het prijs. Ze gingen met z'n tweetjes het hele huis door en het ging erg goed. Omdat ik de kittens zo leuk vond heb ik er nog een dametje bij gehaald. Hoe stom ook. Maar dat dametje heette Missy. Zij zat vol met wormen, had een rochel en had vocht op de longen. Dus Missy heb ik terug moeten brengen (wel eerst ontwormd!)

Mijn vriendin vond het zo jammer dat ik zon pech had gehad en besloot voor mij een rood dametje op te halen, genaamd Flea. Flea zat zo zwaar onder de vlooien dat ik haar in een bench heb moeten opsluiten. Ook heb ik haar ontwormd en ze heeft daarna een worm uitgespuugd (jammer genoeg zag ik dat pas NADAT ik de foto nam). Ik heb de fokkers nog gemaild dat ik het schandalig vind dat ze een kitten zo weg hebben gedaan (op het eerste oog was ze behalve de vlooien kerngezond.) Geen reactie op gehad. Dit is Flea net na haar vlooien en wormen behandeling (worm ligt ook voor haar) In het mandje zie je ook nog wat vlooien liggen.


Op dezelfde dag dat Flea binnen kwam begon bij Muis hetzelfde verhaal als bij Mickey. Muis wou niet eten. Dit keer belde ik wederom de dierenarts. Die vertelden me dat ik haar moest temperaturen: 41 graden! best hoog dus. Ook de dierenambulance weer gebeld en die wilden haar niet meenemen omdat ze niet ziek genoeg was. Ze liep immers nog en ze kon nog vooruit. Gezien ik zelf niet weg kon met een kindje van 2.5 in bed, heb ik moeten wachten tot de volgende ochtend.
De volgende ochtend lag ze letterlijk half dood in de keuken. Wederom heb ik haar getemperatuurd en dit keer haalde ze de 36 graden niet! Ik heb haar warm ingestopt in een mandje en haar water toegediend aangezien ze zelf niet dronk. Direct de dierenarts gebeld en mocht meteen komen. De dierenarts schrok van haar situatie. Want het was ineens heel hard gegaan. Ze kon niet meer lopen en tilde haar hoofd nauwelijks nog op. Ze had een infuus aan kunnen leggen, maar de kans dat dit ging lukken was te klein eigenlijk. Dus heb besloten haar te verlossen, hoe moeilijk ook.
Binnen niet al te lange tijd zijn er hier dus 2 kittens overleden. En heb ik er terug moeten brengen. Twee leven er gelukkig nog, Minnie en Flea.
Ik ben ontzettend stom geweest om niet een check te laten doen bij de dierenarts waar Mickey aan is overleden. Ik heb daar toen ook helemaal niet aangedacht. Toen Muis overleed vertelde de dierenarts dat de kans groot was dat het kattenziekte is. Dus ik moest mijn overgebleven 2 dames goed in de gaten houden. Testen had geen zin meer. Als ze het hadden was er niets aan te doen. Ik heb alles in mijn huis helemaal moeten ontsmetten. Het heeft even geduurd maar het is gelukt.
Ik had op dat moment de financin niet om een gent kitten te kopen maar achteraf heeft het me met de dierenarts bezoekjes toch veel meer gekost.
Ik hoop dat de 2 meiden die ik nu heb gezond zijn en blijven want nog een kitten verliezen, dat zou te zwaar vallen. Ben stom geweest om het op deze manier te doen. En het zal ook zeker nooit meer op deze manier gebeuren.
Ik hoop eigenlijk dat met mijn verhaal toch dit soort dingen een beetje voorkomen kunnen worden. En dat er niet meer kittens de dupe worden van menselijke fouten die gewoon niet hoeven te gebeuren.


24.08.2010 Dit is moeder Misty die eind mei maar liefst 5 rood/witte kittens kreeg! Het is een erg lieve huiskat die onderdak heeft gevonden bij Corry. Enkele van haar kittens zijn reeds geplaatst. Ze zijn net als hun moeder erg lief en aanhalig. Dus zoekt u nog een rood/wit katje, kijk even op de kittenpagina en bel het nummer dat erbij staat voor een bezoekafspraakje. 

23.08.2010 Dit is poesje Joepke, waarvan Joke eerst dacht dat het katertje Joep was   ;-)) Nadat twee kittens waren geplaatst bleef verlegen Joepke alleen over. Hoezo verlegen?! Want hierna zag ze haar kans schoon om op elke vrije schoot te komen liggen en te kroelen met Mechelaar Dora, zo lief!


20,08,2010 Vandaag zijn maar liefst 4 pleegkinderen tegelijk van Miranda en Jan op eigen benen gaan staan! Ze hebben de volle 9 weken voor deze kleine donderstenen gezorgd, dan is het beslist moeilijk om afscheid te nemen. Ze waren op 22 juni geboren met een keizersnee. Minoes en Yucatan gaan in Gorkum wonen en Max en Morris in Asperen. We kijken nu al uit naar hun updates!


18,08,2010 Gevonden: de moderne Betuwe is zijn tijd ver vooruit!!!!! In een buurt waar je mobiel het niet overal doet of eigenlijk nergens, de laatste huizen net zijn aangesloten op het riool en wij 23 zenders op de tv al veel vinden, je kilometers moet rijden voor een postkantoor en de politie net niet meer met paard en wagen rijdt, bestaat er wel een Moderne Mobiele Betuwe.
Mobiele kersenbomen!!! Wat schitterend h ;-))))))))))

17,08,2010 Met een heleboel kittens tegelijk is het bij Miranda en Jan altijd een gezellige drukte. In de ochtend zo rond half tien starten ze altijd de "ochtendgymnastiek oefeningen".  Dan begint de hele kudde kittens te rennen achter elkaar aan, van voor naar achteren en visa versa. Aangezien er natuurlijk behoorlijk wat verschil zit in afmetingen vanwege de diverse leeftijden hebben de puber boys een erg leuk spelletje: "kegelen".
Dat houdt in dat de kleine kittens beginnen te rennen en de groteren wachten heel even. Dan beginnen de groten te rennen achter de kudde aan en "kegelen" dan de laatste onderuit zodat die rondtolt door de kamer. Dan halen ze de rest in net zolang totdat ze alles tot vooraan hebben omgekegeld.
Geloof me, je hoort ze nog net niet grinniken om hun eigen gedrag. Echte pubers dus! Helaas zijn meestal de blauwe Leerdammertjes als eerste de klos maar ze leren snel en de rest wordt steeds sneller met rennen ;-)
De blauwe Leerdammertjes hebben sinds gisteren een naam: Tim en Tom (van Coronel Raceteam)  Aangezien ze beiden behoorlijk aan de race zijn geweest en de namen zijn makkelijk te onthouden:
T
im: heeft een stip op zijn bovenlip
T
om: zonder die stip.
 

En om half elf en alles zzzztort neer om te gaan zzzzlapen........zzzzzzz.......


16.08.2010 In onze regio zijn de kids op twee benen vandaag weer naar school gegaan. Het grut op 4 poezelige pootjes heeft eeuwig vakantie en maakt nog steeds gebruik van de camping. Sommige tentjes in de tuin zijn volledig bezet, of eigenlijk propvol, maar dat is natuurlijk juist zo knus. Lekker dicht tegen elkaar aan, getik van regendruppels op het golfplaten dak, dat is pas gezellig!

15.08.2010 Deze heerlijke baby is nu 5 weken. Vijf weken lang flessen hebben van dit Leerdammertje een prachtig katje gemaakt. En Jan en Miranda hebben er intens van genoten, gaven met plezier hun nachtrust eraan. Maar vergeet niet dat het hard werken is in ploegendienst! Het resultaat is geweldig: een super superkatje!

14.08.2010 Dit is weer eens wat anders dan een kat vangen. Andrea bracht 2 kittens naar een gastgezin in Zoelen, komt er ineens een big aanlopen over de weg! Zij heeft hem met haar broekriem gevangen en dat is niet makkelijk want ze zijn sterk er gillen er op los! Dierenambulance gebeld om hem op te halen en ze stapt in de auto, komt er een 2de big de hoek om! Ook gevangen natuurlijk!
Dus bent u uw biggen kwijt, bel de dierenambulance in Tiel 0344-627071

13.08.2010 Tup logeert in het gastgezin van Joke waar ook een golden retriever woont. De hond doet helemaal niets maar Tup blijft hem maar uitdagen. Denkt dat als hij zo doet hij echt indruk maakt ;-))
(***Tup is geplaatst***)

12.08.2010 Dit is dezelfde kat-in-de-pot van gisteren maar dan tijdens de lunch: " ik ben flessenkitten Yucatan en ik houd zelf mijn flesje vast!" Tjonge, wat een geweldige kattentrainers zijn die Jan en Miranda! Ze zetten gewoon hun handenstandaarden op een rij in de kamer en daar worden de kittens in vast geklikt. Flesje tussen hun pootjes en drinken maar! Flessenkittens grootbrengen doen zij met twee vingers in de neus! Chapeau!

11.08.2010 In China vind je, naar het schijnt, weleens de hond-in-de-pot. Onze gastgezinnen hebben bij de rijsttafel te kampen met een variant: kat-in-de-pot!


09.08.2010 Goed nieuws van  de Leerdammertjes! De medicijnen zijn heel goed aan geslagen en ze hebben nu een groeispurt ingezet van jewelste. Ze beginnen al te stoeien en kunnen heel luidruchtig spinnen als ze bij je liggen en de kooi wordt niet meer bevuild want ze gaan keurig op de kattenbak. Dan ben je als poezenpleegmoeder en poezenpleegvader natuurlijk hartstikke trots op je kroost!  Als zij hun flesje op hebben liggen ze nu ook rustig na te genieten in plaats van al maar te liggen blren. Ze eten soms al een heel klein beetje vlees. Ze lopen soms ook al door de kamer heen en hebben nu constant gezelschap van hun oppas, de rest van alle pleegzusjes en -broertjes ;-)) Het zijn echt heel gelukkige en tevreden kittens geworden!


08.08.2010 In het programma Vroege vogels van vanochtend was een item over de `Wilde Kat`, dus niet de verwilderde huiskat maar een wilde kattensoort die kennelijk in Oost-Europa voorkomt. En vanuit Duitsland oprukt naar ons land. Nu zijn de mensen van `wildbeheer` (ik blijf het een rare aanduiding vinden want beheer met behulp van een geweer is gewoon dierenmishandeling en moord!) beslist geen kattenliefhebbers, de jagers schieten gewoon legaal huiskatten af in het veld. Maar de Wilde Kat wordt wel met open armen ontvangen, het is immers wild? Dus willen ze deze soort in hun verzameling wilde dieren opnemen, maar daarbij is vermenging met de verwilderde huiskat niet gewenst, dat vervuilt de biodiversiteit! Er is nu een proef gaande met verwilderde huiskatten en een zendertje. Oordeel zelf: ga naar  http://vroegevogels.vara.nl/Radio.66.0.html   en beluister de uitzending van 8 augustus, ongeveer 4 minuten vanaf het begin.


06.08.2010 Dit zijn Minoes (lapje) en Sam (Brits korthaar) die een paar dagen kwamen logeren. Zij wonen alweer een paar jaar in een plantenkas waar ze geweldig verwend worden door het personeel. Sam is daardoor een ontzettend lieve knuffelkater geworden. Bij zijn vorige baasjes zat hij namelijk de hele dag angstig in de klimpaal verscholen, bang van alle andere soortgenoten en van mensenhanden. Maar sinds hij de vrijheid heeft en meer aandacht krijgt heeft hij zijn angst laten varen.

 Hij kan het goed vinden met Minoes uit hetzelfde gezin en die in de opvang kwam met een nestje kittens van 1 dag oud. Wat een mooi setje h?


04.08.2010 Het lapjeskitten Mimi is gereserveerd door Anita van de aangereden Daisy.


03.08.2010 Helaas heeft 1 flessenkitten van Miranda en Jan het niet gehaald :-(


28.07.2010 Update van Anita over de aangereden Daisy, zie berichtje op 01.07.2010:

Met Daisy gaat alles goed, de avond dat ze terug was wilde ze alweer naar buiten. Ze eet goed,vangt volop muizen, konijntjes enz. dacht dat ze niet
meer de dijk opging maar toch doet ze dit weer! Zestien augustus moet ze weer een kleine operatie ondergaan en halen ze dat klemmetje uit haar bek, haar kaak was namelijk gespleten.
Dunya mis ik ontzettend,ze was nog zo jong en op zo'n manier doodgaan! Dat is echt verschrikkelijk, ze was zo leuk en lief.
Ik mail over een tijdje wel weer hoe het allemaal gaat.
groetjes Anita

27.07.2010 op 15.07.2010 werd een zielig kijkend katje binnen gebracht door de dierenambulance. Hij logeert ook bij Miranda en Jan en zij hebben goed nieuws te melden over hem:

Hierbij een update van zwart/witte manke Robbe. Het gaat boven verwachting met hem en doet het perfect. Zijn socialisatie gaat boven verwachting en hij komt nu al zelf naar je toe om te knuffelen. Maar het liefst ligt hij de hele dag boven op ....... Bjorn,  onze witte oude pers te dutten. Zijn spierontwikkeling gaat nog wel even duren maar daar zie ik voor zijn toekomst geen enkel probleem in, ook die komt er wel. Hij blaast niet meer en vind het spelen in de groep eigenlijk best wel leuk. En wandelt dan ook rustig met de hele kudde mee naar buiten en weer naar binnen. Hij doet het super, maar wat verwachten we anders van een Superkatje ;-)
 

25.07.2010 Miranda heeft een nieuw woord toegevoegd aan het kattenwoordenboek: pieppijn. ;-))Dit is haar update over de vakantiegastjes uit Leerdam:

De drie Leerdammertjes doen het steeds beter maar ik heb ze wel uit elkaar moeten zetten. Ze begonnen op de lichtste kleur van het stel zijn piep te tuttelen,  en daar kunnen ze aan sterven omdat ze dan niet meer kunnen plassen. Hij heeft een voorhuidje (zou dat bij katjes ook zo heten?) wat helemaal ontstoken is
Hij heeft veel pijn aan zijn piep, en kan heel moeilijk plassen we smeren het nu bij elke voeding in met uierzalf. Hopelijk wordt zijn pieppijn snel minder (mooi woord h) Nu maar hopen dat er niet te veel litteken weefsel opkomt anders moet hij in de toekomst nog "besneden" worden ook, 
De regelmaat zit er bij dit stel dus helemaal niet in, zodra ze plassen piepen ze en zijn ze klaar wakker, daarbij moesten ze ook nog wennen om alleen te zijn, best wel sneu.

23.07.2010 Helaas zijn twee kittens die begin deze maand gevangen waren overleden. Gelukkig maar dat ze gevangen waren anders hadden ze zeker een akelige dood in de natuur gehad. Het derde katje is namelijk nooit teruggevonden....


22.07.2010 Wat een bijzonder nestje flessenkittens! In 2009 hebben we een record aantal blauw/grijze katjes in de opvang gehad maar geen zoals deze in een erg  

aparte variant van wat ook wel gezegd wordt "muisgrijs". Ze zijn werkelijk schitterend! Nu 3 weken oud en als eendagskitten gevonden zonder moeder. Het zijn echt "vakantiegasten" in het gastgezin want ze komen namelijk vanuit het asiel in Leerdam. Hun huidige pleegmoeder gaat op vakantie dus hebben we aangeboden de zorg over te nemen. Het is alleen maar fijn als je zo kunt samenwerken, we hebben tenslotte maar n doel voor ogen: het welzijn van de dieren. Miranda en Jan kregen het intussen toch al een stuk rustiger met het wel erg zelfstandige kwartetje flessenbaby's (zie de kittenpagina) en Jan zou zich anders maar vreselijk gaan vervelen nu hij de aankomende 3 weken vakantie heeft :-)) Dus is de couveuse weer volop in gebruik en het strakke voedingsschema van kracht!


15.07.2010 Dit zielig kijkende kleine ding is door de dierenambulance binnen gebracht met een blessure aan een achterpootje. Het lijkt erop dat het pootje uit de kom is geweest, maar het katje kan er nog niet op staan. Er is nu met dierenarts Henny Schep een behandelschema opgesteld ter revalidatie. Katten zijn soms net van elastiek en knappen ineens snel op bij een juiste behandeling. We zullen de vooruitgang op de voet volgen. Hij is inmiddels Robbe genoemd.

14.07.2010 Het nieuwe vrouwtje van Jasmijntje junior, Bianca, is verpleegster. Zij verzorgde een terminaal zieke mevrouw wiens laatste wens het was nog eenmaal met een lief klein kittentje te mogen kroelen en spelen. Het lieve lapje werd bij de stervende mevrouw gebracht en bij haar op bed gelegd. Die mevrouw was superblij en Jasmijntje bleef rustig spinnend liggen om gekroeld te worden. Korte tijd later is mevrouw met een kattenpootje in haar hand en het kopje tegen haar gezicht vredig ingeslapen. Haar laatste woorden waren: noem haar Saartje.......en zo gaat zij dus voortaan heten!

14.07.2010 Voordat u dit gaat lezen: geniet eerst even op de kittenpagina van de foto's van babykatjes waarover dit kattenbelletje gaat en die Jan en Miranda onder hun hoede hebben genomen. De ukken beginnen al rond te waggelen en te stoeien. De oortjes die de eerste tijd helemaal aan de zijkant van het kopje staan beginnen nu ook meer rechtop te komen, kortom ze worden steeds meer kat! Volgende week rennen ze vast al dapper mee door het huis met de andere katjes!
Als kleine katjes gedronken hebben bij hun moeder likt zij  niet zonder reden haar kroost schoon, ze masseert met haar tong meteen de buikjes zodat de spijsvertering op gang blijft en de kleintjes goed kunnen poepen. Aan de pleegouders om dit ritueel over te nemen, massage met hun handen dan wel te verstaan ;-)) Want verstopping kan levensgevaarlijk zijn en als dat het geval is meteen naar de dierenarts. Gisteren zat Miranda dus met 4 onrustige piepende kleintjes bij dierenarts van Merwijk die ze vakkundig de verstopping oploste. Volgens Miranda waren het net tubes mosterd die leegliepen hahaha wat gaf dat een enorme shitbende (toepasselijk woord  ;-)) Kittens onder de poep, de hele bende in een daarna stinkende kever en het was gelijk kittenswasjesdag. Maar thuisgekomen waren de kleintjes duidelijk opgelucht en begonnen zelfs voorzichtig weer te stoeien.
De namen van de kittens zijn inmiddels door de aanstaande baasjes veranderd: Pino wordt Yucatan, meneer Aart wordt Morris, Ienieminie wordt Minoes en Tommy wordt Max. De baasjes van Yucatan en Minoes komen overigens elke maandagavond knuffelen en foto's nemen, echt heel leuk!


13,07,2010 Zie hier 3 katjes van ongeveer een week of 8 en 3 katjes van 4 weken, ze zijn vandaag binnen gekomen. Ze zijn gevonden in het veld en afgegeven bij de dierenarts. Gelukkig maar, want twee van hun zusjes hadden het helaas al niet overleefd en lagen er dood naast. Maar deze katjes zijn gered en zullen binnenkort vast en zeker op de kittenpagina komen te staan. Eerst eens bijkomen en groeien en dan op zoek naar een nieuw baasje!

Teddy (21-06-2005 09-07-2010)

13,07,2010

We hebben slechts 4,5 jaar mogen genieten van Teddy. Helaas heeft ze voedsel allergie gekregen en hebben we dit niet kunnen bestrijden. De hele dag jeuk, 24/7, niet kunnen eten wat je lekker vindt, een kap op zodat je niet de bij de jeuk kan, kortom geen leven wat wij voor haar voor ogen hadden.
Overlijden, zelfs van je huisdier, gaat gepaard met clichs maar ze zijn wel waar. Het is voor haar beter zo. We hadden zo graag voor Teddy een leven gewild zoals een goed jaar geleden. Lekker eten, ravotten met Beer, alles wat pootjes heeft najagen en lekker knuffelen met de kinderen, lekker krabben aan de krabpaal, samen met de konijnen in het hok, etc.


 

Gelukkig hebben we heel veel herinneringen aan haar. Maar we missen haar zo ontzettend. Vandaag ontvingen we het bericht dat ze precies 4,5 jaar nadat ze bij ons is gekomen, is gecremeerd.
Petra Crefeld


05.07.2010 Dit zijn de nestgenootjes van het schuwe moppie dat op 2 juli werd gevangen. Deze zijn al net zo bang en blazen en brommen wat af maar zitten vast en zeker na 2 dagen ook lekker bij de andere kittentjes te kroelen op de bank ;-)) En ukkepuk moet er nog gevangen worden. En de moeder natuurlijk!


02.07.2010 In de couveuse bij de Bata4en was een ukkepuk van een kitten net aan het bijkomen van de narcose. Zo klein en nu al een achterpootje geamputeerd! De kleine pechvogel was in een stuk draad blijven hangen dat het pootje helemaal had afgeklemd. Het pootje was helaas niet meer te redden. Maar een kat kan zich gelukkig heel goed redden op 3 poten en dit katje zal, als hij wat groter gegroeid is, gewoon vogels en muizen het leven zuur kunnen maken ;-))
 

02.07.2010 Dit schuwe kleine ding komt net van de vangplaats. Zo klein en dan al zo lelijk doen! Want ze kunnen goed blazen en spugen, hoor! Het is allemaal angst voor die onbekende mensenhanden en stemmen. Maar als het katje een paar dagen de verplichte knuffeltherapie heeft gehad ken je het niet meer terug. Dan blijken ze een heel leuk motortje te hebben dat meteen aan slaat als ze geaaid worden of als ze een lekker bakje voer krijgen. Dan is het katje op de goede weg om een superkatje te worden ;-))


01.07.2010 Hieronder de foto's van tijgertje Dunya en het lapje Daisy, twee katjes uit de opvang die waren geadopteerd door Anita in Leerdam. Afgelopen week, op 26 juni,  kregen we een heel triest bericht van Anita, lees haar mailtje:

Ik wil jullie even op de hoogte stellen dat onze lieve Dunya helaas is aangereden en waarschijnlijk gelijk is overleden. We hebben haar gisteravond in de tuin naast onze hond Vinnie begraven. Vinnie hebben we moeten laten inslapen op de dag dat Dunya terug kwam na 2 weken vermissing in februari. Ik durf geen nieuwe poes te nemen omdat er nu in een half jaar tijd bij ons voor de deur al 3 katten zijn dood gereden. Ik was zo gek op Dunya. Op Daisy ook, maar Dunya liep altijd achter mij aan. Ga ik naar boven gaat zij ook naar boven, was ik in de tuin bezig liep ze ook constant achter me aan. Ik hoop niet dat dit gebeurt met Daisy, dat we in ieder geval nog veel plezier van haar mogen hebben. Ik hoop de volgende keer iets leuks te melden wat we met haar hebben meegemaakt. Zij is nog steeds zo speels, maar wil alleen aangehaald worden als ze dat zelf wil. En ze wordt niet graag opgetild maar ze is toch ook een lieffie.

Vandaag kreeg Bets een huilende Anita aan de telefoon: ook Daisy is aangereden! Zij leeft gelukkig nog maar haar kaak bleek gebroken te zijn en ze had een hoop kneuzingen :-( Met antibiotica en veel pijnstilling moet het weer goed gaan komen. Vreselijk, vreselijk, zulke berichten, je krijgt er tranen van in je ogen. Anita heel veel sterkte gewenst!


25.06.2010 Nog maar even wat foto's van de pasgeboren kittens, wat een lekkere schatten zijn het toch weer.


24.06.2010 Vorige week brak er brand uit bij een gezin met een groot aantal huisdieren, waaronder een aantal volwassen katten en kittens. Niemand raakte gewond gelukkig maar mensen en dieren konden niet terug naar de beschadigde woning. Daarom werd snel opvang geregeld door Dierenbescherming Rivierenland voor 4 kittens van 6 weken en 4 volwassen katten, waaronder een hoogzwangere poes. Afgelopen maandag is deze mooie schildpadpoes bevallen van 4 prachtige kittens.

23.06.2010 Verrassing! Tijdens de sterilisatie gisteren van een poes werd ontdekt dat haar baarmoeder bezet was door 4 levensvatbare kittens!  Door omstandigheden konden de kittens niet bij hun moeder blijven dus worden ze nu met een flesje groot gebracht. De cyper heet Max (en is reeds gereserveerd!), het overwegend witte katje heet Meneer Aart, het zwart witte poesje is Ienieminie en en het zwart witte katertje heet Pino.  De start van de voedingen verliep de eerste uren moeizaam maar nu al laten ze zich op vaste tijden horen, elke anderhalf uur, dus de regelmaat zit er al lekker in.


18.06.2010 Een ontzettend triest bericht van onze collega Geery die een opvang in Druten heeft: haar mooie witte maar dove opvangpoes Annie is uit huis ontsnapt en nog geen 10 minuten later aangereden door de buurman. Ten gevolge daarvan is Annie overleden. Annie heeft 4 jaar een heel fijn leven gehad bij Geery en zal heel erg door haar gemist worden. Heel veel sterkte Geery!


14.06.2010 Op de kittenpagina staan schattige foto's van de kittens van Kitty. Het zijn de eerste kittens die de opvang dit jaar gaan verlaten. Het zijn alle drie enorme knuffelkatjes en gewend aan honden. Gauw gaan kijken dus op de kittenpagina!


11.06.2010 Vandaag ontvingen we het trieste bericht  dat Rocky, de schuwe poes die een mooi plekje in Maurik had gevonden samen met Noya,  is verongelukt  onder een stapel hout.


09.06.2010 Vorig jaar in kreeg de schuwe rode poes Doortje een nestje kittens in de opvang. Pippi, zoals wij haar hadden genoemd, bleek een uitstekende moeder te zijn voor haar kroost, zo lief dat zij zelfs nog 2 vreemde kittens adopteerde en grootbracht. Het donkere kleintje op de foto is namelijk niet haar eigen kind. Nadat haar taak als moeder er op zat is zij gesteriliseerd en terug gegaan naar haar oorspronkelijke eigenaren. En hoewel Doortje aanvankelijk dus geen aaibare poes was (ook niet in de opvang) is zij helemaal veranderd nu zij weer thuis is en wil nu niets liever dan aangehaald worden. Op de rechtse foto is te zien wat een lekkere dikke theemuts het is geworden ;-)


Op de kittenpagina nieuwe foto's van de kittens van Mamma Mia. Het valt niet mee om deze donkere pakketjes goed op de foto te krijgen. Zo is het bijna niet te zien dat op de tweede foto het katje rechts het schildpadje is terwijl ze in het echt heel mooi zwart meisje met rode vlekjes is. In werkelijkheid is ze dus veel mooier ;-))


Vandaag 25.05.2010 heeft moederpoes Misty het leven geschonken aan maar liefst 5 kittens! Twee ervan zijn overwegend rood, drie kittens zijn rood met wit net zoals hun moeder. Het zijn waarschijnlijk 3 jongens en 2 meisjes. Misty heeft de bevalling goed doorstaan en is een erg zorgzame moederpoes voor haar kroost.

 18.05.2010 De kids van Mamma Mia hebben inmiddels de 200 grams grens aan gewicht doorbroken en de oogjes zijn open!


 15.05.2010 Het gaat geweldig goed met Mamma Mia en haar kroost. Ze groeien voorspoedig en moeders is erg zorgzaam. Zes kittens verzorgen is een heel karwei en moeders heeft dan ook een geweldige eetlust. Elk bakje wat voor haar neus gezet wordt gaat schoon leeg. Jammer dat ze niet geaaid kan worden, daarom wordt veel aandacht aan haar kittens besteed. Die moeten natuurlijk wel weten wat mensengeur is en dat het fijn is om geknuffeld te worden. Dus worden ze dagelijks een paar keer van hun bedje gelicht om geaaid en gekroeld te worden terwijl moeders in een ander gedeelte van het hokje lekker zit te smikkelen.


 Op 10.05.2010 zouden er weer diverse volwassen katten geholpen gaan worden. Staan we voor het hok om de slachtoffers voor te bereiden en ja hoor daar zat kennelijk nog meer leven in dan we dachten! Deze dame hiernaast had het leven geschonken aan 4 kittens. In de loop van de dag kwamen er nog eens 2 bij! Ongelofelijk h zo groot gezin, op de foto moet Mamma Mia er wel een beetje om glimlachen lijkt het wel. Het is 1 grote kluwen van rattenstaartjes en gemurmel zoals pasgeboren kittens doen. Moeders is geregeld bij de voerbak te vinden want zo'n groot nest vergt veel energie. Onnodig te vertellen dat moeder en kids het geweldig maken.


09.05.2010: Een heel naar bericht uit Arkel: 1 van het kwartetje, natuurlijk de meest ondernemende tante is op onderzoek uitgegaan en is aangereden door een auto. Op slag dood! Loes en Alfred waren natuurlijk heel verdrietig, waarom doen katten dat toch h? Ze hadden daar werkelijk een paradijsje om in te leven en dan toch weer het gevaar opzoeken! Maar ja, je doet er zo weinig tegen en een kat voor altijd opsluiten is ook zo wat. Sonja komt notabene van een vangplek langs een erg drukke straat waar ze al tig keren aangereden had kunnen worden, terwijl hun vorige eigenaren het niets kon schelen. We zullen er wel nooit achter komen wat er in een kattenkopje omgaat. Maar ondertussen zitten Loes en Alfred wel met het verdriet. Sterkte mensen, we leven erg met jullie mee :-(


06.05.2010: Deze geweldig dikke dame, daarom maar meteen Rita Corrita genaamd, hebben Bets en Lyda vanmiddag gevangen in een tuinhuisje, ze had toen net 3 kittens gekregen. Het was geen makkelijke poes, maar ja, wat wil je, net 3 kids op de wereld gezet in een vreemde ruimte.  Met enige tegenzin is ze toch maar de vangkooi ingelopen met haar dikke schommelbuik en vervolgens heeft ze bij Bets een rustig plekje in de opvang gekregen om van de situatie te bekomen. Dat plekje beviel haar kennelijk want even later werd nummer 4 geboren!
Wie weet volgen er meer gezien haar enorme buikomvang! PS het is bij 4 gebleven gelukkig ;-))

28.04.2010: Een melding uit Beesd: op een industrieterrein lopen ongeveer 6 verwilderde volwassen katten, of we die willen komen vangen en laten helpen, mogen allemaal terug. Deze mensen zijn zo ontzettend blij met onze toezegging voor hulp en het brengen van vangmateriaal dat ze ons werkelijk overstelpen met kattenvoer, speeltjes, bedjes enz. Ongelofelijk aardige mensen! Voorlopig zijn er al 3 katten gevangen die volgende week worden geholpen.


Nog meer lieve plaatjes van de kittens, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Links boven de kittens van Kitty op 29 april. Ze wegen hier al 270 gram! Kattenmoeders zijn bewezen supermoeders! Foto's 2 en 3 de kleintjes van Jasmijntje, hier ongeveer 10 dagen oud. Bij hun geboorte woog het lapje 100 gram, het cypertje, een katertje, 108 gram. Na een week waren ze 110 gram aangekomen. Op de laatste foto van 29 april weegt het lapje 400 gram en het cypertje 360 gram. 


Op de linker foto zijn de kittens van Kitty na 3 dagen herenigd met hun moeder. Rechts de hele familie een week later. Blijkbaar had Kitty even een time-out nodig om te bekomen van haar keizersnede. Kitty is een boerderijpoes en het is maar de vraag of zij en haar kittens een natuurlijke bevalling zouden hebben overleefd in de "vrije" natuur. Kitty kwam op 25 maart in de opvang. Omdat ze vanaf ongeveer de 10de april vloeide maar de bevalling niet echt op gang kwam besloot de dierenarts  de kittens te halen. Ze had 4 kittens bij zich maar 1 katje bleek te zwak en is kort na de geboorte overleden. De 3 andere schatjes wogen bij de geboorte ongeveer 100 gram, maar vielen de eerste dagen ongeveer 15 gram af. Na 3 dagen kon Kitty gelukkig weer de zorg overnemen en een week later wogen ze al 150 gram.


Op 23 april zijn twee van de laatste schuwe katten van 2009 naar hun nieuwe tehuis in Maurik gegaan. Rechts het inladen van de ren waar ze minstens 14 dagen in gaan bivakkeren. De broertjes en zusjes van Rocky (de cyper rechts op de foto) zijn succesvol geplaatst als huiskatje maar bij Rocky viel het kwartje niet. Ze is erg sociaal met andere katten maar zich laten aaien door mensen doet ze niet. Rocky is samen met Roy verhuisd. Roy is het broertje van Noya dat met 3 andere katten in Arkel is gaan wonen. Zowel Noya als Roy werden eigenlijk te laat gevangen, hadden al teveel tijd zonder mensen doorgebracht. Zoals we hebben kunnen lezen laat Noya zich inmiddels van haar beste kant zien, wie weet krijgt Roy ook zoveel vertrouwen in zijn nieuwe baasjes dat hij ook wat socialer wordt. Ruimte en het vrije leven en geduldige baasje zijn ideale voorwaarden voor deze katten!


Op 13 april is het tweede nestje kittens geboren! Ook dit nestje, ditmaal van 3 kittens, is met een keizersnee gehaald. Moeder Kitty was nadat ze uit narcose kwam nogal apatisch en het scheen helemaal aan haar voorbij te gaan dat ze moeder was geworden. Gelukkig schoot Jasmijntje, het lapje te hulp! Met een extra flesje van Bets en moederlijke verzorging van Jasmijntje hebben de kittens het gered. Moeder Kitty heeft nog een spuit van de dierenarts gekregen om de melkgift op gang te brengen, hetgeen lukte! En tevens ontwaakte ze ook meteen uit haar boze droom want toen ze haar kittens hoorde piepen nam zij de zorg van Jasmijntje meteen weer over. Kitty blijkt ook een geweldige moeder te zijn!

  Op foto links een kitten van Kitty, foto rechts de 5 kittens bij elkaar. Boven en onder liggen de twee kittens van Jasmijntje, eerder geboren en duidelijk groter. Er tussenin het minigrut van Kitty. Maar ze groeien allemaal als kool gelukkig. Het is een feest om te zien hoe zorgzaam beide moeders omgaan met hun kinderen en ook bij elkaar komen buurten om elkaars kroost te bewonderen.


 Op zondag 11 april zijn de eerste kittens van het seizoen geboren! Moeder Jasmijntje, een mooie lapjespoes,  kreeg haar 2 kinderen via een keizersnede onder de vakkundige handen van dierenarts Marieke van Merwijk uit Haaften. De foto's zijn gemaakt door Leo van Merwijk.

foto 1: de buik wordt geopend en op foto 2: de katjes worden zichtbaar in de baarmoeder

Foto 3: de vliezen worden voorzichtig open geknipt en op foto 4: worden de kittens "gehaald"

Foto 5: even uithijgen op een warme handdoek en daarna op foto 6: in de couveuse

Foto 7: in de couveuse is het lekker warm voor de natte pakketjes, op foto 8: lekker droogwrijven met een warme handdoek

Foto 9: de vermoeide jasmijntje is weer wakker na haar keizersnede en sterilisatie, op foto10: een tevreden Marieke!

Foto 11 en 12: de tweeling is resp. 1 en 2 dagen oud en Jasmijntje is een wereldmoeder!


10.04.2010: Iemand heeft eens uitgerekend dat n vruchtbaar kattenpaar in 10 jaar tijd een nageslacht kan produceren van een half miljoen, dus 500.000 nakomelingen! Dat verbaast ons niets want tegenwoordig krijgen poezen behoorlijk grote nesten waarin uiteraard weer dochters zitten die ook grote nesten kunnen krijgen als we ze hun gang laten gaan, enzovoort enzovoort. Katten kunnen niet optellen maar wel vermenigvuldigen, dat is een groot probleem. Onderstaand filmpje zet hopelijk mensen met een vruchtbare kat aan tot een bezoekje aan de dierenarts, dus laat het aan zoveel mogelijk mensen zien en stuur het door aan alle kattenliefhebbers!

voorlichting voor kattenbaasjes


08.04.2010: Het kittenseizoen zit er weer aan te komen, de eerste drachtige moederpoezen zijn al gevangen. We hebben dit jaar zelfs een wachtlijstje aan moeten leggen omdat er zoveel enthousiaste mensen zich al vroeg in het jaar meldden voor een Superkatje. Dus als de eerste kittens geboren worden, zullen deze al bij voorbaat een baasje hebben. Aanmelden kan nog steeds bij Bets van Hoorn via de email: bets@zwerfkatrivierenland.nl of u kunt haar bellen 06-10785256.


06.04.2010: Anneke uit Lisse had de bakerpraatjespagina gelezen op de site en mailde: "Ik ben blij met de tips want ik ging er ook van uit dat alle rode katten katers waren. Ik ben dus weer wat wijzer geworden. Vooral het laatste bakerpraatje is leuk: dat die mevrouw denkt dat haar beestjes nooit kleintjes krijgen omdat ze HET nooit doen hahaha..wat naef! maar wel lief van haar dat ze de katten te eten geeft :-))"
Kent u nog een bakerpraatje over katten, mail het naar bets@superkatten.nl04.04.2010: Als je toch op zoek bent naar een leuk knaagdier zoals een konijn of een cavia ga dan niet meteen naar een dierenwinkel maar kijk  eens rond op deze site: www.stichtingkleingeluk.nl Het is een opvang in Zetten waar hele leuke knagende afstandsdieren worden aangeboden. Ze worden keurig gent en de mannen gecastreerd zodat zij zonder probleem bij een vrouwelijke soortgenoot kunnen gaan wonen. Helaas worden nog te veel knaagdieren alleen gehouden terwijl ze zoveel behoefte hebben aan gezelschap. Donateur worden kan ook, elke bijdrage is welkom om de kosten te kunnen dekken. Een aanrader, deze stichting!01.04.2010: Vandaag een paar zakken kittenbrok gekregen van Van Westrienen aan de Molenstraat in Est, een hele mooie en leuke boerenwinkel waar echt van alles te koop is www.westrienen.nl/ . Hartelijk bedankt namens de kittens die eraan zitten te komen!


28.03.2010: De  allereerste boerenzwaluw is gesignaleerd boven de Betuwe! Ten opzichte van vorig jaar ongeveer 14 dagen vroeger, ongelofelijk!  Deze verkenner heeft ook de paardenstal al genspecteerd waar jaarlijks vele boerenzwaluwen nestelen tussen de H-balken. Het wachten is op de rest van de familie en dan kan het nestjes maken van klei beginnen.


  25.03.2010: Dierenartsen Leo en Marieke van Merwijk uit Haaften hebben een heel aparte hobby: het fokken en tentoonstellen van Alpaca's. Deze mooie jongen hiernaast werd afgelopen weekend internationaal kampioen dankzij zijn geweldige bouw en wolkwaliteit. Proficiat Leo en Marieke!! Vooral zijn kwalificering vanwege de wolkwaliteit is bijzonder. Leo en Marieke hebben inmiddels een 30-tal Alpaca's in allerlei kleuren bij huis lopen. Ze zien eruit als een knuffelbeer en velen zijn dat ook. Het houden van deze dieren vergt wel de nodige kennis vooraf.

Leo en Marieke geven gratis advies bij aankoop of gezondheidsproblemen van Alpaca's. U kunt hen bereiken op werkdagen op: 0418-591302.


24 maart 2010: Bijna 3 maanden zijn er alweer om van dit jaar 2010. In die 3 maanden zijn maar liefst 60 volwassen katten gevangen, de meesten konden gelukkig terug naar hun eigenaar. Voor enkele volwassen huiskatten zoeken we nog een nieuw tehuis, binnenkort zullen ze te zien zijn op de oudere jongeren pagina.
Heel goed nieuws is dat we ook veel katten die geboren waren in 2009 de afgelopen  3 maanden hebben kunnen herplaatsen. Zowel gesocialiseerde huiskatjes als schuwe ex-zwerfkatten! In totaal hebben 40 katten een nieuw tehuis gevonden. Op de geplaatst pagina 2010 zijn hele leuke updates over hen te lezen.


###In memoriam: Mowz###

Beste Lyda
Het is al weer even geleden, maar je herinnert je misschien Mowz nog wel. De magere zwerfkitten, die we bij jullie vandaan hebben en die bij ons mocht uitgroeien tot een stoere en sterke kat. Mowz is vorige week donderdag aangereden en helaas hebben we hem moeten laten inslapen. Hij was nog maar vijfenhalf jaar oud en we hadden nog veel langer van hem willen genieten.
Niet zo'n leuk bericht dus, maar we vonden dat we het jullie toch moesten laten weten. We hebben nog een recente foto van hem bij deze mail gedaan.
Groeten van Marille, Erik, Mats en Suzanne.

21 maart 2010: het is eindelijk lente! Wat een heerlijk gevoel! Deze katten vinden het kennelijk ook zalig, zo tussen de bloemetjes. De kat rechts is Max, 5 jaar geleden gevangen in een grote opslag van kattenvoer. Slimme kat! had zich daar op laten sluiten ;-)) Max woont met Speedy samen in Dordrecht.
Voor nog meer lentegevoel ga naar www.beleefdelente.nl en zie hoe diverse vogels druk in de weer zijn in hun nestkasten. 
  Wij vragen de winkels die dierenvoeding verkopen in de buurt nog weleens om gratis kattenvoer voor onze opvangkatten. Deze keer was De Welkoop op het Van Voordenpark in Zaltbommel zo aardig om een aantal zakken mee te geven aan Miranda (zie foto), in ruil voor bananenbroodjes voor het personeel  ;-)) En dit is niet de eerste keer dat we voer krijgen van de Welkoop uit Zaltbommel.  We zijn echt enorm blij met zulke gulle gevers! Hartstikke bedankt! Alle voer is welkom want we hebben elk hoogseizoen veel kattenbekjes te vullen.

09.03.10: een telefoontje van meneer de Ruiter, een alleenstaande heer, die vorig jaar een lieve huiskat heeft geadopteerd. Hij had al twee theemutsen en deze 3de paste er helemaal bij. Meneer woonde een paar jaar geleden nog in Friesland, verhuisde naar de Betuwe en kreeg heimwee, dus is hij, mt de poezen uiteraard, voorgoed vertrokken naar het hoge noorden. De dames hebben daar een nieuwe krabpaal gekregen, die hadden het meteen goed naar de zin op het nieuwe adres.05.03.10: Even gebeld met de nieuwe baasjes van Alexa en Max die nu op een schapenboerderij wonen maar voorlopig in een dichte ren zitten om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Volgens mevrouw eten ze prima en zijn ze erg nieuwsgierig wat er om hen hen gebeurt. En er gebeurt nu elke dag wel wat want het is lammertjestijd. De katten weten ook al meteen als mevrouw ze komt verwennen met een plakje worst. Ondertussen zit de huiskat aan de andere kant van de ren de nieuwkomers te observeren (katten kunnen zo lekker indringend staren naar elkaar!) maar echt ruzie is er nog niet geweest. Onze opvangkatjes zijn gelukkig gewend met een groepje soortgenoten samen te leven, dus van hun kant zal het geen problemen geven. Misschien later wat rangordeprobleempjes, maar ach, ze hebben de ruimte in de schapenschuur dus iedereen zal er zijn eigen plekje vast wel vinden als ze over een tijdje uit hun ren mogen.


04.03.10: Zo op het oog schiet het niet erg op met de lente, maar op een zonnige dag is het verbazingwekkend hoe druk de vogels alweer in de weer zijn. Op zoek naar een partner of zelfs een nestgelegenheid, sommigen hebben ineens het hoogste woord. Sinds een paar jaar zijn de gedragingen van diverse vogelparen en hun jongen op de voet te volgen via de site van Vogelbescherming Nederland. Dankzij  webcams die zowel binnen als buiten de broedkasten zijn bevestigd kunnen de vogels ongestoord live gevolgd worden. U hoeft werkelijk niets te missen want dagelijkse en nachtelijke hoogtepunten zijn dankzij korte filmpjes terug te zien. Werkelijk unieke en vaak ontroerende beelden. Er zijn commentaren te lezen van vogelkenners en u kunt zelfs deelnemen aan het forum over uw favoriete vogelpaar. Sinds een paar dagen zijn er al korte filmpjes te zien op www.beleefdelente.nl van broedparen die de nestkasten reeds aan het inspecteren zijn. Zeker weten dat deze link in uw favorieten terecht komt! Vorig jaar hebben maar liefst 900.000 bezoekers het wel en wee gevolgd!


03.03.10: Voor Mara en een ander lief poesje Miesje is een nieuw tehuis gevonden, ze gaan gezellig saampjes verhuizen over een weekje. Miesje is namelijk nog herstellende van haar sterilisatie.


02.03.2010: En zo zijn er alweer 2 maanden voorbij van het jaar 2010. Vanaf 1 januari zijn er inmiddels zo'n 40 verwilderde katten gevangen. Het vangteam in de omgeving van Druten heeft het echt waanzinnig druk! Het zijn voornamelijk volwassen katten die aankomend voorjaar gelukkig niet meer voor nageslacht kunnen zorgen.


26.02.10: Zwarte Bliksem van Els heeft er een beeldschone vriendin bij gekregen. Oordeelt u zelf. Een oosterse dame met een bijpassende naam: Mie An. Ze is 4 jaar en kon het meteen enorm goed vinden met Bliksem en Bliksem met haar. Wat ontzettend jammer toch dat er zoveel vooroordelen bestaan over "oudere " katten. Vooral dat ze zich slecht aanpassen in een nieuwe gezinsituatie is een hardnekkig misverstand. Want in de meeste gevallen gaat het gewoon wl goed!


25.02.10: We hebben weer nieuwe aanvragen voor verlegen schatjes schatjes gekregen. Het zou echt fijn zijn als ze allemaal onderdak hebben nog voordat het nieuwe kittenseizoen aanbreekt. Collin en Sientje zijn gereserveerd voor Els die in januari Bliksem als huiskat adopteerde. Collin en Sientje gaan wonen op een sjiek paardenpension, wat een buitenkans! Sientje is op moment aan het herstellen van een ontstoken oogje, niks ernstigs maar we willen haar natuurlijk wel de beste start geven.


22.02.2010: Vorig jaar, midden in de zomer, werden een aantal hele kleine katjes gevonden op een kerkhof. Ze waren werkelijk bezaaid met kanjers van vlooien! Op de foto links een kleintje dat net een ontvlooiingsbeurt heeft gehad en ervan ligt bij te komen. Alle zwarte puntjes er om heen (klik op de foto voor een vergroting) zijn dode vlooien. Op de rechterfoto wat er achter bleef in de wasbak ......nog een wonder dat deze kittens het overleefd hebben want een ernstige vlooienplaag kan een kitten fataal worden dankzij bloedarmoede.


20.02.10: Gisteren zijn twee schuwe katjes verhuist naar aardige mensen in het buitengebied die van hun pensioen genieten. Mevrouw is dol op katten en meneer heeft als hobby schapen. Dus komt de ren waarin Alexa en Max een paar weken moeten gaan wennen in de schapenstal te staan. Nu nog vrij leeg, maar men is al bezig de schapenhokjes op te bouwen waar de schapen in kunnen gaan lammeren. De eerste lammetjes worden volgende week verwacht.


19.02.2010: Weer twee boerderijpoesjes die niet meer voor nageslacht kunnen zorgen, geweldig! Even gebeld met de boer en het ging allemaal prima met de poesjes.


18.02.2010: Mond op mondreclame helpt! Want de boer waar onderstaand verhaaltje over ging bleek een kennis te zijn van een boer waar zo'n 2 jaar geleden 16 katten werden gevangen. Deze katten hadden en hebben nog steeds een heerlijk leven op de boerderij daar. Het komt nogal eens voor dat we erg zielige en zieke katten aantreffen op een boerderij, meestal door verwaarlozing en inteelt. Maar niet bij deze boeren waar de katten volop brokjes krijgen. Met als gevolg weleens vreemde aanlopers die aanschuiven en blijven hangen (geef ze eens ongelijk) Dus  binnenkort weer even terug om een lapjespoes te vangen voordat ze voor nageslacht zorgt.


16.02.2010: Vandaag belde een veehouder dat hij graag zijn 4 poezen wil laten helpen, hij voorzag een invasie van jonge katjes deze aankomende zomer. Kijk! Met zulke telefoontjes zijn we echt superblij! Gelijk de volgende dag een afspraak gemaakt bij de dierenarts, de dames kunnen deze week 2 aan 2 terecht voor sterilisatie. Meteen even vervoerskooitjes afgezet op de boerderij, want de boer brengt en haalt zelf zijn katten naar en van de dierenarts. Een makkie voor ons ;-))


13.02.2010:  Fientje vindt dat deze winter lang genoeg heeft geduurd! Ze heeft een heerlijk plekje onder een palmboom gevonden, om weg te soezen en alvast te dromen van de warmte van een voorjaarszonnetje. Slimme kat!
(Fientje is de poes van Rob en Nel die de schuwe katten naar hun nieuwe buitenhuis brengen, daar de ren opbouwen en later weer afbreken en ophalen)

11.02.2010: Reacties zijn er inderdaad gekomen! Zie de pagina van de verlegen schatjes, een aantal van deze prachtkatten is al gereserveerd!


10.02.2010: In 2009 hebben we zo'n 170 kittens in de opvang gehad, allemaal kinderen van in elk geval schuwe moederpoezen. Rond de leeftijd van 5 weken kan het grut aan vast voedsel beginnen, dan gaan ze soms ook aan de wandel met moederpoes. Vaak het tijdstip waarop  ze opgemerkt en gemeld worden gelukkig. Als de katjes verder zonder menselijk contact opgroeien is het soms moeilijker om een kitten te socialiseren.  Moeilijker, maar niet onmogelijk. Het komt ook voor dat in een nestje van 4 katjes er bij 1 kitten het kwartje niet wil vallen en 3 met vlag en wimpel slagen voor hun huiskatjesbrevet. Hoe dat kan is niet helder. Maar niet getreurd, voor deze verlegen kattenbeesten wordt naar een tehuis in het buitengebied gezocht. En nog nu toe ook gevonden. Vorig jaar hebben maar liefst 24 schuwe katten onderdak gekregen bij een manege, een schapen- en rundveeboerderij en een aantal particulieren die genoeg ruimte kunnen bieden. Laten we hopen dat dat in 2010 ook weer gaat lukken. Er is eerder deze week een persbericht voor de plaatselijke kranten de deur uitgegaan. We zijn benieuwd naar de reacties!


09.02.2010: Binnenkort, rond 14 februari,  gaan bij veel dierenartsenpraktijken de Valentijnsacties weer van start. Grijp die kans en laat uw poes of kater met korting steriliseren of castreren want er zijn al meer dan genoeg katten! Er worden meer katten geboren dan er baasjes voor zijn, de asielen zitten overvol, het is gewoon te gek voor woorden! Overweegt u tch om uw poes moeder te laten worden,  kijkt u dan eerst eens op de site www.leukeennestje.nl  Kom mensen, denk na en maak vandaag nog een afspraak bij uw dierenarts!


                                                         


05.02.2010: Het was een hele drukke week waarin hard is gewerkt om onze schatjes aan een fijn tehuis te helpen! We kunnen de vlag uitsteken want alle katjes die in het gastgezin van Miranda en Jan zaten hebben een baasje gevonden en ook Samson die bij Bets zat is verhuist en wel helemaal naar naar Apeldoorn. Miranda en Jan hebben ook honden en hun kattenkinderen zijn dus helemaal gewend aan een hond die lief met katten kan omgaan. Zij hadden bezoek van een aspirant baasje die voor de zekerheid de eigen hond had meegenomen. De kennismaking verliep helemaal naar wens ;-))
Het is overigens wel opvallend dat de mensen die een superkatje adopteren er heel bewust voor gekozen hebben om een ex-zwervertje een fijn tehuis te bieden. En men is ook heel blij dat de katjes zo goed gesocialiseerd zijn in het gastgezin zodat ze na enige gewenning ook gewoon mee kunnen draaien in het nieuwe gezin. Binnenkort dus weer superkatjespost op de geplaatst-pagina!


03.02.2010: Zoals eerder al gemeld is er sinds begin dit jaar een statistiek gekoppeld aan de site. Het is heel leuk om te zien dat in januari meer dan 600 keer de superkatten bezocht zijn. En vaak met hele leuke resultaten want Bets krijgt bijna elke dag wel een telefoontje met de vraag of er nog een superkatje beschikbaar is. Tot nu toe allemaal belletjes uit Nederland maar van de statistiek is af te lezen we ook in februari bezoekers uit andere werelddelen hebben zoals Australi, Israel en de USA. Grappig!


31.01.2010: Boerderij Het Gagelgat van Stichting de Paardenkamp in Soest, rusthuis voor oude paarden, is uitgekozen om deel te nemen aan het nieuwe SBS6 televisieprogramma "Het mooiste pand van Nederland"!  In dit programma strijden 16 monumentale panden om een restauratiebudget van 1 miljoen  euro.  De stichting zou in de stallen op de boerderij en de weilanden er omheen graag ruimte bieden aan 3 extra groepen paarden. En er zullen uiteraard nog veel meer wensen gerealiseerd kunnen worden met dat miljoen! De eerste SBS6-uitzending die 2 uur gaat duren is op 17 februari a.s. om 20.30 uur, daarna wekelijks op woensdagavond het vervolg. Op 14 april is de finale, een live-uitzending, waarin gestemd kan worden door het publiek. Kijk voor meer informatie op de www.paardenkamp.nl27.01.2010: Even iets uit het archief. In 2007 waren een aantal aanlopertjes gevangen op n adres. Lente 2008 dook bovenstaand lapjeskatje Loedertje op.  Bij navraag in de buurt bleek ze natuurlijk weer van niemand te zijn. Aangezien een lapje doorgaans erg vruchtbaar is was het zaak haar zo snel mogelijk te vangen om te voorkomen dat er weer onnodig een nestje katten op de wereld gezet zou worden. Maar ja, Loedertje had geen haast, was elke dag present voor het natje en het droogje maar dacht er eenvoudig niet over de vangkooi in te lopen. Zo bij elkaar zat Lyda een maand of 5 in de auto op de oprit alle bekende ontspanningsoefeningen te doen in de trant van: "geduld is een schone zaak"en "de aanhouder wint" en "wie het laatst lacht lacht het best". Het heeft geholpen. Loedertje is later samen met een maatje een paar weken later als buitenkat geplaatst op een aardbeienkwekerij in de buurt.


26.01.2010: Een waarschuwing voor iedereen die regelmatig mt hond in het Lingebos komt. Vanaf half januari zijn in het Lingebos in Vuren namelijk 3 honden vergiftigd. En hond overleed binnen 10 minuten na het eten van giftig aas, 2 andere honden konden door tussenkomst van een dierenarts nog net op tijd gered worden. Het Lingebos is een populaire en dus drukbezochte uitlaatplaats in onze regio en dat wordt kennelijk niet door iedereen gewaardeerd!  De politie is bezig met een onderzoek naar de dader(s) en zoekt mensen die misschien iets hebben opgemerkt. Het kleinste detail kan belangrijk zijn! Help die dierenbeulen te vinden en bel met het politieteam in Geldermalsen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 via Meld Misdaad Anoniem


 Deze hongerige egel rechts kwam in een najaar aan de deur om zich tegoed te doen aan een bakje kattenvoer. Chippy de kat keek over de rand van de emmer mee wie daar nu wel zo vreselijk aan het smakken was (egels kunnen namelijk heel luidruchtig eten). In Engeland is een nieuwe koorts uitgebroken: de trendy vrouwtjes van de tot modeaccessoire gepimpte chihuahua's hebben zich nu gestort op de Afrikaanse Pygmee-egel. Deze diertjes passen in je handpalm en zien er erg aaibaar uit. Ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar dus te matchen bij kleding, make-up en handtas. Te gek voor woorden!


   24.01.10: De nieuwjaarsreceptie van de Dierenbescherming was vandaag erg gezellig en druk bezocht. Erg leuk om andere vrijwilligers/gastgezinnen weer eens te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.


  20.01.2010: Er is een wonder geschiedt: Vermiste kater Disco uit Tiel is teruggevonden in Geldermalsen!


  19.01.2010: Onze vaste leverancier van kattenblikjes Ton komt zomaar 180 flesjes kattenmelk brengen, gratis!! Bedankt Ton, je bent een kanjer!


18.01.2010: Vandaag is kater Dirk (zie 13.01)voor een check-up naar de dierenarts gebracht. Hij moest vanwege n of meerdere teken onder narcose en er zou meteen gekeken worden of ie al gecastreerd was. Binnen een half uur kwam er al een telefoontje van Mandy de assistente: Dirk zijn tandvlees, huid en oogwit zagen geel, wat duidt op een leveraandoening. Hij bleek ook nog niet gecastreerd. Dan gaan bij velen de alarmbellen rinkelen: hij zal toch niet ook met kattenaids besmet zijn? Helaas bleek hij bij de test positief, wat een domper!

Aidskatten hebben een wankele toekomstverwachting, door hun slechte afweer lopen ze snel andere infecties op die je terug ziet in ontstoken tandvlees of vachtproblemen. De leveraandoening alleen van Dirk was wellicht te verhelpen geweest. Nu hij ook besmet bleek te zijn met aids was zijn kans op een normaal leven in het buitengebied erg verkleind, eigenlijk onmogelijk geworden. Hij is rustig en zacht ingeslapen. Bijgaand een foto van Dirk van een jaar geleden.


  16.01.2010: Helemaal geweldig! Sita, de lieve schildpad heeft na lang wachten een baasje gevonden. Ze was er ook echt aan toe, de schat. We kijken uit naar een update uit Nieuwegein!!


  15.01.2010: Kater Max (verlegen schatje) is vandaag gecastreerd, hij kreeg wel erg veel belangstelling voor het vrouwelijk schoon!


13.01.2010: Vandaag is een schuwe kater opgehaald die na een jaar weer voor de deur zat bij een mevrouw. Vanwege de vrieskou zocht hij onderdak, slim beest, maar helaas was de kat des huizes het er niet mee eens. Kater Dirk is met kipfilet in huis (heel apart dus) de kattenval ingelokt, dat was zo gepiept. Hij heeft namelijk enkele teken waarvoor hij sowieso naar de dierenarts moet binnenkort. Hij laat zich niet aanhalen dus dat zal met een roesje moeten gebeuren. Dat wordt er meteen gekeken of hij wel gecastreerd is, of hij schone oren heeft etc.


  12.01.2010: Twee dagen geleden kreeg Samson een nieuw baasje. En een nieuw vriendje want er woonde al een kat. Helaas konden die twee niet goed genoeg met elkaar overweg en is Samson al na 2 dagen teruggebracht. Ook dat kan weleens gebeuren, gelukkig zelden maar toch. Katten en mensen moeten wel goed met elkaar kunnen opschieten en als het niet klikt is dat jammer. Dus Samson is opnieuw op zoek naar rookvrije baasjes!


  06.01.2010: Op 3 januari schreef een verdrietige Els uit Nederhorst den Berg een mailtje dat haar katje van 7 maanden ten gevolge van een complicatie na sterilisatie heel plotseling was overleden. Het diertje had een acute ontsteking aan de alvleesklier en dat werd haar fataal. Els schreef dat ze nu op zoek was naar 2 kleine kittens om de leegte op te vullen, het liefst zwart/wit of zwart. Bets adviseerde haar tijdens een telefoongesprek eens op de site naar Bliksem te kijken, een mooie zwarte kater. Els heeft meteen een kijkafspraak gemaakt  met Imke de gastouder, viel als een blok voor die zwarte panter en een dag later lag meneer al languit bij haar op de bank ;-)) Lees ook de hartverwarmende update van Els op de geplaatst pagina.
Els is paardenliefhebster en woont bij een paardenpension waar in de stallen bovendien nog plaats is voor twee verlegen schatjes! Over een paar weekjes, als het weer wat beter is geworden zullen er dus nog twee bofkonten richting het Gooi gaan verhuizen. En vandaag kregen ng 3 tamme katten die in de opvang omgeving Druten zaten een nieuw baasje. Wat een geweldig begin van het nieuwe jaar!


  05.01.2010: Sinds 1 januari van dit jaar zit er ook een uitgebreide teller op de superkattensite.  Het is niet alleen leuk om te zien hoeveel mensen er een bezoekje brengen maar ook waar ze vandaan komen. Het is niet te geloven, maar er zijn niet alleen bezoekers uit de ons omringende landen maar zelfs uit de USA, Israel en Japan!


  04.01.2010: Wat is dit in vredesnaam! zult u denken. Links op de foto ziet u een canvas krabplankje in de vorm van een muis aan de muur hangen,dat ziet er nog redelijk uit. Maar rechts ervan ziet u de klimpaal van 2 meter hoog die finaal aan gort en rijp voor de vuilstort is dankzij de horde

katjes die in de opvang hebben gezeten het afgelopen jaar. Wat hebben die rakkers een plezier gehad van dat ding! We maken de klimpaal elk jaar zelf van een lege rol van vloerbedekking die over een metalen meer dan 2 meter hoge stang geschoven is en op een vierpoot staat. Om die lege rol plakken en nieten we een stevige vloerbedekking. Vanwege het feit dat de kittens in de regel met meerderen en met enig geweld de klimpaal bestormen is de vierpoot extra verzwaard met twee stoeptegels. Zo zwiept hij wl heen en weer net als de Euromast tijdens windkracht 11 maar omvallen doet ie beslist niet!

02.01.2010: Bij Bets gaan vandaag weer katjes naar een nieuwe baas. Dit keer zijn Pim en Kris de gelukkigen, 2 gecastreerde katers. Beiden zijn heel lief en knuffelig, dat kun je wel zien op de foto's op de geplaatst pagina. Hun nieuwe baasjes gaan veel plezier aan hen beleven, zeker weten! Pim werd met zijn familie onder een heg gevonden op een natte voorjaarsdag. Kris werd in een boerenschuur geboren. Zijn moeder bleek alweer drachtig toen we Kris en zijn schuwe zusje ophaalden. Zij kreeg een paar weken later op de boerderij, in dezelfde schuur, 5 cyperse kittens. Deze kleintjes zijn op een leeftijd van 5 weken opgehaald, samen met hun moeder.  Bij Bets groeide het grut op en in december zijn ze geplaatst als huiskatje. Moederpoes mocht na sterilisatie weer terug naar de boerderij.


 31.12.2009: Op naar het nieuwe jaar. Rond 10 uur 's avonds de honden nog even uitlaten, het kattenluikje dichtschroeven als alle katten binnen zijn en de staldeuren sluiten, Nou, vooruit dan maar met dat geknal, des te sneller is het weer rustig op straat en kunnen alle dieren en mensen tenminste weer opgelucht ademhalen.

Een gezond en gelukkig 2010!!


20.12.2009: Een mailtje ontvangen van Margreet die Twix adopteerde in juli, een mooie cypertje met wit. Met hele leuke foto's. Twix is een lekkere stevige poes geworden en pasgeleden gesteriliseerd. Margreet schrijft dat ze ervoor gekozen heeft de bijdrage in de sterilisatiekosten van 50 euro niet te verzilveren maar te doneren in de "pot" van de zwerfkatjes. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee! Heel erg bedankt Margreet!


19.12.2009: Dankzij de heer en mevrouw Luijer uit Beneden-Leeuwen krijgen de zwerfkatjes maar liefst 1084 gedoneerd! Op hun huwelijksfeest is geld ingezameld en het bruidspaar was op zoek naar een lokaal goed doel. Zij hoorden van stichting Dierenlot over het zwerfkattenproject in Rivierenland. Aangezien Ronald en Coby Luijer ook kattenliefhebbers zijn sprak dat hen heel erg aan besloten ze spontaan het gehele bedrag beschikbaar te  stellen voor de opvang en de verzorging van onze zwervertjes in Rivierenland. Vandaag zijn ze bij Bets op bezoek geweest om haar de cheque helemaal officieel te overhandigen.

Wat een geweldig initiatief! Het geld zal zeker heel goed besteed worden. Als extra kado kregen de katjes ook nog eens een geweldig mooie en luxe klimpaal.
Op de foto v.l.n.r. : Ronald, Bets en Coby met de cheque


18.12.2009: Zoals bekend krijgen onze katje een VIP-behandeling zodra ze bij ons in de opvang komen. Ontwormen en ontvlooien is bij alle katten nodig. Sommigen gaan ook gebukt onder een hardnekkige luizenplaag of oormijt. Dat is gelukkig allemaal te behandelen en als ze al die parasieten kwijt zijn zie je ze ook opbloeien en groeien. Maar soms zijn op het oog gezonde katten zo stressgevoelig dat ze letterlijk ziek worden van de verhuizing naar hun nieuwe baasje. Zoveel indrukken om te verwerken, dat valt niet altijd mee. In de gastgezinnen leren ze zoveel mogelijk met mensen, geluiden, geuren en andere huisdieren om te gaan en dat is een prima basis. Maar in hun nieuwe huis moeten ze weer nieuwe indrukken opdoen en daar kan de ene kat beter tegen dan de andere. Voordat ze vertrekken wordt het nieuwe baasje dan ook uitgebreid verteld dat het nieuwe huisgenootje spontaan natte oogjes kan krijgen en kan gaan niezen. Door ander voer dan ze gewend zijn kunnen ze ook tijdelijk aan de diarree geraken. Niets om over in paniek te geraken maar wel zaken om goed in de gaten te houden. Bij twijfel is Bets altijd telefonisch te bereiken om vragen te beantwoorden.  Soms is een bezoekje aan de dierenarts nodig, soms is een tubetje oogzalf halen al voldoende. Onze katjes worden zo gezond mogelijk geplaatst, maar het blijven uiteraard levende wezens waarbij je niet naar binnen kan kijken.


15.12.2009: En van onze vrijwilligsters Geery in Maas en Waal heeft een paar schuwe Siamese katten gevangen. Het afgelopen jaar hebben we een keur aan kruising karthuizers en Russisch blauwe katten in de opvang gehad, overigens op meerdere locaties gevangen en dus geen familie van elkaar. Ook werden een aantal langharige kittens van de straat geplukt. Langharige katten hebben het als zwerfkat extra moeilijk, zij lopen immers niet met een kam en borstel op zak om hun eigen vacht te verzorgen. Je hoopt dus dat  ze zo jong mogelijk gevangen worden zodat ze als sociale huiskatten geplaatst kunnen worden. Dat is met onze langhaartjes en blauwe kudde gelukkig goed gelukt. Hoe het gaat aflopen met de Siamezen van Geery moeten we afwachten, volgens Geery zijn ze ouder dan 12 weken. Dat is best een moeilijke leeftijd.


 05.12.2009: Heidi, de lieve lapjespoes, heeft hele leuke baasjes gevonden in Geldermalsen! Heidi werd begin juli in een container in de milieustraat in Geldermalsen gevonden tussen weggegooide latjes en plankjes. Ze bleek 5 rode eendagskittens te hebben die her en der verspreid tussen de latjes lagen. Ze verging van de honger en was dus snel te lijmen met een bakje lekker vlees waar ze meteen van begon te eten in het vervoerskooitje. Er kwam geen vangkooi aan te pas. De hele familie is bij Bets liefdevol opgevangen tot de kittens een week of 6 waren, toen zijn ze voor hun verdere opvoeding naar Jan en Miranda gegaan. En van daaruit geplaatst bij hele leuke kattenmensen. Heidi heeft wel een paar weken nodig gehad om bij te komen van het grootbrengen van 5 van die rooie donders. Bij Lyda werd ze verwend met lekkere hapjes tot ze een lekkere dikke troela werd. En ze vindt uiteindelijk haar gouden mandje in Geldermalsen bij de familie van Zee, en nog wel op 5 december!


  04.12.2009: De leuke mensen uit Wassenaar hebben uiteindelijk twee schatjes geadopteerd, zijn er erg blij mee. In voorgaande jaren werden veel van onze katjes hier in de buurt geplaatst maar door het intensievere gebruik van internet wordt gemakkelijker contact gelegd en lijken afstanden korter. Mensen komen dus sneller even kijken. Bets is erg flexibel waardoor bezoek dus ook buiten "kantooruren" zeer welkom is. We merken dat dat door een heleboel mensen erg wordt gewaardeerd.


  02.12.2009: Een bericht van zwarte Robert, hij heet nu Digo. Grappig: toen de familie Meijerink naar huis vertrok met "Robert" hadden ze in eerste instantie besloten dat hij Napoleon zou gaan heten. Maar voordat ze thuis waren en ze in de auto Robert/Napoleon nog eens goed bekeken hadden werd het toch Digo ;-) Hij heeft het kennelijk erg naar zijn zin bij de familie Meijerink. Zij hadden in 2005 al een lapjeskitten geadopteerd, een kind van Pepper. Recent was hun oudste kat overleden en daarom zochten ze een nieuw maatje voor Nala. De nieuwkomer moest ook gewend zijn aan honden. Digo groeide samen met zijn zusje Betty (Boop), een mooi schildpadje,  op bij Jan en Miranda die ook 2 katvriendelijke honden hebben. Vandaar dat hij niet bang was voor Balou. Digo is van een schuwe kitten veranderd in een lieve kroelkat. Helaas viel het kwartje bij zijn zusje Betty niet, zij moet niets hebben van kroelen en op schoot liggen. Voor haar gaan we gewoon een plekje in het buitengebied gaan zoeken.


01.12.2009: Telefoontje uit Wassenaar voor een kitten, leuke mensen! En van een dierenwinkel uit de buurt, of we nog restantjes voer willen. Graag! Altijd welkom natuurlijk!


 30.11.2009: Wat een ergernis als de techniek je in de steek laat! Vanaf eind november kan de site even niet ge-update worden met nieuwe foto's van te plaatsen katjes op de kittenpagina en  foto's en verhaaltjes van de schatjes die een nieuw baasje hebben gevonden op de geplaatst-pagina. Gelukkig weten veel mensen Bets te vinden wanneer ze op zoek zijn naar een katje. Dus het plaatsen gaat gewoon door ;-))


 23.11.2009: Post van het mooie drietal Pink Kelis en Prince. De blauw met witte Pink werd met nog 3 nestgenoten gevonden in een hooiberg, de moederpoes is niet meer gezien helaas. Prince en Kelis waren de kinderen van een schuwe pikzwarte moederpoes en een lichtrode kater. Ze lagen onder een bosje in een tuin, konden net lopen, dus tijd om mee te gaan naar de opvang om verder groot te groeien als huiskatjes. Dat is zo te lezen goed gelukt.