Skip to content

Buitenkatten op zoek naar werk

Buitenkatten op zoek naar werk

Wij zoeken het hele jaar rond woonruimte voor buitenkatten, heeft u plaats meld het ons even: info@superkatten.nl

De Stichting Superkatten vraagt u om uw hulp om volwassen en moeilijk te socialiseren jongvolwassen ex-zwerfkatten een goed tehuis te geven. In dorpen en op boerderijen vermeerderen katten zich soms razend snel.
Dankzij de hulp van een vaste groep vrijwilligers worden verwilderde katten en kittens na meldingen gevangen met een vangkooi. De volwassen katten worden gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van identificatie chip en meestal weer terug gezet op de plaats waar ze zijn gevangen zodat er in elk geval geen jonge katten meer bij kunnen komen.
Op sommige plaatsen veroorzaken de katten echter overlast of is de leefsituatie niet veilig genoeg en dan gaat de Stichting Superkatten op zoek naar nieuwe woonruimte zodat de katten kunnen worden herplaatst.

Voor deze katten zoeken we zogenaamde buitenhuizen. Een schuur of stal en een tuin bij het woonhuis zijn al voldoende want deze katten kunnen (willen) niet in huis gehouden worden. Het enige wat we voor de kat vragen is een plekje waar ze beschut en veilig kunnen slapen en voldoende te eten krijgen want alleen van muizen kan de kat niet leven! Deze volwassen katten zijn vaak bang voor mensen maar onze ervaring is dat ze na een tijdje toch uit hun schulp kruipen en het leuke buitenkatten kunnen worden die erg op hun eigen baasje zijn gericht. Een huiskat wordt het zelden maar dat is meestal ook niet de bedoeling.

De katten worden bij voorkeur minimaal per duo geplaatst. Ze zijn voor plaatsing inmiddels geholpen, gechipt, ontwormd en ontvlood.
De chip mag gratis op de naam van de nieuwe baasjes gezet worden of kan blijven staan op Stichting Superkatten.
In het werkgebied van de Stichting Superkatten dat is omgeving Tiel/Geldermalsen , Leerdam/ Culemborg Neerijnen/Lingewaal en het Land van Maas en Waal, worden de katten gratis gebracht maar een vrijwillige bijdrage hiervoor is natuurlijk van harte en meer dan welkom!
Wij zorgen er verder samen met u voor dat de katten kunnen wennen aan hun nieuwe woonruimte en aan hun nieuwe verzorgers.
Voor meer informatie over de adoptie van deze buitenkatten kunt u bellen met Miranda Heijdra 0611085516 of een e-mail sturen naar miranda@superkatten.nl

Voor deze katten vragen wij geen adoptie bijdrage maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
Back To Top