Skip to content

Superkatten nieuws
en (ingezonden) berichtjes en foto’s over allerlei andere dieren in het nieuws
reageren? mail naar info@superkatten.nl

Meldingen voor schuwe zwerfkatten kunt u nu voortaan rechtstreeks melden aan:

Stichting Superkatten
– www.superkatten.nl
– e-mailadres: info@superkatten.nl
– telefoonnummer: 06- 21.27.25.89

Dit geldt voor de Gemeenten Lingewaal, Culemborg, Leerdam, Tiel, Geldermalsen, Neerijnen, Buren.

Altijd op de hoogte van de dagelijkse nieuwtje, wordt vrienden van onze Stichting Superkatten  Facebook pagina  (link rechts boven)


Het is bijna Sinterklaas en onze lieve “sint” Kim heeft ons verrast met een prachtig pakket zeer bruikbare materialen. Heel hartelijk dank namens onze katjes xSinterklaas 2014


 

Op 4 oktober 2014, wereld dierendag hebben ook onze dieren zeer paar leuke en vooral bruikbare donaties ontvangen.
1 doos vol van Vitakraft met snoepjes en brokjes
1 doos vol met kitten voeding 48 blikjes Almo kitten en 24 blikjes Whiskas kitten, van grote dierenvrienden Kim en Jeroen.

Wij danken iedereen hartelijk voor deze donaties.

IMG_2054 IMG_2056


Op 27 -09-2014 Stond Stichting Superkatten in Heukelum.
IMG_3111
Welzijn Heukelum organiseerde een vrijwilligers dag voor alle organisaties die in de gemeente Lingewaal met vrijwilligers actief zijn.
Naast promotie en kennismakingen had ook Stichting Superkatten weer een leuke stand met verkoop van spulletjes en sieraden.
De dag was zon overgoten, de organisatie tot in de puntjes geregeld, de plaats idyllisch aan de Lingekade van Heukelum en zeer zeker de moeite waard voor herhaling.
De financiële opbrengst met de verkoop van diverse spulletjes was ruim € 80,-


 

NIEUWE ACTIE’S 

Op zaterdag 30-08-2014 staan wij met  een: t.e.a.b. of handje-klap kraampje op de jaarmarkt in Hellouw.
De markt begint om 10.30 uur en duurt tot 16.30.
Dit kraampje is o.a. voor de actie : Geef ze de ruimte, ons crowdfunding project voor de winter 2014/2015

voor de navigatie gebruikt u: 4174 HC,  Hellouw.
Wij zien u toch ook.

Stichting Dierenlot heeft ons voor deze dag een donatieverdubbelaar toegezegd, nog meer reden natuurlijk om bij ons langs te komen.

Update: 31-08-2014, Ondanks het slechte weer van de braderie dag hebben we toch nog voor € 126,30. verkocht en gedoneerd gekregen, iedereen hartelijk dank hiervoor.

foto 1 foto 6 foto 5

DL_Logo+Giroklein


 

medio 2013. De Dierenbescherming regio Rivierengebied / Betuwe heeft te kennen gegeven geen geld meer beschikbaar te hebben voor het vangen en neutraliseren: T.N.R. (dit is castreren of steriliseren) van verwilderde katten. De Stichting Superkatten is van mening dat deze buiten katten en hun kittens daar niet onder mogen lijden en start acties om geld voor deze dieren bijeen te brengen.
Heeft u een bedrijf, winkel, vereniging of club of bent een particulier en heeft u plannen om iets te doen voor een volledige Non-profit dierenhulpverlening, denkt u dan alsjeblieft eens aan onze Superkatten.
Wij hebben enkele vrijwilligsters die zich daar mee bezig houden en u vind hun naam en mailadres op de contact pagina of mail naar: info@superkatten.nl


 

 

donatie

Een lieve en zeer welkome donatie gekregen van een Super gezin/ klussenbedrijf uit Haaften, 1 grote krabpaal, een kattenbak en een ligmand.
Dank jullie wel Connie, David en de kids.

 

 

 

 

 

 


katertje gevonden

Daar lig je dan, moederziel alleen op een koude zondag morgen en net een paar dagen oud…langs een slootkant tegen een boom aan, geen huis in de buurt, hoe kwam je daar!!! Dankzij mijn stemgeluid werd ik gehoord en direct onder de goede zorgen van Stichting Superkatten geplaatst. En daar hebben we fantastische en zorgzame vrijwilligers die meteen hun moederpoes aanboden voor de nodige warmte, melk en zorgen.

Bep, Jelle en Menno, jullie zijn Super kanjers, dank je wel. En mama Kitty natuurlijk xxx


mpkroost

Grote vangactie gehad. Op een melding van een groot aantal buitenkatten zijn wij natuurlijk direct in actie gekomen. Bij een oudere dame van 87 liepen schuwe verwilderde katten die niet geholpen zijn, op de foto ziet u het resultaat hiervan…… Deze foto kon zij nemen omdat zij elke morgen eten voor de vogels buiten gooide en de katten daar dol op waren waardoor zij dicht in de buurt bleven. Tot zover het resultaat: 2 moederpoezen met samen 7 kittens en 2 katers. Er volgen er nog meer. Dankzij de vangkooi en gebruik van het vangnet verliep de vangst op vrijdag avond wonderlijk snel al viel de snelheid van de kittens niet tegen…..en heeft dat  toch wel enkele zweetdruppels opgeleverd omdat dat allemaal buiten moest gebeuren op open terrein met daarop 1 super brede conifeer waar ze hun toevlucht in zochten. Het resultaat na 2 uur vangen: 1 moederpoes met 2 kittens tegelijk in de vangkooi, daarna 1 moederpoes alleen in de vangkooi waarna vanaf toen het vangnet succesvol is gebruikt. Volgende dag 2 katers met enkele uren daartussen. Nu nog afwachten of de rest ook even terug komt.
Alle katten zijn gevangen, 10 volwassen katten totaal. Het is bij 7 kittens gebleven. Alle volwassen dieren zijn geholpen bij DK de Bata4en in Haaften en weer terug gegaan naar hun vangplaats.

 


OUD EN NIEUW

Voor ons een feestelijke maand waarin Sinterklaas en de Kerstman langskomen en als “klapper” oud en nieuw. Maar is die “klapper” wel zo leuk voor uw huisdieren.

Veel katten raken gestrest of zelfs in paniek van de vuurwerk knallen. De meest rustige en stoere viervoeter kan veranderen in een angstig huisdier. Het kan soms zo erg zijn dat er wat aan gedaan moet worden. Gelukkig zijn er door de jaren heen al veel tips, technieken e.d. ontwikkelt om onze dieren gerust te stellen. Graag brengen we u hiervan ook dit jaar weer op de hoogte.

Tips:

– Houd de kat rond oud en nieuw binnen
– Bij voorkeur op oudejaarsavond de kat in een (kleine,) bekende ruimte houden.
(algemeen)
– Houdt het licht aan
– Zet radio of tv aan

Hulpmiddelen specifiek voor de kat:
Feliway: Dit middel bevat feromonen, de stof die de kat afgeeft met het kopjes geven. De kat gaat zich daardoor op zijn ‘gemak voelen’. Feliway is verkrijgbaar bij de dierenarts en hij/zij kan gedetailleerde informatie geven over het gebruik.

Matatabi stokjes: De kat krijgt met Matatabi afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stressvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn. De Matatabi houten stokjes zijn verkrijgbaar bij uw dierenarts.

Calm diet: De voedings fabrikant Royal Canin komt dit jaar met een voeding die een kalmerend effect zou moeten hebben op dieren die veel stress hebben. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingsstoffen de symptomen van stress kunnen verminderen. Royal Canin is er als eerste voedingsfabrikant in geslaagd deze kennis om te zetten in CALM Diet, een unieke dieetvoeding exclusief voor de dierenartsenpraktijk.

Zylkene: Dit product is ontwikkeld om dieren door stress volle perioden heen te helpen. Het middel bevordert gewenning en acceptatie van een nieuwe situatie waarin de dieren terecht kunnen komen.

Behalve het vuurwerk, brengen de wintermaanden ook weer de nodige vorst met zich mee. Het gevolg daarvan is een zout strooiende buurman en zo nu en dan een strooiwagen met pekel over de straat. Zouten zijn erg irriterend voor de voetzolen van de kat. Er kunnen ontstekingen van de voetzolen en huid optreden. Het eerste symptoom is onophoudelijk likken. Vandaar dat we u aanraden om, wanneer uw huisdier door het zout heeft gelopen, de pootjes af te spoelen met voldoende water.

(Met dank aan de Bata4en)


 

Het vrijwillige werk voor Superkatten vergt veel inzet en soms is het ook prettig dat er wat meer mensen voorhande zijn omhiermee te helpen. Wij kunnen altijd wel een extra handje gebruiken; mensen met weinig tijd of mensen met veel tijd – het geeft niet wat. Voelt U er ook iets voor om de katten en ons te helpen, neemt U dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek. Mensen die af en toe eens willen vangen (dat gaat met een vangkooi), gastgezinnen, administratieve ondersteuning etc….. het maakt niet uit.

Sommige van onze vrijwilligsters trekken er zelfs ‘s-avonds laat nog op uit. Hier ziet U Miranda die een moederpoes met haar net geboren kittens moest vangen. De kittens lagen er, maar de moederpoes had zich al een tijdje niet laten zien. De kittens moesten toch op tijd gevoed worden en dus trok miranda er geregeld op uit om de kittens om de paar uur te voeden totdat de moeder weer op kwam dagen.

MirandaindenachtVuren2012

Word U ook donateur van de
Stichting Superkatten?
Wij hebben Uw steun hard nodig!
Bank: NL 09 Rabo 015.73.60.180

klimtoestel1

 

Bianca en Michael Oudshoorn uit Herwijnen verrasten ons met 2 geweldige klimrekken voor de katten. Heel veel dank hiervoor!!

 

 

 

 

 

 

 

 

braderiehellouw
Braderie Hellouw

Op 18 augustus was de Stichting Superkatten aanwezig op de Braderie in Hellouw. Ook hier werd een keykoordactie gehouden.

 

 

 

 

 


***20 july 2012*** Door een anonieme gever heeft de stichting vele mooie spullen gehad voor de katten en kittens. Wij bedanken de gulle gever dan ook heel hartelijk en zijn hier erg blij mee. De katten natuurlijk ook.
Die genieten volop van alles.


geboorte kittens Grave geboorte kittens Grave 1 nest Grave

Deze 6 kittens zijn 13 juli 2012 buiten geboren te zien op de foto links boven. Gelukkig zijn ze gevonden en liggen nu met de moederpoes lekker in de opvang bij te komen van alles. Zodra ze oud genoeg zijn staan ze op de pagina de kittens.


Culemborg
Janus

*** 12 july 2012 *** Dit kitten is gevonden in Culemborg in een doos waar ratten mee gevangen worden. Helaas is Janus, want zo heette hij inmiddels,
9 dagen later overleden.

 

 

 

 

 


2012-06-16 Haaften2 2012-06-16 Haaften1 2012-06-16 Haaften

2012-06-16 Haaften3
Jaarmarkt Haaften 2012

Op de braderie in Haaften van 16-06-2012 kon men het aantal key-cord raden die in een kooitje boven de stand hingen.
De prijswinnaars zijn bekent, deze zijn inmiddels op de hoogte gebracht of hebben hun prijs al in ontvangst genomen.
Het juiste aantal was: 144
prijswinnaars:
1e prijs (het chippen van een huisdier of cadeaubon van € 20,- )
J de Fockert uit Herwijnen met 143, (zij heeft gekozen voor het chippen van een huisdier bij de Bata4en in Haaften.)
2e prijs
B. van Housselt uit Haaften met 140 (katten rugzak)
3e prijs
N. Bakker uit Haaften met 150 (katten puzzel)
Iedereen van harte gefeliciteerd met hun prijs.


Kittens Leerdam
Kittens Leerdam

***13 juni 2012***
Deze kittens zijn door de Dierenambulance gebracht nadat de moederpoes was doodgereden. Nog een paar dagen wat flesjes melk per dag en dan gaan ze zelf al beginnen met eten.

 

 

 

 

 


van DW openingDeze hele mooie bos bloemen heeft de stichting Superkatten voor de opening van Lyda’s Dream gehad van Dierenwaarden.

 

 

 

 

 

 


Moederpoes met 5 kittens
Moederpoes met 5 kittens

Moederpoes met 5 kittens bijna onder de sloophamer!!!
Door het alert opletten van enkele buurtbewoners en het zoeken voor hulp is deze moederpoes met 5 van 2 weken oude kittens nog net gered voordat de sloophamer toesloeg.

Deze dame had een leegstaand pand gevonden om haar nestje te krijgen en verzorgen, niet wetende dat de slopers al echt letterlijk voor de deur stonden. Een buurtbewoner had een poes door een klein gaatje naar binnen zien gaan…. stel je eens voor dat niemand het had gezien.
Baasjes laat je katten nou helpen ook al zijn het buitenkatten, je veroorzaakt zoveel dierenleed door het niet te doen.
Steun ons met een financiële bijdrage op rekening nummer: NL 09 RABO 015.73.60.180 zodat wij deze dieren van niemand kunnen blijven helpen.
www.superkatten.nl
Natuurlijk kunt U één van deze kittens bespreken.


*** 2 juni 2012 *** Een update over de opening en opvang

 Onze kattenopvang is zover klaar dat we deze gaan openen. Wat voor verrassing zit er verstopt achter het doek?

Onze kattenopvang is zover klaar dat we deze gaan openen. Wat voor verrassing zit er verstopt achter het doek?
Hier ziet U dat onze voorzitter het heeft onthuld. Een prachtig bord met Lyda's Dream erop.
Hier ziet U dat onze voorzitter het heeft onthuld. Een prachtig bord met Lyda’s Dream erop.
 Lyda's Dream is er komen te hangen ter nagedachtenis aan haar. Wat zou ze genoten hebben als ze dit nog had mogen meemaken.

Lyda’s Dream is er komen te hangen ter nagedachtenis aan haar. Wat zou ze genoten hebben als ze dit nog had mogen meemaken.
De voorzitter, weduwnaar van Lyda met een foto van haar, laat zien dat de opvang Lyda's Dream en Stichting Superkatten allemaal bij elkaar hoort.
De voorzitter, weduwnaar van Lyda met een foto van haar, laat zien dat de opvang Lyda’s Dream en Stichting Superkatten allemaal bij elkaar hoort.
Inmiddels zitten de eerste, kort verblijvende, schuwe katten in de opvangkooien. Zij worden zo snel mogelijk geneutraliseerd om weer terug te kunnen naar de plaats waar zij gevangen zijn.
Inmiddels zitten de eerste, kort verblijvende, schuwe katten in de opvangkooien. Zij worden zo snel mogelijk geneutraliseerd om weer terug te kunnen naar de plaats waar zij gevangen zijn.
 Samen nog even kijken naar wat het geworden is en daarvan genieten.

Samen nog even kijken naar wat het geworden is en daarvan genieten.
In juli 2012 gaan we beginnen met de 3e opvangruimte. Had ze dit nog mogen meemaken zou ze supertrots geweest zijn op dit alles.
In juli 2012 gaan we beginnen met de 3e opvangruimte. Had ze dit nog mogen meemaken zou ze supertrots geweest zijn op dit alles.

Swiffer in doos
Swiffer in doos

De Stichting Superkatten heeft van Ingeborg Verweij hele leuke dozen gehad waar kittens en natuurlijk ook de volwassen katten veel plezier aan beleven. De kat op de foto heeft al een baasje maar anderen zijn nog op zoek. Kijk eens bij “Wij zoeken een thuis” op deze site.

 

 

 

 

 


*2012* Even een nieuwe up-date van de vorderingen van de kattenopvang. We zijn er bijna. Nu nog de laatste loodjes en het is klaar. Dan kunnen wij de katten daar gaan opvangen.

 Natuurlijk mogen we de schappen niet vergeten. Want niet al het voer, grit en voerbakken kunnen we op de grond zetten.

Natuurlijk mogen we de schappen niet vergeten. Want niet al het voer, grit en voerbakken kunnen we op de grond zetten.
Dit word de quarantaine ruimte. Ook hier een keuken om alles schoon en klaar te maken.
Dit word de quarantaine ruimte. Ook hier een keuken om alles schoon en klaar te maken.
19 kooien b
De kooi staat op zijn plaats om de katten voor een kort durend verblijf te gaan opvangen. Deze bestaat uit 3 kooien boven elkaar. Eén kooi bestaan uit 2 ruimtes met een doorgaan die door middel van een schuif is af te sluiten. Hierdoor hoeven wij de katten niet met de handen aan te raken. We kunnen afzonderlijk de ruimtes schoonmaken en voor de kat is dat wat minder stressvol.

Dank zij Uw donatiebijdrage konden we de afgelopen weken snel aan de slag met onze kattenopvang. Inmiddels zijn de eerste twee ruimten dicht. Zodra de vloeren zijn behandeld worden de wanden netjes geschilderd en kunnen de hokken geplaatst worden.

DSCF3586 DSCF3615 SAMSUNG SAMSUNG DSCF3595

SAMSUNG
NL doet

Stichting Superkatten deed 17 maart 2012 mee met NLdoet dag. Wij startten een begin met een opvang voor een kortdurend verblijf van zwerfkatten. Zij worden daar opgevangen voor sterilisatie/castratie om daarna weer terug te gaan naar hun plek waar ze gevangen zijn.

 

 

 

 

 


Lyda geplaatst
Lyda geplaatst

*** 4 januari 2012 ***
Lyda, ons eerste kitten wat is binnen gekomen bij de Stichting Superkatten, is door onze voorzitter overgedragen aan het nieuwe gezin. Zij is gaan wonen bij Bianca en haar dochter in IJsselstein.

 

 

 

 

 


kerstkaart 3


Back To Top