Skip to content

JPFH0352a

Wanneer u een kitten wil adopteren

De Stichting Superkatten heeft op diverse locaties in de Betuwe en het rivierengebied gastgezinnen waar de katjes thuis worden opgevangen. Wanneer u op de pagina “de kittens” of “Volwassen katten” een katje ziet dat uw interesse gewekt heeft, mail dan naar kitten@superkatten.nl voor meer informatie of een bezoekafspraak.

Alle katten worden geplaatst met een overeenkomst en de plaatsingsvoorwaarden van de Stichting Superkatten.
Privacywet: Bij het adopteren van een van onze katten of kittens worden uw persoonsgegevens genoteerd, deze gegevens zijn uitsluitend voor interne registratie.
De wettelijke minimum leeftijd voor het mogen adopteren van een kat / kitten is 18 jaar, bent u jonger dan moeten uw ouders/verzorgers hiervoor tekenen.
Leest u voor u tot aanschaf van een kat overgaat altijd even de huisdieren bijsluiter.
U vindt hem onder deze link:
Kat, huisdier bijsluiter LICG

Deze voorwaarden worden u op aanvraag toegestuurd wanneer u interesse heeft getoond voor een bepaalde kitten of kat. Bij plaatsing zijn de kittens minimaal 10 weken oud, ze zijn voorzien van een chip, ze zijn geënt, behandeld tegen vlooien, mijten en wormen en hebben een eigen entingenboekje. Sommige katten zijn al gecastreerd of gesteriliseerd. Tegenwoordig kunnen kittens vaak zonder probleem al op een leeftijd van ongeveer 5 maanden worden geholpen. De adoptiekosten voor een kitten zijn €120,00 dit om de gemaakte dierenarts- en opvangkosten enigszins te kunnen dekken.
Voor reservering van een kitten vragen rekenen wij reserveringskosten, die worden verrekend met de adoptiebijdrage.
Voor tamme  volwassen katten vragen wij € 100,00.

Voor schuwe katten die op de boerderij muizen komen vangen  vragen wij geen adoptiebijdrage. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd wel erg op prijs gesteld.

Wanneer u een kitten adopteert die nog niet is geholpen, kunt u dat gewoon laten doen bij uw eigen dierenarts als het oud genoeg is. Van de Stichting Superkatten krijgt u korting op de rekening van uw eigen dierenarts (optie 1) of kan gebruik maken van alle vervolg kortingen (optie 2)

Adoptie paginaOptie 1:
Of u nu in Purmerend woont of in Limburg, u kunt het bij ons geadopteerde katje dus ook gewoon bij uw eigen dierenarts laten castreren of steriliseren! De door u betaalde rekening, vergezeld met het declaratieformulier, kunt u uitsluitend per post sturen naar de Stichting Superkatten, Huijgenstraat 49, 4151 CC Acquoy waarna u een kortingsbedrag teruggestort krijgt.
(2020: € 10,- kater en € 15,- poes)
Indien u van deze regeling geen gebruik wenst te maken storten wij dit kortingsbedrag graag weer terug in onze kas, zodat wij er weer andere zwervers van kunnen helpen!
Wel altijd het formulier terug sturen waar u op aan kunt geven of het bedrag wel/niet terug wil ontvangen.

Optie 2

Bata4en | Kliniek voor Dieren in Haaften wil de dieren met liefde ondersteunen. Maar alleen liefde is vaak onvoldoende. Graag helpen wij u en uw nieuwe huisdieren met de diergeneeskundige zorg die uw dieren mogelijk nodig hebben. Voor de katten/kittens die geplaatst zijn door Stichting Superkatten hebben wij een speciaal programma ontworpen.

Het betreft een kortingssysteem voor diergeneeskundige zorg als u een kat/kitten van de Stichting Superkatten heeft opgenomen. Dit aanbod is geldig tot 1 jaar na de adoptie van de kat in uw gezin (de schriftelijke overeenkomst is de pijldatum hiervoor).

Deze ondersteuning van dieren is uniek in de regio.


headerasielprice

Tarieven voor behandeling van geplaatste Superkatten:

  •  Castratie kater 45 euro
  •  Sterilisatie poes 95 euro
  •  Enting kat 22.95 euro (excl. consult)
  •  15 tot 20 % korting (op adviesprijs) voor alle diervoeding (zelfs op gemedicineerde voeding).
  • Punt 1 t/m 3 is alleen geldig binnen 1 jaar na “aanschaf” van uw huisdier bij Stichting Superkatten. Punt 4 is geldig zolang u deze voeding voor uw huisdier nodig heeft.

Voor deze kortingsactie maakt u zelf een afspraak bij de Bata4en in Haaften Enggraaf 22 Haaften telefoonnummer 0418-591302,
Niet vergeten: u neemt hiervoor de bij adoptie verstrekte én compleet ingevulde bijlage “asielkorting” van de Stichting Superkatten en het entingenboekje mee, zonder deze 2 krijgt u geen korting en kan dit ook achteraf niet laten verrekenen! 
U betaalt direct de behandeling aan de balie. (als u gebruikt maakt van deze kortingsactie dan vervallen alle rechten op declareren.)

(Vraag altijd van te voren naar het tarief)

http://bata4en.nl/speciale-tarieven-geplaatste-asieldieren


Gebruiksaanwijzing inschrijven chip op naam.

chip Miranda

Identificatie chip bij geplaatste Superkatten.

Gelukkig is er een unieke identificatiemethode: de elektronische chip, ook wel “chippen”.
Met een chip is uw kat altijd te herkennen, want iedere chip heeft een wereldwijde unieke code. Een moderne chip weegt minder dan een halve gram, en is voor u en uw huisdier zijn gewicht in goud waard! Maar deze chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie. Zonder registratie heeft de chip geen enkele zin.

Ook alle bij Superkatten geadopteerde of teruggeplaatste katten zijn voorzien van een identificatie chip: de BackHome BioTec chip van Virbac.
Deze dient nog geregistreerd te worden op uw naam en adres.
Om er voor te zorgen dat u dit absoluut niet kan gaan vergeten regelen wij dit voor u zodra u bij ons een katje adopteert of door ons een verwilderde kat via T.N.R. laat helpen.
Heeft u al een account dan moet u deze chip/registratie zelf toevoegen.

Toevoegen dat doet u zo:

1. Ga naar de site www.backhomeclub.nl/ (als u al een account heeft) en log hier in met uw naam en wachtwoord.
2. Voer daar het identificatienummer van de chip in.
Dit is het gehele nummer wat op de sticker staat, bijvoorbeeld: 51821000******* (zonder nld)
3. Bewaar altijd zowel het e-mailadres als wachtwoord en schrijf het op achterin uw entingenboekje/paspoort  van uw kat, u heeft het namelijk nodig als u gaat verhuizen, als de kat vermist raakt of komt te overlijden.
Zodra u klaar bent met toevoegen of u heeft uw kat opgehaald bij de Stichting Superkatten kijk dan na ongeveer 6 werkdagen op: www.chipnummer.nl. Voer daar het nummer in en kijk of de registratie klopt.
Vraag uw dierenarts bij elke enting om de werking van de chip te controleren met een chipreader.

Voor vragen of hulp mail: info@superkatten.nlVoor de vaak volwassen echte buitenkatten, die wij bij voorkeur plaatsen als duo, vragen wij u een kleine vrijwillige bijdrage in de kosten.
Deze katten hebben namelijk vaak een periode van intensieve zorg achter de rug door onze vrijwilligsters. Ze worden meestal ondervoed, drachtig of reeds met een nest jonkies en vol met parasieten aangetroffen.

Kat_Zoekt_baanDeze katten worden uiteraard pas door ons geplaatst wanneer zij weer helemaal gezond en fit zijn. Natuurlijk worden zij ook gecastreerd of gesteriliseerd en gechipt voordat zij naar hun nieuwe tehuis gaan.
Deze verlegen katten zijn op zoek naar een plekje in uw schuur, paardenstal of plantenkas om te schuilen bij slecht weer. In ruil voor een dagelijks bakje kattenvoer vangen zij alle ongewenste knagers in uw omgeving.
Woont u in de Betuwe of in het Land van Maas en Waal, dan worden de katten gratis bij u thuis gebracht. Woont u buiten dit gebied dat is bezorging zeker bespreekbaar.
Info@superkatten.nl

Wie wil deze katten levenslang aan het werk zetten in het buitengebied ???

Back To Top