Skip to content

Ben jij:

  • Woonachtig in het werkgebied van Stichting Superkatten?
  • Gek op katten?
  • Heb je een paar uurtjes in de week over die je nuttig wil besteden?
  • En ben je minimaal18 jaar?

Dan zoeken wij jou!

Wij verwachten net als voorgaande jaren weer een enorme drukke periode van weesjes, dumpers, zieke en verzwakte kittens en vooral de schuwe en verwilderde katten en kittens die afhankelijk zijn van onze hulp. Het team van Stichting Superkatten bestaat uit een hoop enthousiaste en gepassioneerde vrijwilligers maar wij merken dat wij eigenlijk flink wat handen tekort komen. Om de tsunami aan meldingen voor te zijn doen wij hierbij alvast een beroep op jou.

Wat zoeken wij?

Verzorgers

die niet bang zijn voor katten en/of om de handen uit de mouwen te steken. Elke ochtend en avond worden alle opvangers verzorgd en dat is de ene keer tijdrovender dan de andere keer, afhankelijk van het aantal opvangers.

Wat de verzorging dan inhoudt?

  • Voeren van de katten (ochtend +avond)
  • Leegscheppen van de kattenbakken (ochtend+avond)
  • Schoonmaken van de hokken (ochtend)
  • Wassen van de vaat (ochtend+avond)
  • Was aanzetten, was vouwen (indien nodig)
  • Knuffelen, socialiseren (ochtend+avond)

Wij werken volgens een rooster waar je jezelf kan opgeven op dagen en tijden die je schikken en wij hopen dan ook dat als je je opgeeft je je afspraak ook na komt. Wij hopen met deze oproep een hoop gezellige en nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen zodat wij zoveel mogelijk 2 personen op de verzorging kunnen zetten per verzorgronde. Dit is behalve praktisch ook nog eens reuzegezellig!

Gastgezinnen

die voldoende tijd en liefde hebben om van de schuwe en bange kittens gezellige huiskatten te maken. Alle opvangers hebben bij ons een rugzakje en zijn veelal helemaal geen mensen gewend. Ons doel is de katten en kittens vertrouwd te maken met mensen, zodat ook zij een leuke en onbezorgde toekomst kunnen hebben. In de opvang kunnen ze niet wennen aan het echte leven in een huis met de daarbij behorende geluiden en voorwerpen, daarom werken wij met gastgezinnen. Jullie snappen dus vast hoe waardevol jullie zijn voor Stichting Superkatten!

Een kitten komt bij ons binnen – alleen of met broertjes en zusjes – en is niets gewend. In ons gastgezin zullen ze de eerste periode in een grote bench “leven” met daarin een kattenbak, mandje en voer. In deze fase gaat het gastgezin zorgen voor vertrouwen door te praten en te spelen vanaf de buitenkant van de bench. Mocht het vertrouwen er zijn dan kan het gastgezin, na overleg met de coördinator, een stapje verder tot het kitten uiteindelijk los door het huis kan lopen en lekker meedraait. Het gastgezin geeft ook aan wanneer een kitten klaar is voor een definitief gouden mandje zodat er voor een leuke promotie op fb en website gezorgd kan worden.

Wij zijn opzoek naar gastgezinnen die voldoende tijd hebben voor de intensieve socialisatie, mensen die dus veel thuis zijn. Hoe meer energie je stopt in de socialisatie des te sneller zal dit zijn vruchten afwerpen. Krijgen wij nestjes binnen dan heeft het plaatsen van 2 kittens per gastgezin onze voorkeur want jonge katten zijn enorm leergierig en leren ook van elkaar. Is een van de kittens wat toegankelijker dan zal de andere daar positief op reageren, buiten dat hebben ze elkaar dus ook nodig om te vermaken.

Wat vragen wij:
Wij zijn niet veeleisend, maar verwachten wel dat eventuele eigen huisdieren volledig geënt zijn. (dit om ziektes te voorkomen en wij onze kittens pas enten als zij klaar zijn voor adoptie.) Alle spullen die nodig zijn, evenals voer, worden volledig door Stichting Superkatten verzorgd. Het kost u dus geen geld, alleen maar tijd. Mocht u zich willen aanmelden als vrijwilliger voor de verzorging of als gastgezin wordt u na een inwerkperiode en kennismaking ook lid van onze Whatsapp groep. Hierin zitten alle vrijwilligers en worden alle leuke verhalen, foto`s en tips met elkaar gedeeld. U wordt dan hartelijk opgenomen in ons warme, gezellige en af en toe gekke team van vrijwilligers die allen 1 ding gemeen hebben: Liefde voor katten.

Mocht jij interesse hebben in één van de 2 functies dan vragen wij je een mail te sturen naar: info@superkatten.nl o.v.v gastgezin of verzorger.
Wij plannen dan een kennismakingsdag in met rondleiding door de opvang en zullen dan per functie iets dieper ingaan op alle details en u de bijbehorende documentatie meegeven zodat je alles nog eens rustig kunt doorlezen alvorens de knoop door te hakken. Mogen de katten en kittens rekenen op jouw vrijwillige hulp?

Back To Top