Geplaatst 2013

Dankzij de onmisbare hulp van onze vrijwilligers en gastgezinnen hebben onderstaande  SUPERKATTEN in 2013 (of eerder) een baasje-voor-het-leven gevonden.

computerkat 1
Dat zij het naar hun zin hebben bij hun nieuwe baasjes is te lezen in de updates met foto’s.

Heeft U ook een katje van Stichting Superkatten geadopteerd, stuur dan eens een berichtje liefst met foto aan: info@superkatten.nl

Viper is verhuisd 🙂

foto 1 foto 3 foto 2

Deze prachtige jonge dame is pas 6 jaar oud en zoekt met spoed een eigen nieuwe huisje:

Bij deze een beschrijving van onze kat viper: het is een poes van 6 jaar oud en is geholpen. Ze heeft haar basis entingen gehad en gaat heel leuk met mijn dochtertje van iets meer dan 1 jaar om. Ze is een echte kroelert maar kan ook lekker op haar zelf vertoeven.  Ze vind het zowel buiten als binnen erg leuk. Ik hoop dat er iemand op reageerd in de bijlage stuur ik een paar foto’s mee

Met vriendelijke groeten

L.deVries (voor het telefoonnummer stuur een bericht aan info@superkatten.nl o.v.v. Viper

_______________________________________________________________________________

 

Een update van de door Stichting Superkatten in 2013 bij Lysanne geplaatste buitenkatten:

Beste stichting superkatten!,

Ongeveer een jaartje terug hebben wij opnieuw twee katten van jullie bij ons ‘in’ huis gehaald. Al eerder hadden wij twee lieve katten van jullie, Beertje( zwarte kater met wit plukje op de borst) en Lapje (lapjespoes). Nadat Beertje helaas was aangereden wilde wij het Lapje niet aandoen om haar laatste oude jaren (ze is nu ongeveer 7) zonder vriendjes te laten doorbrengen. Toen kwamen Timo(zwart/wit) en Puma!. Al snel konden ze het goed met elkaar vinden en lagen ze met z’n 3e te slapen. Na een tijdje werd ook helaas Timo aangereden op straat. Nu hadden we er nog maar twee. Gelukkig kunnen ze het goed vinden en zijn ze nu samen op jacht!.

Wij hebben hele fijne ervaringen met jullie katten en willen jullie dan ook bedanken voor onze superkatten!

Lapje met Pumba Timo en Pumba 2 Timo en Pumba 3 Timo en Pumba

_________________________________________________________________________________

Mona en Felix gaan samen verhuizen en blijven bij elkaar.

Mona en Felix, zijn wij geen prachtige schatjes! Geboren op 31 juli 2013. Wij blijven graag bij elkaar, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij eten nu alleen brokjes en vinden dat heerlijk, Heeft u een lekkere zonnige vensterbank waar wij samen op kunnen liggen? Wij zijn nog niet gewend om buiten te komen dus zeer geschikt als binnen katten,

1489259_725479104131470_519382595_n1525554_725479070798140_1696468785_n

Ook Drop is geplaatst en heeft een eigen mandje gevonden,

IMG_5088Hallo, ik ben Drop. Een katertje van 5-6 maandjes ongeveer.Mensen hebben mij gevangen in een rattenkooi en daar heb ik veel te lang in moeten zitten. Ik ben nog een beetje bang voor vreemden maar als je me even met rust laat komt het helemaal goed. Wie heeft voor mij een warm mandje? Ik kan heel goed met andere katten, kinderen en rustige honden.


unnamed

SAMMIE EN ZAPPA ZIJN GEPLAATST

Sammie(l grijs) en Zappa (d grijs) zijn dames van ongeveer 7 maandjes jong. Ze zijn beide gesteriliseerd en gechipt en krijgen binnenkort hun eerste enting. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig, knuffelig en lief maar ook nog wel op hun hoede. Ze zijn gewend aan honden, katten en kinderen.

Wie heeft er een gouden mandje van deze dames. Ze hoeven niet samen te blijven maar het mag natuurlijk wel. Ze worden alleen apart geplaatst als er al een speelmaatje aanwezig is.

 


foto

Up-date Tinus

Ik zou nog even een verhaaltje schrijven over Tinus, bij deze dus 🙂

Twee weken geleden hebben wij Tinus opgehaald bij Rebecca. Er werd gezegd dat hij misschien wel een week of anderhalve week moest wennen aan de nieuwe situatie…… daar heeft Tinus zich niet aangehouden. Vanaf dag 1 heeft hij het prima naar zijn zin ligt het liefst de hele dag voor een brandende kachel en anders zit hij voor het raam te kijken naar de vogeltjes die eten in het vogelhuis. Ook is hij erg aanhankelijk, hij ligt graag snorrend op je schoot.
Hij weet inmiddels dat er 3 honden in huis wonen, maar heeft nog niet echt kennis met ze gemaakt dat bouwen we rustig op. We beginnen maar met de meest rustige hond naar binnen te halen:)

We vinden Tinus een Superkat met dank aan Supperkatten.

Karin Koster


froukjewietske

Froukje en Wietske zijn 2 zusjes van ongeveer anderhalf jaar. Ze komen niet op schoot maar zijn ieder op hun eigen manier aanhankelijk. Froukje komt wel gezellig naast je liggen op de bank. Ze wil niet graag opgepakt worden, bij Wietske ligt het aan haar bui. Wietske kijkt graag mee in de keuken en achter de computer. Ze zijn andere katten gewend. Wie heeft er een warm mandje voor deze dames? Ze zijn gesteriliseerd.

Froukje en Wietske zijn vandaag verhuisd naar Heerewaarden. Ze wonen bij een geweldig leuk gezin met een mooie beestenboel. De dames hebben het echt getroffen!


Toosje

schat

mango

tinkerbel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


bikkelbikkel1bikkel2Even een up-dat van Tijgertje(nu Bikkel). Het was even wennen voor zijn nieuwe maatje dat er een kleine Bikkel in huis was gekomen. Gelukkig is het helemaal goed gekomen. Een superhuisje voor een Superkatje.

,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Timon zoekt nog een liefdevol huisje. Zijn broertjes zijn inmiddels geadopteerd en hij voelt zich nu best heel zielig. Timon is ongeveer 10 weken. Wie heeft er een lief speelkameraadje? Timon houd van knuffelen, spelen en snorren doet hij als geen ander.

Timon heeft een huisje gevonden en heet nu Maks.

Maksmooz

 

 

 

 

 

 


Timon-Pumba-Tijger-Lejoor07-2013

Stoere Tijger is geplaatst, er zat al een kattenvriendje op hem te wachten.

 


iejoorpumbaIejoor en Pumba, nu Donder en Bliksem hebben een liefdevol huisje gekregen. Eerst even wennen in de bench maar ze voelde zich al snel thuis.

 

 

 

 

 

 

donderenbliksem

 

 

 

 

 

 


Miepje heeft een eigen mandje gevonden! Ze heeft de naam Kiki gekregen, we wensen haar en de nieuwe eigenaar veel geluk samen!

Miepje heeft een eigen mandje gevonden! Ze heeft de naam Kiki gekregen, we wensen haar en de nieuwe eigenaar veel geluk samen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


nana en treintje

Nana en Treintje

Nana en Treintje
Nana en Treintje zijn inmiddels geplaatst en voelen zich helemaal thuis. Nana volgt haar nieuwe personeel overal om zo veel mogelijk aandacht te krijgen. Ze is gek op knuffelen. Van de andere katten trekt ze zich niets aan. (Nana is de donkere en langharige van de twee).

Treintje (de kort harige poes) is rustig en slaapt veel. Een echte huiskat. Houdt van speeltjes en komt graag bij je om te knuffelen. Als je aanwezig bent, vraagt ze steeds om aangeraakt te worden. In het begin wilde ze graag met haar hoofd bij het mijne liggen, maar tegenwoordig zoekt ze haar veilige hoekje in de bank op waar ze lekker gaat liggen. Ze houdt van stoeien met een andere kat (al laat Nana dat niet meer toe) en de speeltjes. Ze eet in etappes en drinkt veel. Ze heeft last van haar bronchien waardoor ze snurkt als ze slaapt maar ze lijkt hier zelf nauwelijks nog last van te ondervinden. Een hele lieve kat die als ze je hand als speeltje gebruikt ze bij een reactie zachtjes verder gaat. Ze houdt niet van snoepjes. Ze eet licht verteerbaar voer.


Chica 2 CulemborgLady

Chica en Lady
Wij hebben een nieuw huisje gevonden! Chica links op de foto en Lady rechts op de foto.

Onze namen zijn Chica & Lady.
Wij zochten een lief nieuw baasje die ons de aandacht kan geven dat wij verdienen.
Chica is 1.5 jaar oud geboren op 01-12-2010 en Lady is 1 jaar geboren op
15-05-2011.
Ze zijn aan elkaar gewend en kunnen lief maar ook heel erg speels met elkaar zijn.
(dus ze likken elkaar schoon, slapen met elkaar maar kunnen elkaar ook vreselijk pesten!! Maar eigenlijk kunnen ze niet zonder elkaar).

Beide poezen zijn ontzettend sociaal zowel naar elkaar maar ook naar hun baasje, ze wachten op je als je thuis komt willen graag kroelen. Echte lieverds

Met dank aan Superkatten hebben deze lieve poezen een nieuw baasje gevonden!

Mvg Marc Hartog


Lapje

Lapje

Lapje
Ook zij heeft een nieuw plekje gekregen

Hierbij wat gegevens over deze 8 jarige dame Lapje genaamd:
Zij is geënt en gesteriliseerd, lief, vaak buiten en wil graag een muisje thuisbrengen om te delen. Ze kan met andere honden en katten overweg.


SONY DSCSONY DSC

Pim
Dit is kater Pim. Geboren 01-07-2009. Hij is erg dominant dus is op zoek naar een huisje waar geen andere katten aanwezig zijn. Wel is hij erg lief en aanhalig. Wie heeft een plekje voor hem?
***Deze lieverd heeft een nieuw plekje gekregen.***


Donnie

Donnie

Donnie
Inmiddels is Donnie alweer bijna twee weken bij ons. Het is inderdaad een heel lief katertje! Hij blijft wel wat schuw, maar ik denk dat dat in de loop van de tijd nog wel wat slijt. De eerste anderhalve dag heeft ie alleen maar onder kasten, bovenop gordijnrails etc gezeten, maar mede dankzij onze jongste zoon Bas die heel volhoudend bezig is geweest hem op te pakken en erbij te halen is hij inde dagen erna minder schrikachtig geworden. Afgelopen dagen is hij niet van onze schoten af te krijgen, af en toe zelfs lastig als je even iets wil typen op de computer ofzo. Hij heeft nog steeds wel de neiging om diep weg te duiken als hij slaapt en als ie wakker wordt lijkt hij weer een beetje terug te vallen in zijn verschuilgedrag, maar als je hem erbij haalt is het al gauw weer goed.

Met onze andere kat kan hij het gelukkig goed vinden. Af en toe spelen ze samen, nog niet zo heel veel, maar ze maken ook geen ruzie en dat is al heel wat. Alleen de eerste nacht was er wat geblaas. Maar dat hadden we wel verwacht. Het gaat dus prima en we zijn heel blij met hem. We hebben hem een iets andere naam gegeven namelijk Dobby, naar de huiself van de kinderboekenheld Harry Potter. Dit vanwege zijn grote ogen en oren. En het klinkt net als Donnie.

Met vriendelijke groeten,
De familie Brouwer


clip_image002temp_002

Bengeltje

Bengeltje
Het is gisteravond heel goed gegaan.bengeltje heeft ook vanmorgen al vlees en wat brokjes op.hij speelt en loopt in de huiskamer .maar is natuurlijk nog wel alert op de honden.met ons kroelt hij en spint heerlijk .
Inmiddels loopt hij hier alsof hij hier altijd al geweest is. En met de honden is hij vriendjes. We zijn super trots op al onze kanjers.

Hij leeft hier alsof hij hier al jaren is. Het is een geweldige kat en wij zijn dan ook super super blij met hem. Hij slaapt ’s nachts bij ons. Vind hij heerlijk en overdag loopt hij overal rond. Samen met de hondjes. Je had wel gelijk hoor het is een echte knuffelkat. Bedankt dat jullie hem hebben opgevangen en zo netjes hebben opgevoed. gr en nogmaals bedankt.

Bengeltje heeft z`n prik gekregen en hij was super lief. Liet alles gewoon gebeuren. De dierenarts vond hem er goed uitzien. Dat mag ook wel want hij eet goed en weet het heel duidelijk te maken als meneer vind dat we niet op tijd z`n vlees geven hihi. We zijn heel trots en blij met hem en iedereen staat ervan te kijken hoe goed hij het doet met de vogels en de honden. gr en ik laat over een poosje weer wel iets horen .

gr Petra en Rinie


Truus en Bertus

Truus en Bertus

Truus en Bertus

Het gaat helemaal super met truus en bertus. Ze hebben t goed naar hun zin. We zijn vandaag bij de dierenarts in Haaften geweest voor hun inentingen.
We zijn nog steeds erg blij met ze.

Groetjes Gerbert en Tessa

 

 


Perry

Perry

Perry
Hier zie je Perry lekker slapen bij onze andere kater. Deze moest eerst even wennen aan zo’n jong hups katertje maar Perry bleef hem steeds opzoeken en met resultaat!

Perry is een lief katje wat heel graag speelt. Als je een muis gooit, komt ie ‘m netjes terug brengen. Ik verwacht regelmatig muizen op de deurmat als hij eenmaal naar buiten gaat…
Het is een heel leuk katertje.

Hartelijke groet,
Fam. Waroux

 


clip_image004 clip_image002

Noortje
Ik ben nu al 1 week in mijn nieuwe huis, en ik vind het geweldig! De 1e nacht vond ik wel griezelig, ik was nog erg bang en schuw, en moest wennen. Ook had ik mijn toiletje nog niet ontdekt, en toen ik heb ik maar even mijn welkomstgeschenk laten zien. Om 3.30 midden in de nacht, heb ik lekker op bed zitten poepen! Heb ik mijn baasjes maar gelijk even aan het werk gezet. Dit vonden ze gelukkig niet erg, en hebben dit netjes weer opgeruimd! Toen ik hier 1 dag was ben ik een beetje gaan wennen, ik at en dronk netjes, en had mijn toiletje ook ontdekt. En s’nachts slaap ik in het grote bed, tussen mijn baasjes in. De vissenkom vind ik ook erg interessant, de visjes laat ik zitten maar het water is heerlijk, dit is dan nu ook mijn drinkbak! En ik vind Chloe de hamster ook zeer interessant, (zie foto). Misschien worden we op een dag nog wel vriendjes?! Ik speel volop, en ik heb een eigen snoepbak! Deze heb ik gisternacht trouwens eigenhandig opengemaakt en de snoepjes waren heerlijk!

Ik heb het hier prima naar mijn zin, en bedankt voor de goede zorgen voor mij toen ik bij jullie mocht wonen, ook namens mijn baasjes, ze vinden me eigenwijs, speels en een lief snorrend knuffelbeestje!

Pootje van Noortje, en de lieve groetjes van mijn baasjes

Gos & Lisa


Loena

Loena

Loena
We willen u even een mailtje sturen over hoe het gaat met Nikki.
Ze heet nu Loena en na de eerste nacht is ze erg aanhankelijk geworden.

Ze loopt je constant achterna en ze loopt de hele tijd te spinnen.
Ook zit ze graag op je schoot of in de nek.
Verder is ze heel alert om de wereld om haar heen en vindt ze het heerlijk om op de vensterbank te zitten en naar de vogeltjes en fietsers buiten te kijken.

Met de hond gaat het steeds een beetje beter. In het begin vonden ze elkaar wel eng maar ze laat de hond steeds meer dichterbij komen voordat ze gaat blazen.
En ze is steeds minder gespannen als hij in de buurt is.
Ook is ze gek op haar mandje (zoals u kan zien op de foto)
Kortom, het gaat heel goed met haar en ze heeft het heel erg naar haar zin.

Met vriendelijk groeten,
Familie van Veldhuizen .


Mimi2 peaches

Mimi en Peaches
De 2 zusjes zijn samen geplaatst. Keken eerst wel even de kat uit de boom, je zus herkennen is er bij katten niet bij, zeker niet als ze een tijd uit elkaar geweest zijn.
De dames doen het goed.


Muis1

Muis

Muis
Ik heet Muis. Een lief muisgrijs met wit katertje. Knuffelen vind ik fantastisch maar spelen nog leuker. Op de valreep ben ik toch als het laatste kittentje geplaatst bij een lieve familie.

 

 

 

 


Donny

Donny

Donny
Mij hebben ze Donny genoemd. Een katertje, helemaal zwart, die eerst de kat uit de boom kijkt. Maar heeft hij je eenmaal geaccepteerd dan ben ik een schat van een kat.

Reken maar, want ook ik ben goed ondergebracht!

 

 

 

 

 


zalmrood_000

Mooi hè, ik ben zalmrood en ik ben ook op een goed adres terecht gekomen.

 

 

 

 


Liesjerebecca_000

Liesje

Liesje
Vorige week schreef ik nog: Mijn broertje en zusje hebben deze week een nieuw huisje gevonden! Nu ik nog! Mijn naam is Liesje en ik ben een dame met pit!

Nou…..inmiddels is het gelukt! Ik heb ook een fijne familie gevonden hoor!!

 

 

 

 

 


Lotje/ Saartje

Lotje/ Saartje

Lotje/ Saartje
7-2-2013. Wij zijn heel blij met Lotje (die nu Saartje heet) die we bij Rebecca hebben opgehaald. Ze voelde zich meteen thuis en heeft het reuze naar haar zin hier. Dat laat ze blijken door lekker op schoot te zitten, kopjes te geven en heerlijk te snorren.

Ze rent door het hele huis en speelt met alles wat los en vast zit. Inmiddels is ze ook gesteriliseerd. Nu gaan we haar voorzichtig aan de tuin laten wennen en aan de poezen uit de buurt. Bedankt dat jullie zo goed voor de katten zorgen en dat ze bij plaatsing zo fit en gezond zijn. Aad en Corrie uit Delft.

 

 


Tom

Tom

Tom
Tom is een lieve kater die graag bij je op schoot komt liggen voor zijn dagelijkse knuffel moment. Tom is opgegroeid met twee kinderen die van alles met hem kunnen doen! Kortom een echte familie kat.
Tom heeft in januari een fijn huis gevonden.

 

 

 

 


Pita

Pita

Pita
Hoi, hoi Pita is mijn naam. Afgekort van pittige tante.

Hiermee begrijpt u wel dat ik een dame ben. Een cypers met rood en wit poesje. Ik vind aaien en spelen helemaal geweldig. Maar laat het kaas niet van mijn brood eten door al mijn vriendjes.

Pita is inmiddels geplaatst.

 

 


Spik en span

Spik en Span

Spik en Span
Dit zijn Spik en Span. Twee hele lieve katertjes welke met de fles zijn groot gebracht. Ze zijn zeer aanhankelijk en super sociaal.

Inmiddels zijn deze beide kittens ook in een gezellig huis terecht gekomen.