Skip to content
Tineke de Nooij

Tineke de Nooij ontvangt 1e exemplaar ’10 jaar Superkatten’

Donderdag 10 juni ontving Tineke de Nooij het eerste exemplaar van de 60 pagina’s dikke glossy ’10 jaar Stichting Superkatten’ uit handen van voorzitter Miranda Heijdra.
Tineke is al een aantal jaren de ambassadeur van de Stichting Superkatten die ze als fervent kattenliefhebster geregeld promoot en ondersteunt.
Zowel in haar radioprogramma’s als daarbuiten haalt ze geregeld het probleem van de zwerfkatten aan en vraagt ze er op die manier ook extra aandacht voor.
De Stichting Superkatten werd 10 jaar geleden opgericht nadat haar grondlegster Lyda Boden al decennia lang het zwerfkattenprobleem, eerst in Rotterdam en vanaf 1988 in Rivierenland, aanpakte.
Nadat ze in 2011 na een strijd van 14 jaar aan borstkanker overleed, is haar werk in de vorm van een Stichting voortgezet.
Inmiddels zijn er meer dan 55 vrijwilliger/vrijwilligsters van de Superkatten dagelijks actief om zwerfkatten in dit gebied te vangen, steriliseren/castreren, in te enten en te voorzien van een chip, zodat er geen nakomelingen meer kunnen komen.
De vele kittens die daarbij gevonden worden, krijgen na een socialisatieperiode bij gastgezinnen weer een nieuwe eigenaar als huiskat.
De Stichting Superkatten bestaat uitsluitend van donaties en legaten.
Een gratis exemplaar is af te halen bij de Stichting Superkatten,
Huigenstraat 49, 4151CC Acquoy.

Back To Top