Skip to content

Bent u op zoek naar boerderijkatten of buitenkatten? Wij zoeken altijd naar buitenruimte voor deze katten, hebben wij op het moment zelf even niks dan regelen wij voor u dat een andere zwerfkatten organisatie deze aanvraag van ons overneemt. Die dan samen met u gaat kijken naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar: info@superkatten.nl o.v.v Buitenkatten gezocht.


 

 

(Voor deze dieren vragen wij geen adoptiebijdrage, wel de belofte dat zij goed behandelt gaan worden en dagelijks eten gaan krijgen)

Heeft u een ruimte beschikbaar, bel even met ons meldnummer 0611085516

Gezocht woonruimte, manege, boerderij, buitenhuis voor volwassen boerderij/schuurkatten.

Het gaat om (jong) volwassen katten die niet terug kunnen naar hun oorspronkelijke woonomgeving. Zowel poezen als katers.

Uiteraard zijn ze voor verhuizing gecastreerd, gechipt, behandeld tegen ongedierte en volledig nagekeken/gecontroleerd door een dierenarts.

De “grote” katers plaatsen wij per voorkeur alleen, die zijn vaak een solo leefstijl gewend en niet altijd te koppelen met andere katten. De dames kunnen per twee of meer. De kleuren zijn altijd divers: schildpad dames, rood witte dames, cypers, cypers met rood, zwart wit, rood.

Er zitten geen adoptie kosten aan verbonden.

Wat wij voor ze vragen is: (in het begin) een goed afgesloten stal of schuur voor zeker 4 weken waar ze kunnen wennen aan hun nieuwe woon- en voerplek. Deze locatie gaat in de toekomst ook hun vaste voerplek worden. Elke dag brokjes en schoon water. Op zijn tijd een behandeling tegen ongedierte (eenvoudig tabletje door het voer) Onze ervaring is inmiddels dat de meeste katten na een poosje naar hun verzorger toe gaan trekken.

Wie heeft er een woonplekje voor deze schuurkatten? Stuur even een mail naar: info@superkatten.nl o.v.v. Buitenkatten. En zet daarin alstublieft wat uw wensen en uw mogelijkheden zijn voor deze buitenkatten.

U krijgt een kattenbak en schepje te leen, voerbakken en waterbakken te leen, grote gekoppelde draadkooien en de inrichting hiervan te leen. let op: leen materialen dient u zelf weer terug in te brengen Acquoy te brengen. Voor de eerste wen weken krijgt u altijd voeding en kattenbakvulling.

Wilt u ze voor die tijd bekijken of nog meer informatie dan kan dat, maak dan een afspraak met 0611085516, (mag ook via Whatsapp) 28-11-2022

________________________________________________________________________________

Wij zoeken het hele jaar rond naar woonruimte voor buitenkatten, heeft u plaats meld het ons even: info@superkatten.nl

De Stichting Superkatten vraagt u om uw hulp om volwassen en moeilijk te socialiseren jongvolwassen ex-zwerfkatten een goed tehuis te geven. In dorpen en op boerderijen vermeerderen katten zich soms razend snel. Dankzij de hulp van een groep vrijwilligers worden verwilderde katten en kittens na meldingen gevangen met een vangkooi. De volwassen katten worden gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van identificatie chip en meestal weer terug gezet op de plaats waar ze zijn gevangen zodat er in elk geval geen jonge katten meer bij kunnen komen. Op sommige plaatsen veroorzaken de katten echter overlast, bevinden zij zich in een beschermd natuurgebied of is de leefsituatie niet veilig genoeg en dan gaat de Stichting Superkatten op zoek naar nieuwe woonruimte zodat de katten kunnen worden herplaatst.

Voor deze katten zoeken we zogenaamde buitenhuizen. Een schuur of stal en een tuin bij het woonhuis zijn vaak al voldoende want deze katten kunnen (willen) niet in huis gehouden worden. Het enige wat we voor de kat vragen is een plekje waar ze beschut en veilig kunnen slapen en voldoende te eten krijgen want alleen van muizen kan de kat niet leven! Deze jong-volwassen katten zijn vaak bang voor mensen maar onze ervaring leert dat ze na een tijdje toch uit hun schulp kruipen en het leuke buitenkatten kunnen worden die erg op hun eigen baasje zijn gericht. Een huiskat wordt het zelden maar dat is meestal ook niet de bedoeling.

De katten worden bij voorkeur minimaal per duo geplaatst. Ze zijn voor plaatsing inmiddels geholpen, gechipt, ontwormd en ontvlood. De chip mag gratis op de naam van de nieuwe baasjes gezet worden of kan blijven staan op Stichting Superkatten. In het werkgebied van de Stichting Superkatten dat is omgeving Tiel/Geldermalsen , Leerdam/ Culemborg, West Betuwe en het Land van Maas en Waal worden de katten gratis gebracht maar een vrijwillige bijdrage hiervoor is natuurlijk van harte en meer dan welkom! Buiten dit gebied vragen wij u een vrijwillige reiskosten vergoeding.

Wij zorgen er samen met u voor dat de katten kunnen wennen aan hun nieuwe woonruimte en aan hun nieuwe verzorgers. Zij krijgen van ons voer en eventueel een kattenbak en kattenbak-vulling voor de eerste weken mee. Heeft u geen goede afgesloten ruimte om ze de eerste periode te kunnen laten wennen dan lenen wij u onze handige draadkooien voor deze tijd. En hebben wij op het moment van uw aanvraag geen eigen katten die een huisje zoeken dan zorgen wij er voor dat een van onze katten-hulp-collega’s deze aanvraag voor ons invult.

Voor meer informatie over de adoptie van deze buitenkatten kunt u bellen met 0611085516 of een e-mail sturen naar info@superkatten.nl

Voor deze katten vragen wij geen adoptie bijdrage maar een vrijwillige bijdrage is altijd zeer welkom.


Buitenkatten zoeken schuur met werk.

Stuur een mail naar: 

info@superkatten.nl o.v.v. Ruimte voor buitenkatten.

Zet hierin alstublieft de soort woonomstandigheden en woonplaats waar de katten een thuis krijgen zodat er een passende match gemaakt kan worden.


Buitenkatten voorbeeld
Buitenkat voorbeeld
Buitenkatten voorbeeld

Back To Top